SM-liigan kierrosennakot 27.1.2012

Perjantaina kotoinen SM-Liiga tarjoaa viiden ottelun kierroksen. Ennakolta mielenkiintoisimmat ottelut ovat Pelicans-Kärpät ja häntäpään hegemoniaottelu SaiPa-HPK.

Kierroksen ottelut:

Jokerit - Ilves

Kunto:  Jokereiden kausi on ollut ylä- ja alamäkeä – nyt nokka on jälleen alaspäin. Narripakka on kolmen ottelun tappioputkessa, kun Blues ja Pelicans kahdesti osoittautuivat paremmiksi. Tosin jokainen tappio tuli varsinaisen peliajan jälkeen. Tätä edelsi kaksi hienoa voittoa HPK:sta ja TPS:stä yhteismaalein 11-1. Ilvestä vastaan joukkue pääsee hyvin levänneenä, sillä alla on kuuden päivän tauko. Tamperelaisten lähtökohdat ottelulle eivät ole kadehdittavat. Eilen tuli turpaan Tapparalta lukemin 1-4, ja edellisistä viidestä pelistä on kasassa vain kolme pistettä. Lisäksi joukkue on luopunut tällä viikolla ulkomaalaisvahvistuksistaan Mark Leestä ja Ryan Glennistä.

Kokoonpanot: Jokereilta sivussa ovat sentteriosaston Riku Hahl ja Ilari Filppula. Ilves joutuu tulemaan toimeen ilman Teemu Kesää, Kai Kantolaa ja Matias Sointua.

Kristallipallo kertoo: Sumun ja usvan keskellä nauraa narri…

Pelivalinta: 1. erän voittaja: Jokerit 1,95 Expekt

Lukko - HIFK

Kunto: Juha Vuori on tuonut tekemisen meininkiä Rauman Lukkoon. Tällä hetkellä kettupaidat ovat kahden ottelun voittoputkessa, kun viime otteluissaan se on kaatanut TPS:n ja Ilveksen. Tätä ennen tulikin kolmesti kuokkaan. HIFK on pelannut joulun jälkeen ajoittain mestarin arvolle sopivasti, mutta häntäpään joukkueet ova tuottaneet Stadin kingeille yllättäviä vaikeuksia. SaiPalta ja Tapparalta se onnistui nappamaan kotikaukalossaan ainoastaan kaksi pistettä. Viidestä edellisestä ottelusta helsinkiläiset ovat kaapineet yhden pisteen ottelua kohden.

Kokoonpanot: Lukolta jatkavat sivussa Mikko Kuukka, Johan Björk, Teemu Nurmi ja Jussi Pesonen. Myös Teemu Aalto on sivussa. HIFK:lta sivussa ovat Markus Kankaanperä, Niko Piiparinen ja Turo Järvinen.

Kristallipallo kertoo: Tasainen ottelu luvassa. Silti kissapeto tuntuu luonnonlakienkin mukaan kettua vahvemmalta.

Pelivalinta: 1. erä yli 2,5 maalia 2,10 Bet365*

 

Pelicans - Kärpät

Kunto: Pelicans on kuntopuntarin mukaan rautaisessa iskussa. Viimeisistä viidestä ottleustaan se on voittanut neljä, joista irtosi yhteensä 11 pistettä. Viimeksi lahtelaiset hakivat pisteet hyvällä esityksellä Espoosta lukemin 1-5. Kärpätkin pääsee otteluun voitto allaan, kun se kaatoi viimeksi TPS:n kotonaan lukemin 4-1. Puolen Suomen ylpeys kuuluu ailahtelevien joukkueiden kastiin, mistä kertoo myös kuntopuntarin saldo viidestä edellisestä ottelusta: seitsemän pistettä.

Kokoonpanot: Kärpät esittelee tänään uuden vahvistuksensa Jozef Stümpelin tositoimissa. Joukkueelta sivussa ovat puolustajat Ville Pokka, Mikko Lehtonen sekä hyökkääjät Miikka Salomäki ja Jari Viuhkola. Lahtelaisilta puuttuvat Pekka Jormakka, Max Wärn, Marko Pöyhönen ja Ilkka Pikkarainen.

Kristallipallo kertoo: Jari Viuhkolan poissaolo vaikuttaa paljon vieraiden ylivoimaan. Pussinokat lähtee suosikkina.

Pelivalinta: Pelicans -1,5 2,50 Betway

 

SaiPa - HPK

Kunto:  SaiPa oli lähellä yllättää jälleen HIFK:n edellisessä ottelussaan, mutta viime hetken jäähy kostautui ja helsinkiläiset kuittasivat voiton jatkoajalla. Idän ihme on päässyt hirmuvireeseen viime aikoina, sillä edellisistä viidestä ottelustaan se on kerännyt peräti 11 pistettä. HPK:n kurssi on ollut täysin päinvastainen, mikä koituikin päävalmentaja Harri Rindellin kohtaloksi. Uusi luotsi Timo Lehkonen aloitti urakkansa voitolla, kun Kerho kaatoi kolmannen erän loppukirillään Tapparan viimeksi.

Kokoonpanot: SaiPalta sivussa ovat Riley Armstrong sekä Robert Jekimovs. HPK joutuu tulemaan toimeen ilman Marek Zagrapania, Niko Niemistä sekä Tuukka Mäkelää.

Kristallipallo kertoo: Tasainen alakastin kamppailu, jossa panokset ovat korkeat. Maalin tai kahden peli suuntaan tai toiseen.

Pelivalinta: Saipa-1 X 6,250 Unibet

 

Tappara - JYP

Kunto: Tappara on pelannut tammikuussa ihan kelvollisesti. Viimeisistä viidestä ottelustaan kirvesrinnat on kerännyt yhdeksän pistettä, voittamalla kahdesti Ilveksen ja kertaalleen HIFK:n. Joukkue pelasi viimeksi eilen, jolloin se kaatoi juuri Ipan lukemin 1-4. JYP pääsee otteluun levänneenä, sillä se pelasi viimeksi kuusi päivää sitten. Tuolloin joukkue koki kauden ensimmäisen tappionsa HIFK:lle kotonaan lukemin 3-4. Sitä ennen keskisuomalaiset olivat saalistaneet 10 pistettä neljästä edellisestä pelistään.

Kokoonpanot: Tappara luopui eilen puolustaja Brett Skinneristä, ja tilalle tuli juuri JYPissä vähälle peliajalle jäänyt Antti Jaatinen. Isänniltä ovat sivussa Tuomas Vänttinen, Juha Leimu sekä Joonas Liimatainen. JYPiltä puuttuvat edelleen profiilipuolustajat Sami Vatanen ja Pavel Skrbek.

Kristallipallo kertoo: Vähämaalinen ottelu, jossa vierasvoitto on lähellä.

Pelivalinta: JYP 1,80 Betsson