SM-liigan kierrosennakot 3.1.2012

SM- Liigaa pelataan tänään seitsemän ottelun voimin, kyseessä on samalla vuoden 2012 ensimmäinen kierros. Urheiluveikkauksen kiekkotiimi arvioi kierrosta ottelu ottelulta.

 

 

Kunto: Joulutauon jälkeen HIFK on ollut terävämpi voittaen molemmat ottelunsa puhtaasti maalierolla 9-2 - vieläpä ilman Granlundin veljeksiä ja kapteeni Ville Peltosta. HPK otti maalivahtiongelmaisen Ässien kustannuksella peräti 7-0 kotivoiton, mutta seuraavalla kierroksella joukkue joutui taipumaan Pelicansille 2-1.

Kokoonpanot: HPK saa tänään mukaansa Teemu Rautiaisen, joka palaa sairastuvalta. Maalilla pelannee viimeksi loisto-ottelun pelannut suurtalouskokki Mika Järvinen. Sivussa kerholta ovat loukkaantuneet Marek Zagrapan ja Juuso Honka. Scott Barneya ollaan viemässä uuteen seuraan, eikä hän näillä näkymin jatka hämeenlinnalaisten riveissä. HIFK joutuu tulemaan toimeen ilman Granlundeja, Ville Peltosta sekä Ilari Melrtia. Helsinkiläisten veräjää vartioi Dennis Endras.

Kristallipallo kertoo: HIFK kaapii vierasvoiton lukemin 2-4

Pelivalinta: HIFK 2,35 Betsson*

Kunto: Ilveksen peli on parantunu lyhyessä ajassa huimasti. Hienot esitykset ovat kuitenkin jääneet liian usein ilman palkintoa ja tupsukorvilla onkin alla neljän ottelun tappioputki. Kolme näistä tappioista on tullut varsinaisen peliajan jälkeen. Ässien hieno syysvire on kuin muisto entisestä. Joulutauon jälkeen se on hävinnyt molemmat ottelunsa HPK:lle ja JYPille maalierolla 2-11!

Kokoonpanot: Ilves sai viime ottelussaan huonoja uutisia, kun sekä Kai Kantola, että Tommi Välimaa loukkaantuivat. Heidän lisäkseen sivussa ovat loukkaantumisten vuoksi Vesa Toskala, Teemu Kesä ja Joonas Rask. Lisäksi poissa ovat nuorten MM-kisoissa olevat Sami Aittokallio, Konsta Mäkinen, Mikael Kuronen ja apuvalmentaja Raimo Helminen. Ässiltä sivussa on varmuudella Tuomas Santavuori. Tapio Sammalkankaan ja Tommi Taimen pelikunto on vielä arvoitus. Pikkuleijonien matkassa oleva Joel Armia ei myöskään ole käytettävissä. Tolppien välissä nähtäneen Miika Wiikman ja Juha Järvenpää.

Kristallipallo kertoo: 3-3-tilanteessa mennään jatkoille. Sen jälkeen voi tapahtua mitä vain...

Pelivalinta: Yli 5,5 maalia 2,30 Nordicbet*

Kunto: Jokerit aloitti kevätkautensa huikealla loppukirillä, kun se nousi viimeisessä erässä neljällä maalilla Lukon ohi voittoon. Edellisessä ottelussaan se hävisi paikallisvastustaja Espoon Bluesille jatkoajalla Barona Areenalla. KalPan kevätpuolisko lähti käyntiin yskähdellen. Ensin tuli turpaan Oulussa Kärpiltä, jonka jälkeen joukkue oli vaikeuksissa Ilvestä vastaan kotonaan, voittaen kuitenkin vl-kilpailussa.

Kokoonpanot: KalPan maalille paluun tekee Mikko Koskinen, jonka huimavire kääntyi melkoiseen laskuun Venäjän EHT-turnauksessa. Jokerit saanee pitkästä aikaa luukulleen Eero Kilpeläisen. Jokereilta poissa ovat loukkaantuneet Riku Hahl, Frans Tuohimaa, Semir Ben-Amor sekä Pikkuleijonien matkassa olevat Teemu Pulkkinen, Markus Hännikäinen ja Alexander Ruuttu.

Kristallipallo kertoo: Kotikaukalossaan Jokerit on vaikea kanto kaskessa. 3-1-kotivoitto.

Pelivalinta: Jokerit 2,05 Betsson*

Kunto: JYP on äitymässä muiden kannalta pelottavan hyvään iskuun. Keskisuomalaiset ovat kolmen ottelun voittoputkessa. Joulun jälkeisissä otteluissa kaatuivat vieraissa SaiPa jatkoajan jälkeen ja Porissa Ässät. TPS on - uskokaa tai älkää - voittanut viimeisistä viidestä pelistään neljä! Tosin joulun jälkeen kasassa on tappio Bluesille ja 2 pisteen voitto heikon esityksen jälkeen SaiPasta. Tänään voi olla edessä kova pudotus maanpinnalle.

Kokoonpanot: JYPin maalivahtistrategia noudattelee yleensä kristillistä tasa-arvoa. Näin ollen Hurrikaanipaitojen tolppien välissä on tänään luultavasti Joni Myllykoski. TPS:n maalia tukkii viime aikoina tasolleen noussut Marek Schwarz. Kotijoukkueelta sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Filip Riska ja Antti P. Jaatinen. Vierailta sivussa ovat ainakin vastikään loukkaantunut Janne Hauhtonen ja nuorten kisoissa oleva Rasmus Ristolainen. Miikka Huczkowskin, Joni Tuomisen ja Mario Scalzon pelikunto selviää pelipäivän mittaan.

Kristallipallo kertoo: Lukemat voivat olla jopa rumat, riippuen TPS:n miehistöstä. 5-1.

Pelivalinta: 1. erän voittaja: JYP 2,10 Expekt*

Kunto: Kärpät palasi joulutauolta väkevästi. Ensin se kaatoi kotonaan sarjakärki KalPan, jonka jälkeen kukistui Tappara vieraissa. Blues ei ole jäänyt Pekkaa pahemmaksi. Espoolaismiehistö on napannut myös kaksi voittoa, joista toinen tuli jatkoajalla Jokereista ja toinen täysin pistein TPS:sta.

Kokoonpanot: Kärppien maalivahtitilanne on pienoinen arvoitus, sillä Ville Hostikan kunnosta ei ole täyttä varmuutta. Häntä tuuraa tarvittaessa Tomi Karhunen. Bluesin tolppien välissä on suurella todennäköisyydellä Tanskan maajoukkuevahti Patrick Galbraith. Kotijoukkueelta puuttuvat Pikkuleijonat Joonas Donskoi, Miikka Salomäki ja Ville Pokka. Bluesilla lista onkin pitkä kuin nälkävuosi. Sivussa ovat Petri Lammassaari, Tommi Huhtala, Mika Hannula, Teemu Ramstedt, Petri Koivisto, Matti Järvinen ja U20-kisoissa edustavat Miro Aaltonen sekä Jani Hakanpää.

Kristallipallo kertoo: Kärpät on niskanpäällä siipirikkoista Bluesia vastaan. Loppulukemat Raksilassa 3-1.

Pelivalinta: Kärpät 1,80 Betsson*

Kunto: Kauden suurin alisuorittaja Rauman Lukko aloittaa tänään taipaleen uuden päävalmentajan johdolla. Rauli Urama siirtyi seurassa junioriakatemian valmennusjohtajaksi ja vetovastuun liigajoukkueesta otti Juha Vuori. Lukko hävisi molemmat joulun jälkeiset ottelunsa ja on kolmen pelin tappiokierteessä. Kauden ensimmäiset valmentajapotkut kuitannut RIsto Dufva marssittaa Tapparan ensi kauden seuraansa vastaan. Kirvesrintojen peli ei ole tauon jälkeen vakuuttanut, sillä Ilves-voitto irtosi pelitapahtumien vastaisesti ja Kärpät jätti tamperelaiset edellisessä pelissä pisteittä.

Kokoonpanot:  Tolppien välissä tänään urakoivat suurella todennäköisyydellä Mika Noronen ja Jani Nieminen. Kotijoukkue joutuu tulemaan toimeen ilman loukkaantuneita Johan Björkiä, Teemu Nurmea, Mikko Kuukkaa, Anssi Rantasta, Jesse Virtasta ja Samuli Kivimäkeä. Matt Generous kärsii pelikieltoa. Tapparalta on sivussa ainakin MM-kisoissa pelaava Alexander Barkov Jr. Epävarmojen listalla ovat Jussi Halme, Tommi Kovanen, Jukka Peltola, Miikka Männikkö, Juha Leimu ja Viktor Ekbom.

Kristallipallo kertoo: Uusi valmentaja nostaa varmasti pelaajiston näyttöhaluja. Kotivoitto 4-2.

Pelivalinta: Lukko-Tappara+1 X 6,25 Veikkaus

Kunto: SaiPa on jatkanut kauttaan joulutauon jälkeen ihan mukiinmenevällä esityksellä. Kahdesta ottelusta on kertynyt pisteitä yhtä monta, kun Sputnik onnistui venyttämään ottelut JYPiä ja TPS:aa vastaan varsinaisen peliajan ulkopuolelle. Pelicans on tuskaillut tauon jälkeisestä tehottomuudestä, sillä se on onnistunut kahdessa ottelussa vain kahdesti. Ensin tuli takkiin IFK:lta lukemin 3-0, jonka jälkeen joukkue onnistui voittamaan HPK:n niukasti 2-1.

Kokoonpanot: Kotijoukkueen maalissa aloittaa ennen joulua juuri Pelicansissa lainalla ollut Jere Myllyniemi. Lahtelaisten maalia vartoi paluun kaukaloihin tehnyt Niko Hovinen. SaiPa joutuu tulemaan toimeen ilman avainmiehiään, kun sivussa ovat Anssi Löfman, Pauli Levokari ja ihmiskuula Antti Aarnio. Jesse Mankisen ja Juuso Kaijomaan pelikunto selviää ottelupäivän mittaan. Pelicans on saanut sairastupaansa tyhjäksi, sillä enää poissa ovat vain Pekka Jormakka ja Max Wärn.

Kristallipallo kertoo: Pelicans hakee nihkeän 2-3-voiton Lappeenrannasta.

Pelivalinta:  1.erä alle 1,5 maalia 1,71 Bet365*