SM-liigan kierrosennakot 26.1.2012

Torstain SM-liigakierros pitää sisällään kolme ottelua. Yksi kierroksen herkkupaloista on Ilveksen ja Tapparan välinen Hakametsän derby. Joukkueet kohtasivat viime viikolla kahdesti ja silloin molemmat voittivat kerran.

Kierroksen ottelut:

 

Blues - Ässät

Kunto: Bluesin kolmen ottelun voittoputki katkesi tiistaina, kun Pelicans haki täydet pisteet Barona Areenalta lukemin 1-5. Joukkue on tänäkin vuonna kärsinyt pahoista loukkaantumisista, mutta joukkue taistelee silti hienosti illasta toiseen. Ässät puolestaan lähtee otteluun maukas voitto alla, kun KalPa romahti patapaitojen vieraana lauantaina lukemin 8-3. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti, Ässät on vienyt nimiinsä keskinäisistä kohtaamisista kaksi, Blues yhden.

Kokoonpanot: Bluesilta poissa ovat Petri Koivisto, Petri Lammassaari, Matti Järvinen, Joonas Valkonen, Harri Ilvonen, Teemu Ramstedt, Mika Hannula ja Patrick Galbraith. Ässiltä on varmuudella poissa Tuomas Santavuori.

Kristallipallo kertoo: Ässät hakee vieraspisteet Baronalta.

Pelivalinta: Ässät 2,50 Betsson.

Ilves - Tappara

Kunto: Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tappio alla. Ilves taipui tiistaina Lukon isäntänä ponnettoman esityksen jälkeen 3-1. Liigan jumbosijalle jämähtänyt Ilves on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden pelin, kun Tappara kaatui viikko sitten Tammikuun tasauksen ensimmäisessä osassa. Tappara on tammikuun aikana osoittanut nousukuntoa, kun se kaatoi mm. HIFK:n 3-2 reilu viikko sitten. Joukkue on tällä hetkellä viiden pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta ja RD:n suojateilla onkin tavoitteena saavuttaa paikka kymmenen joukossa.

Kokoonpanot: Ilvekseltä puuttuu varmuudella Teemu Kesä, Kai Kantola ja Matias Sointu. Tapparalta poissa ovat Juha Leimu, Joonas Liimatainen sekä Tuomas Vänttinen.

Kristallipallo kertoo: Maaliverkot pölisevät tiuhaan Hakametsän illassa. Tasaista.

Pelivalinta: Yli 5,5 maalia 2,35 Expekt.

TPS - KalPa

Kunto: Kuten pitkävetoasiantuntijamme jo vihjasi, on Turun Palloseura on ollut tällä kaudella pahoissa vaikeuksissa Kuopion KalPan kanssa. KalPa on voittanut kauden molemmat kohtaamiset ja maaliero on tällä hetkellä savolaisten eduksi 9:2. TPS on tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, mutta viime otteluiden kaltaisilla peliesityksillä turkulaisten pistepussi ei tule karttumaan sarjakärjen kustannuksella. KalPalla on alla 8-3 murskatappio Ässien vieraana ja kilpipaidat ovatkin varmasti erittäin latautuneita Turun vierailulla. TPS on hävinnyt viidestä edellisestä ottelustaan neljä ja turkulaisten peliesityksiä vaivaa raju ailahtelevaisuus jopa erien sisällä.

Kokoonpanot Kotijoukkueelta sivussa ovat Miika Huczkowski, Joni Tuominen, Janne Hauhtonen ja Timo Salo. Vierailta puuttuu varmuudella Ryan Lannon ja Henri Laurila. Jukka Hentusen ja Sami Kapasen pelaaminen on epävarmaa.

Kristallipallo kertoo: KalPa hakee pisteet HK Areenalta. 1-4.

Pelivalinta: KalPa 2,10 Bet24.