SM-liigan kierrosennakot 31.1.2012

Tiistaina SM-liiga jatkuu viiden ottelun kierroksella. Kierroksen ehdoton herkkupala pelataan Lahdessa, kun sarjakakkonen Lahden Pelicans saa vieraaksi liigan piikkipaikkaa hallussaan pitävän Kuopion KalPan.

 

 

Kierroksen ottelut:

Jokerit - Ässät

Kunto: Jokereiden tammikuu on ollut vaikeuksien värittämä. Kuudesta edellisestä ottelusta on kasassa kahdeksan pistettä ja vain kaksi voittoa. Viimeksi narripakkaa pyöritteli KalPa kotikentällään. Vierailija Ässät on ollut kauden piristysruiske liigassa. Tällä hetkellä patapaidat ovat sarjan kolmospaikalla viisi pistettä Pelicansia perässä. Kuudesta edellisestä ottelusta on kasassa neljä voittoa ja kaksi tappiota. Lauantaina Ässät joutui taipumaan Pelicansin käsittelyssä, kun Kai Suikkasen suojatit hakivat täydet pisteet Porin Isomäestä.

Kokoonpanot: Kotijoukkueelta puuttuvat varmuudella Ilari Filppula, Riku Hahl ja Semir Ben-Amor. Debyytin Ilmalassa tänään tekevät Ross Lupaschuk ja Josef Boumedienne, jotka liittyivät helsinkiläisten vahvuuteen eilen. Vierailta puuttuu varmuudella vain hyökkääjä Tuomas Santavuori.

Kristallipallo kertoo: Paremman vireen turvin Ässät hakee pisteet Ilmalasta. 3-5.

Pelivalinta: Yli 5,5 maalia 2,10 Betsson.

JYP - SaiPa

Kunto: Jyväskylän Hippoksella kohtaavat kaksi hyvävireistä joukkuetta, kun JYP isännöi SaiPaa. SaiPa porskuttaa sarjataulukon hännillä vaikka viime aikojen vireestä sitä ei uskoisikaan. Sputnikit ovat keränneet kuudesta edellisestä ottelusta peräti 14 pistettä ja matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on enää kuusi pistettä. Illan isäntänä toimiva JYP on kerännyt kuudesta edellisestä ottelustaan 13 pistettä ja jyväskyläläiset ovat SaiPan tapaan kuntopuntarin kärkisijoilla. Joukkueiden edellinen kohtaaminen ratkesi Lappeenrannassa vasta jatkoajan jälkeen, kun Sami Vatanen ratkaisi ottelun JYPille.

Kokoonpanot: JYPiltä puuttuvat varmuudella puolustajat Pavel Skrbek ja Sami Vatanen. Kalle Koskisen ja Olli Sipiläisen pelaaminen on epävarmaa. Vierailta on varmuudella poissa hyökkääjä Anssi Löfman. Roberts Jekimovsin pelaaminen sen sijaan on epävarmaa.

Kristallipallo kertoo: Hyvävireisellä SaiPalla on hyvät yllätysmahdollisuudet mikäli JYP ei ole täysin valmis otteluun. Maalin peli...

Pelivalinta: SaiPa 5,75 Unibet.

 

Kärpät - Lukko

Kunto: Kotijoukkue Kärpät on noussut viime aikoina ihan mukavaan iskuun, vaikka alla onkin 6-3 tappio HIFK:n vieraana. Ennen lauantain HIFK-tappiota oululaiset hakivat täydet pisteet Lahdesta. Lukon peli on parantunut Rauli Uraman potkujen myötä, mutta ailahtelevaisuus vaivaa yhä raumalaisryhmää. Perjantaina joukkue taipui HIFK:n käsittelyssä selvin 2-5 lukemin. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa: syyskuussa Kärpät voitti kotiottelunsa maalein 4-1 ja marraskuussa Lukko sai revanssin kaatamalla Kärpät Raumalla 3-2.

Kokoonpanot: Kotijoukkueelta puuttuvat Mikko Lehtonen ja Miikka Salomäki. Lukolta puuttuvat pitkäaikaispotilaat Mikko Kuukka, Johan Björk, Teemu Nurmi, Teemu Aalto sekä Jussi Pesonen.

Kristallipallo kertoo: Hyvävireinen kotijoukkue ottaa kolme pistettä maali-iloittelun päätteeksi.

Pelivalinta: Yli 5,5 maalia 2,20 Betsson.

Pelicans - KalPa

Kunto: Kierroksen kärkiottelu pelataan Lahdessa, kun sarjakärki KalPa matkustaa sarjakakkonen Pelicansin vieraaksi. Kotijoukkue on ollut viime aikoina mainiossa vireessä, sillä kuusi edellistä ottelua on tuottanut viisi voittoa ja 13 pistettä. Pekkaa pahemmaksi ei jää vierailija KalPa, sillä kuopiolaisten kuusi edellistä ottelua on päättynyt viidesti kilpipaitojen juhliin. Sarjataulukossa KalPa on isäntiä yhdeksän pistettä edellä ja mikäli Pelicans haluaa tapella vielä runkosarjan voitosta, on sen tänään kaadettava vieraat. 

Kokoonpanot: Isänniltä ovat varmuudella sivussa Max Wärn, Marko Pöyhönen, Ilkka Pikkarainen, Markus Seikola ja Aaron Brocklehurst. Pekka Jormakan tilanne on epävarma. KalPan tilanne on vielä isäntiäkin huonompi - Toipilaina ovat Adam Mashur, Ryan Lannon, Henri Laurila, Jussi Timonen ja tuorein hankinta Ryan Glenn.

Kristallipallo kertoo: Pelicans pitää komentoa Isku-Areenalla ja pisteet jäävät Lahteen.

Pelivalinta: Pelicans 2,00 Betsson.

 

Tappara - Blues

Kunto: Tappara on voittanut puolet viimeisistä kuudesta pelistään. Se onnistui kaatamaan kahdesti Ilveksen ja haki hallitsevan mestarin HIFK:n päänahan Nordenskiöldinkadulta. Edellisessä ottelussaan se jäi kotonaan pahasti JYPin jalkoihin lukemin 2-5. Bluesia ovat vaivanneet tuttuun tapaan runsaat loukkaantumiset ja joukkue on ajautunut kolmen ottelun tappioputkeen. Nämä tappiot tulivat sarjan kärkipään joukkueille Ässille, Pelicansille ja JYPille, mutta sitä ennen espoolaiset kiitivät kolmen ottelun voittoputkessa. Lauantaina se hävisi pirteän esityksen jälkeen Jyväskylässä JYPille lukemin 2-4.

Kokoonpanot: Tapparalta jatkavat sivussa tuttuun tapaan Tuomas Vänttinen, Joonas Liimatainen ja Juha Leimu. Bluesilta puuttuvat maalivahdit Petri Koivisto, Patrick Galbraith, puolustaja Dale Clarke sekä hyökkääjät Mika Hannula ja Petri Lammassaari.

Kristallipallo kertoo: Blues oli viimeksi hyvällä ilmeellä Jyväskylässä, ja samanlaisella meiningillä irronee voitto Tampereelta.

Pelivalinta: Blues 2,60 Betway.