Sami Hyypiän suojatit matkaavat vaikealle Donbassa Arenalle – kykeneekö Leverkusen vahvistamaan asemiaan lohkon kahden parhaan joukossa?

Shakhtar Donetsk – Bayer LeverkusenTiistai 5.11.2013 kello 21:45Donbass Arena – Donetsk, UkrainaMtv3 Max Sport 2

Shakhtar lähtee otteluun todellinen shokkitappio allaan: joukkue hävisi Ukrainan Valioliigassa Volyn Lutskille 2-0. Keskittyminen oli varmasti jo tämän illan huipputärkeässä Mestarien liiga -ottelussa ja Donetsk kierrätti suurta osaa pelaajistostaan. Sami Hyypiän luotsaama Leverkusenin kenraaliharjoitus ei mennyt paljon sen paremmin, sillä suomalaisluotsin joukot hävisivät piskuiselle Braunschweigille 1-0. Joukkueet kohtasivat edelliskierroksella, jolloin Leverkusen oli peräti 4-0 on parempi kotikentällään. Jos Shakhtar mielii jatkoon lohkostaan, on tänään syytä ottaa revanssi, sillä tappiolla saksalaisjoukkue karkaisi jo viiden pisteen päähän A-lohkossa.

Kotijoukkueen kokoonpano koostuu pääosin brasiliaisvahvistuksista: joukkueella on peräti kahdeksan brasiliaispelaajaa. Romanialaismanageri Mircea Lucescun pelityyli on kuitenkin varsin puolustusvoittoinen, eikä joukkue ole päästänyt kuin viisi maalia kolmessa ottelussa, joka on varsin vähän, kun viime kierroksen vahinko Leverkusenia vastaan otetaan pois laskuista.

Leverkusen nojaa myös tarkkaan puolustuspeliin ja pyrkii tätä kautta vastahyökkäyksiin. Donbass Arena on paha paikka vierailijoille ja luultavasti Hyypiän suojatit vetäytyvät vierasottelussa hieman alemmas. Shakhtar pyrkii kotiottelussa varmasti voittoon, kun taas vieraille riittänee tasapelikin, joka takaisi vielä kahden pisteen etumatkan ukrainalaisiin ennen kahta viimeistä lohko-ottelua.

Materiaaleissa ei ole suurta eroa ja tasaisesta ottelusta voi odottaa vähämaalista. Kotietu tekee Shakhtarista niukan suosikin, mutta koska joukkueen on pakko hakea tänä iltana voittoa, voi muuten tiukka puolustuskonsepti avata vastahyökkäyksen paikkoja Leverkusenille. Kansainvälisessä kerroinvertailussa Shakhtarista on tehty kotiedusta huolimatta liian suuri suosikki. Kun Leverkusenille kelvannee ottelusta tasapelikin, nostetaan Hyypiän suojattien tasoituskohde peleihin: Leverkusen +1 1,82 Betsson/Betsafe!

Pelimuoto:

Shakhtar

X

Leverkusen

1X2

2,15 bet365/ WilliamHill

3,60 bet365/ Sportingbet

3,55 Betsson

Shakhtar -1

3,65 Nordicbet

4,00 bet365/ WilliamHill/ Sportingbet

1,82 Betsson/ Betsafe

Yli/alle 2,5 maalia

Yli: 1,70 Betsson/ Nordicbet

 

Alle: 2,25ComeOn