SM-liigan kierrosennakot 3.2.2012

SM-liigassa pelataan tänään viimeistä edellinen kierros ennen maajoukkuetaukoa. Jaossa on pudotuspelipaikkoja ajatellen tärkeitä pisteitä ja monesta ottelusta voi ennustaa tasaisia vääntöjä.

 

 

Kierroksen ottelut:

HPK - Kärpät

Kunto: Kotijoukkue HPK lähtee otteluun voitto alla, kun se kävi keskiviikkona kaatamassa Ilveksen Hakametsässä. Ennen Ilves-voittoa joukkue oli kahden ottelun tappioputkessa, joten keskiviikkoinen voitto teki varmasti hyvää joukkueen hengelle. Kärpät on sarjataulukon seitsemäntenä ja joukkueella on tähtäin tiukasti suorassa pudotuspelipaikassa. Illan otteluun petopaidat lähtevät voitto alla, kun Lukko kaatui tiistaina Raksilassa jatkoajan jälkeen 2-1.

Kokoonpanot: Kotijoukkueelta ovat varmasti poissa Marek Zagrapan, Juuso Honka ja Tuukka Mäkelä. Vieraiden varmat poissaolijat ovat Miikka Salomäki ja Mikko Lehtonen. Ville Pokka sen sijaan palaa oululaisten kokoonpanoon.

Kristallipallo kertoo: Vierasmenestyksestä lähdetään. 1-4.

Pelivalinta: 1. erän voittaja Kärpät 2,60 Expekt.

 

Lukko - Pelicans

Kunto: Kotijoukkue Lukon otteet ailahdelleet varsin paljon viime aikoina. Joukkue onnistui kaatamaan viime viikolla Ilveksen sekä TPS:n, mutta sen jälkeen on tullut kuonoon HIFK:lta sekä Kärpiltä. Tänään vastus ei ainakaan helpotu, kun vastaan luistelee sarjan kakkospaikkaa hallussa pitävä Pelicans. Lahtelaiset ovat olleet viime aikoina vahvassa vireessä ja seitsemästä edellisestä ottelusta joukkue on voittanut kuusi. Viimeksi Kai Suikkasen miehistö osoitti vaarallisuutensa kaatamalla sarjakärki KalPan 5-1.

Kokoonpanot: Kotijoukkueelta puuttuvat varmuudella Mikko Kuukka, Johan Björk, Teemu Nurmi sekä Jussi Pesonen. Vierailta poissa ovat Max Wärn, Marko Pöyhönen, Ilkka Pikkarainen sekä Markus Seikola.

Kristallipallo kertoo: Lahtelaisten voittoputki saanee jatkoa raumalaisten kustannuksella.

Pelivalinta: Pelicans 2,16 Betsson.

 

TPS - Ilves

Kunto: Kotijoukkue taisteli Hämeenlinnasta täyden pistepotin ja katkaisi samalla kolmen ottelun tappioputkensa. Tamperelaismiehistön takki alkaa olla tämän kauden osalta tyhjä. Viidestä edellisestä ottelusta joukkue on onnistunut keräämän ainoastaan yhden pisteen. Aikaisemmat kohtaamiset ovat menneet turkulaisten eduksi 2-1 ja tänään kotijoukkue siirtänee lukemat 3-1:een.

Kokoonpanot: Turkulaisten rosterista puuttuvat Timo Salo, Miika Huczkowski, Joni Tuominen ja Janne Hauhtonen. Vierailta poissa ovat edelleen pitkäaikaispotilaat Teemu Kesä, Kai Kantola ja Matias Sointu.

Kristallipallo kertoo: Vähämaalinen ottelu kääntynee kotijoukkueen voitoksi.

Pelivalinta: 1. erän voittaja Ilves 3,70 Betsson.

 

Ässät - Tappara

Kunto: Tampereen Tappara on ollut tällä kaudella kotijoukkue Ässille todellinen peikko, sillä Ässät ei ole pystynyt kaatamaan vierailijoita kertaakaan tällä kaudella. Patapaidat ovat kuitenkin pelanneet viimeaikoina loistavasti kotona kaataen mm. sarjakärki KalPan lukemin 8-3. Tamperelaiset taistelevat kiivaasti viimeisistä playoff-paikoista, mutta viimeaikaiset otteet ovat kuitenkin olleet sen verran ailahtelevaisia, että pelin on parannuttava mikäli joukkue haluaa pisteitä mukaansa Porin Isomäestä.

Kokoonpanot: Ässiltä ovat sivussa Tuomas Santavuori ja Aki Juusela. Tapparalta sivussa ovat Joonas Liimatainen, Tuomas Vänttinen ja Juha Leimu.

Kristallipallo kertoo: Porilaistenmarssi raikaa Isomäessä. 4-1.

Pelivalinta: Ässät -1,5 1,80 Bet365.