[caption id="attachment_4692" align="alignnone" width="500"]Blues kohtaa Pelicansin kierroksen kärkiottelussa.[/caption]

 

SM-liigan kierrosennakot 25.1.2012

Viikko numero neljä starttaa SM-Liigan osalta tiistain viidellä kamppailulla. Huippuotteluksi voitaneen kutsua Blues-Pelicans-koitosta, joka nousee tasoltaan ylitse muiden. VeikkausTV näyttää suorana ottelun HPK-Tappara.

Kierroksen ottelut:

Blues - Pelicans

Kunto: Kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat päättyneet Bluesin hyväksi 3-0. Tähän tulokseen ei kannata tuijottaa, sillä kohtaamiset ovat olleet tasaisia. Tällä hetkellä molemmat joukkueet seilaavat kolmen ottelun voittoputkessa. Pelicans joutui kuitenkin hakemaan kaksi edellistä voittoaan aina voittomaalikilpailusta Jokereita vastaan. Maalivahtipelin merkitys tulee korostumaan Barona Areenan trillerissä, jossa Pelicansin luukulle asettuu liigakonkari Niko Hovinen, kun vastaavasti Bluesin maalia vartioi läpimurron Mestiksestä tehnyt Antti Ore. Hän on torjunut Bluesin kolme peräkkäistä voittoa ja näin ansaitsi loppukauden mittaisen sopimuksen espoolaismiehistössä.Kokoonpanot: Joukkueiden poissaolijat; Pelicans: Ilkka Pikkarainen, Pekka Jormakka, Max Wärn ja Marko Pöyhönen. Blues: Tomi Sallinen, Petri Lammassaari, Teemu Ramstedt, Mika Hannula ja Petri Koivisto.Kristallipallo kertoo: Pelicans noutaa Baronalta kolme pistettä luvuin 3-4.Pelivalinta: Alle 4,5 maalia 2,15 Expekt

 

HIFK - SaiPa

Kunto: Kauden aikaisemmat kaksi kohtaamista ovat päättyneet yllättäen SaiPan voittoon. Tämä Helsingissä käytävä taisto tulee mielestämme tekemään sääntöön poikkeuksen. SaiPa on ollut kova vastus tällä kaudella, napsien koviakin päänahkoja niin vieraissa kuin kotonakin, mutta HIFK alkaa saada juonenpäästä kiinni. Ville Peltonen palaa tänää kantamaan HIFK:n kapteeninnauhaa, ja hänen paluunsa tuonee lisäboostin jäälle sekä pukukoppiin. Kokoonpanot: Joukkueiden poissaolijat; HIFK: Markus Kankaanperä, Niklas Huovila, Turo Järvinen, Mikko Vainonen, Miikka Tuomainen, Mikael Paunio, Juuso Riksman, Miihkali Teppo, Aki Kivelä, Micke Åsten, Christian Silfver, Juuso Salmi, Niko Piiparinen ja Kristian Tuohilampi. SaiPalta varmasti poissa Riley Armstrong.Kristallipallo kertoo: HIFK ottaa rutiininomaisen voiton 5-2.Pelivalinta: 1. erän voittaja: HIFK 2,00 Nordicbet

HPK - Tappara

Kunto: HPK:n kevätpuoliskon vire on ollut sieltä heikoimmasta päästä, mikä koitui päävalmentaja Harri Rindellin kohtaloksi viime sunnuntaina. Viikonloppuna se nappasi kaksi pistettä SaiPaa vastaan kahdesta ottelusta, mikä tiputti Kerhon sarjataulukon jumbosijalle. Lauantainen voitto varsinaisen peliajan jälkeen oli HPK:n ainoa edellisista viidestä ottelusta. Tapparan tasauskierros sujui vaihtelevissa merkeissä, kun avauskohtaamisessa Ilves kyykytti kirvesrintoja lukemin 5-2. Toisessa ottelussa porkkanapöksyt olivat kuitenkin terävämpäi ja kuittasivat täydet kolme pistettä loppuluvuin 3-1. Edellisistä viidestä ottelustaan Tappara on saalistanut mukavat 10 pistettä.

Kokoonpanot: HPK:lta sivussa ovat Tuukka Mäkelä, Niko Nieminen ja Marek Zagrapan. Tapparalta on varmuudella sivussa vain Tuomas Vänttinen. Puolustajista Juha Leimun, Joonas Liimataisen ja Tommi Kovasen pelikunto on kysymysmerkki.

Kristallipallo kertoo: Kaiken kaikkiaan kinkkinen tapaus. Tappara on ollut hyvässä iskussa, mutta ailahtelee ja HPK on vaihtanut juuri päävalmentajaa. Tasaista...

Pelivalinta: X 4,35 Expekt

 

Ilves - Lukko

Kunto: Lukon pudotuspelihaaveet näyttivät ohkaisilta, mutta tammikuun alun valmentajanvaihdos on herättänyt joukkueen ja pelillisesti kettupaidat ovat parantaneet merkittävästi. Vaikka kuntopuntari näyttääkin raumalaisille kahta voittoa ja kolmea tappiota viidesta viime pelistä, on muistettava joukkueen viime aikainen pelillinen ilme. Ilveksen kuntopuntari on täsmälleen sama sillä erotuksella, että toinen voitoista irtosi vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti, Lukon ollessa kahdesti vahempi kotonaan ja Ilveksen voitettua Hakametsässä.

Kokoonpanot: Ilves tiedotti eilen luopuneensa kanadalaishyökkääjä Mark Leestä, mikä ei ainakaan helpota tehottomuudesta kärsineiden tupsukorvien tilannetta. Lisäksi poissa ovat Tommi Välimaa, Teemu Kesä, Kai Kantola ja Matias Sointu. Lukko puolestaan operoi tänään ilman Johan Björkiä, Mikko Kuukkaa, Björn Meliniä, Teemu Nurmea ja Jussi Pesosta.

Kristallipallo kertoo: Ottelu on varmasti tasainen, mutta Lukon leveä materiaali saattaa kääntää ottelun edukseen.

Pelivalinta: Lukko 2,60 Betsson

 

Kärpät - TPS

Kunto: Kärpät on ollut joulun jälkeen väkivahva, mutta viime aikoina otteet ovat olleet yhtä vuoristorataa. Kaksi peräkkäistä hyvää suoritusta on jäänyt vain haaveksi, kuntopuntarin näyttäessä kuudestä edellisestä ottelusta kahta voittoa ja neljää tappiota. Hyvä esimerkki ailahtelevuudesta on Blues-trilogia, joista ensimmäisen Kärpät vei Espoossa lukemin 1-6, mutta hävisi molemmat tammikuun tasaus -ottelunsa. Turun Palloseuran otteissakaan ei ole juuri kehumista. Tammikuussa se on kyennyt saalistamaan vain kuusi pistettä kahdeksasta ottelustaan ja joukkue on lipsumassa ulos pudotuspeleistä. Viime viikonloppuna joukkue voitti Lukon kotonaan, mutta hävisi seuraavana päivänä Raumalla tasauskierroksella.

Kokoonpanot: Kärpiltä ovat sivussa puolustusosaston Juho Jokinen ja Mikko Lehtonen sekä pernansa ruhjonut hyökkääjä Miikka Salomäki. Turkulaisilta puolestaan puuttuvat pitkäaikaispotilaat Miika Huczkowski, Joni Tuominen ja Janne Hauhtonen.

Kristallipallo kertoo: Kärppien pitäisi palata voittojen tielle ennakolta heikompaansa vastaan.

Pelivalinta: 1. erä yli 1,5 maalia 2,15 Bet365*