mainos

Valioliiga-kierros 19.-20.1. - Ennakko ja pelivinkit

Kommentit (1)
 

Valioliiga 2018-19,
23. kierros:

Wolverhampton - Leicester
Bournemouth - West Ham
Liverpool - Crystal Palace
Man United - Brighton
Newcastle - Cardiff
Southampton - Everton
Watford - Burnley
Arsenal - Chelsea
Huddersfield - Man City 
Fulham - Tottenham

Joka viikko Valioliiga-asiantuntija
Thomas Schyth takoo tiskiin oman
ennakkopakettinsa tulevasta
Valioliiga-kierroksesta, jossa pyritään
löytämään arvokkaita pelitärppejä
kierroksen jokaiseen otteluun.

Tärppien osumatarkkuus
22 kierroksen jälkeen:

Osumat: 125 / 243
Tuottosaldo: +6,14
Palautusprosentti: 103%

Liverpool onnistui pitämään etumatkansa Valioliigan kärjessä viime ottelukierroksella, kun taasen Ole-Gunnar Solskjaer onnistui pääsemään kuudennelle peräkkäisellä voitollaan kärkipaikoille Manchester Unitedin historiankirjoihin. Myös tuleva, 23. ottelukierros sisältää lukuisia mielenkiintoisia kohtaamisia, ja kirsikkana kakun päältä löytyykin Emiratesilla odotteleva Lontoon derby Arsenalin ja Chelsean välillä.

Onkin siis taasen aika luoda katsaus tulevaa ottelukierrokseen, ja poimia parhaat tärpit esille jokaisesta ottelusta. Vedonlyöntivihjeet -osiostamme löydät lukuisia pidempiä ja kattavampia analyysejä moniin tämänkin kierroksen Valioliiga-matseihin - sekä tottakai myös muihin urheilusarjoihin laajalla lajikirjolla!

Ja voit muuten kirjoittaa itsekin vedonlyöntivihjeitä tänne Urheiluveikkaus.comiin, mikäli vain rekisteröit oman käyttäjätilisi sivustollemme. Jos siis sinulla on oma kantasi tämänkin Valioliiga-kiepin matseihin, voit laittaa omaa pelivinkkiäsi järjestelmäämme sisään täysin vapaasti. Voit toki myös heittää omat kommenttisi artikkelin pohjalta löytyvään kommenttikenttään.

Muistutamme myös, että uudet vedonlyöntisivustot -sivulle on tulossa piakkoin lisäystä uusien veikkausbonuksien muodossa. Mikäli siis bonarit kiinnostavat, kannattaa tuo sivusto laittaa tarkasteluun.

Nyt kuitenkin siirrymme tulevan Valioliiga-kierroksen kimppuun.

Wolverhampton - Leicester

Ottelu pelataan: 19.1. klo 14:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Ennakoituna tämä kahden joukkueen matchup saattanee sopia yllättävänkin hyvin Wolvesille. Leicester-manageri Claude Puel on ajanut joukkueeseen sisään agressiivisempaa pelityyliä, jossa myös pallonhallinta korostuisi aiempaa enemmän, mutta tämä muutos on jäänyt vähintäänkin puolitiehen. Aiemmin tiiviiseen puolustukseen ja vastaiskuihin luottanut joukkue ei siis ole päässyt vielä kunnoilla vanhoista karvoistaan.

Wolves taasen on parhaimmillaan juuri sellaisia joukkueita vastaan, jotka ottavat tahtikapulan otteluissa pallonhallinnan kautta, sillä tiivis puolustuspeli ja nopeat vastaiskut ovat sen ehdottomat tukipilarit. Joukkueelle siis sopinee enemmän kuin mainiosti, että Leicester pyrkii ottamaan peliä haltuunsa palloa pitämällä.

Leicester voitti kuitenkin joukkueiden aiemman kohtaamisen tällä kaudella kotonaan 2-0, joskin loppulukemat eivät aivan vastaa tässä tapauksessa kenttätapahtumia. Tämän lisäksi Leicester kaatoi Wolvesin myöhemmin myös liiga-cupissa tiukan väännön, maalittoman 120-minuuttisen ja rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Molemmissa otteluissa on siis Wolves ollut erittäin hyvä, joskin tulos on jäänyt kumpanakin kertana "puolitiehen".

Viime ottelukierroksella Leicester ei onnistunut kaatamaan kotikentällään Southamptonia (1-2), vaikka se pääsikin pelaamaan jälkimmäisen puolikkaan kokonaan miesylivoimalla vieden ottelua kenttätapahtumien ja kaikkien tilastojenkin perusteella. Wolvesia vastaan joukkueen urakka ei tästä ainakaan helpotu.

VIHJE: Wolves - Leicester: 1 - kerroin 2.36 [Coolbet]

Wolverhampton näyttäisi olevan ennakolta niskan päällä tässä kamppailussa, ellei Leicester onnistu sitten muuntamaan pelityyliään otteluun yllättääkseen illan isännät housut kintuissa. Wolves on nimittäin ollut vahva kotonaan, ja kun joukkue on pysynyt läpi kauden yhtenäisenä ilman pahoja loukkaantumisia, on sillä ehdottomasti aseet Leicesterin kaatamiseen.

Lue tarkempi analyysi ja vihje Wolves - Leicester -otteluun tästä.

Bournemouth - West Ham

Ottelu pelataan: 19.1. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Bournemouth hävisi viime kierroksella vieraissa Evertonille maalein 2-0, mutta tuo ottelu oli kokonaiskuvassa joukkueelta enemmän kuin positiivinen. Joukkue onkin varmasti mielissään, että sen aktiivinen prässi toimi hyvin, ja se saikin pelattua ottelussa muun muassa Evertonin keskikentän dynamon Gylfi Sigurðssonin hyvin pelistä pois. Nyt Bournemouth lähtenee tekemään samaa temppua myös West Hamia vastaan ja joukkueen uutta pelirakentajaa Samir Nasria vastaan.

Nasrin lisäksi katseet kohdistuvat West Ham -leirin osalta myös joukkueen suurimpaan tähteen Marko Arnautoviciin. Itävaltalaispeluri onkin ollut tammikuun siirtoikkunan aikaan mukana siirtohuhuissa, ja etenkin Kiinasta napsahtanut jättimäinen tarjous on viemässä tähtipeluria muille maille. Arnautovic ei vaikuttanutkaan viime ottelussa kovinkaan motivoituneelta. Hänen joukkuetoverinsa Michail Antonio on myös kertonut, että Arnautovic haluaa todellakin siirtyä Kiinaan, ja että tällä hetkellä mies odotteleekin vain, että West Ham hyväksyisi tämän massiivisen tarjouksen. Arnautovicin puuttuminen pelaisikin tietty hyvin Bournemouthin pussiin.

Bournemouth sai puolustjaa Adam Smithin takaisin kokoonpanoonsa edelliseen Everton-matsiin, ja myös hyökkääjä Callum Wilson on palautumassa hiljalleen pelikuntoon. Englantilaiskärki onkin ollut siirtohuhujen perusteella vahvasti juuri West Hamin kiikarissa mahdolliseksi Arnautovicin korvaajaksi.

Plus-merkkejä on kuitenkin enemmän esillä West Ham -leirissä, sillä joukkue onnistui kaatamaan viime kierroksella Arsenalin kliinisesti maalein 1-0. Bournemouth on taasen onnistunut voittamaan vain yhden viidestä edellisestä ottelustaan. West Hamin puolelta positiivisinta värinää onkin joukkueeseen nostanut juuri Nasrin saapuminen keskikentän pallolliseksi dynamoksi, jollaista joukkue onkin rivistöönsä huomattavasti kaivannut. Odotettavissa onkin, että hänen, Felipe Andersonin ja Arnautovicinkin (jos hän seuraan jää) yhteispeli tulee sen kuin paranemaan, ja näiden herrojen aisoissapitely tuleekin olemaan Bournemouthillekin hankalaa.

VIHJE: Bournemouth - West Ham: 2 - kerroin 2.96 [Coolbet]

West Ham on näyttänyt paljon vaarallisemmalta, kun joukkue sai hyökkääväksi keskikenttäpelurikseen luontaisen pelinrakentelijan Nasrin muodossa, ja nyt ranskalaistaiturille lienee tarjolla vielä enemmän tilaa kuin viime kierroksella Arsenalia vastaan. Tämän lisäksi West Hamin puolustuskin vaikuttaa juuri nyt vahvalta, ja joukkue on lienee mielissään siitä, että Bournemouth lähtenee puskemaan kotikentällään ylöspäin aktiivisemmin - kuten joukkue usein kotonaan tekee.

Tämä merkkaakin sitä, että Anderson ja kumppanit voivat päästä iskemään myös terävästi vastaan, jossa nämä taitavat ja nopeat herrat ovat eittämättä parhaimmillaan.

Liverpool - Crystal Palace

Ottelu pelataan: 19.1. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Liverpool onnistui kääntämään kelkkaansa kahden tappion jälkeen kaatamalla Brightonin vieraissa niukasti 0-1. Voitto oli joukkueelle tietty elintärkeä mestaruuskamppailun kannalta, mutta täysin vakuuttava ei Poolin esitys ottelussa ollut. Tämän huomasi myös päävalmentaja Jürgen Klopp, joka nostikin ottelun jälkeen esiin osuvan tosiasian. Liverpool onkin tällä kaudella edellisiä sesonkeja kypsempi, jolloin se pystyy kääntämään nämä tiukat kamppailut nimiinsä myös heikommalla ja hitaammalla pelaamisellaan.

Nyt Liverpool on saanut lepuutettua miehistöään viikon verran kiireisen otteluohjelman jälkeen, joten joukkueen vaarallisuutta ei tietty kannata aliarvioida. Pool voitti myös joukkueiden aiemman kohtaamisen tällä kaudella hyvinkin hallitun esityksen jälkeen vieraissa 0-2.

Palacen leiristä esiin täytyy nostaa tässä vaiheessa belgialaishyökkääjä Christian Benteke, joka teki paluun joukkueen vahvuuteen viime kierroksella oltuaan sivussa tositoimista jo viime vuoden syyskuulta lähtien. Isokokoinen mörssärikärki ei ole heilutellut maaliverkkoja viime kausilla parhaaseen tahtiinsa, mutta vahvana pelaajana hän voi saada luotua muun muassa Wilfried Zahalle ja Andros Townsendille toimintatilaa. Näin ollen myös Liverpoolin täytyy tietty olla omassa päässä entistäkin tarkempi ison hyökkääjän kanssa.

VIHJE: Liverpool - Crystal Palace: Alle 3,25 maalia - kerroin 1.84 [Bethard]

Liverpoolin hyökkäystykit eivät vakuuttaneet viime kierroksella normaaliin tapaansa, ja se tarvitsikin Mo Salahin upottama rangaistuspotkun, jotta joukkue sai kaadettua Brightonin vieraissa. Poolin puolustus oli taasen vankkaa laatua, ja näin se onnistui kuitenkin hallitsemaan peliä tiukoista lukemista alusta loppuun.

Nyt se pääsee pelaamaan kotonaan taas tiivistä puolustusnippua vastaan, jolloin ottelun kokonaiskuva voi olla hyvinkin samanlainen kuin Poolin edellisessä kamppailussa.

Manchester United - Brighton

Ottelu pelataan: 19.1. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Manchester United on löytänyt melkoisen lentokelin Ole Gunnar Solskjærin alaisuudessa, ja valmentajanvaihdoksen jälkeen joukkue onkin poiminut tililleen kuusi peräkkäistä voittoa. Kyseessä onkin paras aloitus ManU-managerihistoriassa. Vapautuneisuus ja peli-ilo suorastaan loistaa United-pelurien otteissa, eikä joukkueelle tunnu nyt löytyvän pysäyttäjää. Viime kierroksella se kaatoikin Tottenhamin vieraissa maalein 0-1.

Brighton on taasen esiintynyt tällä kaudella monia kertoja hyvinkin edukseen, mutta joukkueen koti- ja vieraspelaaminen eroaakin keskenään kuin yö ja päivä konsanaan. Parhaat ottelunsa Brighton onkin pelannut juuri kotiviheriöllään, kun taasen 11 vierasmatsistaan joukkue on saanut kerättyä vain kahdeksan pistettä.

Brighton-manageri Chris Hughton on kuitenkin varmasti laittamassa joukkuettaan kunnolla parkkiin syvälle omalle alueelleen, eikä sen puolustusta olekaan helppoa läpäistä, kun joukkueelle vain hyvä päivä sattuu. Joukkueen pelisuunnitelma onkin varsin selvä Manchesterin vierailulle, ja kuten hyvät kotiotteet osoittavat, on sillä ehdottomasti edellytykset vaikeuksien tuottamiseen - myös Unitedille. Uudistunut Solskjærin United ei ole kuitenkaan tällaisissa tilanteista pahemmin välittänyt, sillä joukkue on ehtinyt kaatamaan vieraissa sekä Newcastlen (0-2) että Cardiffin (1-5) selvin numeroin.

VIHJE: Man United - Brighton: ManU -1,5 - kerroin 1.92 [Betsson]

ManU on ollut valmentajanvaihdoksensa jälkeen kerrassaan säkenöivän eloisassa iskussa, ja tietynlainen vapautuminen paistaa isosti joukkueen pelaamisessa. Nousukiito ei näytä loppuvan, ja nyt United saa vieläpä remmiinsä takaisin Chris Smallingin sekä Alexis Sanchezin.

Brighton on selvästi parempi kotonaan kuin vieraskentillä, joilla se on ollut usein ongelmissa tällä kaudella.

Newcastle - Cardiff

Ottelu pelataan: 19.1. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Newcastle jäi viime kierroksella Chelseaa vastaan pisteittä 2-1-tappion myötä, mutta joukkue onnistui silti roikkumaan varsin hyvin ennakkosuosikin kintereillä. Mutta vaikka nyt Newcastlella vastus "helpottuukin" nyt isosti, ei joukkueen pelaaminen tule varmaankaan pahemmni muuttumaan. Newcastle onkin lähtenyt otteluihinsa tällä kaudella vastustajasta huolimatta hyvin pitkälti puolustuksensa kautta, eikä tähän tarvitse muutosta odottaa, vaikkakin vastassa on nyt heikkona vierasjoukkueena profiloitunut Cardiff.

Newcastlen pussiin pelaa myös se tosiasia, että Cardiffin hyökkäykspelaamisessa isossa roolissa olevat Víctor Camarasa ja Callum Paterson ottivat osumaa viime kierroksen ottelussa Huddersfieldia vastaan (0-0), ja mikäli tämä kaksikko ei ole pystynyt palautumaan näiltä vammoiltaan takaisin pelikuntoon, on Cardiffin hyökkäys entistäkin heikompi. Cardiff on taasen varmasti iloinen, että myös Newcastlea vaivaa isot poissaolot, kun joukkueelta on ottelusta sivussa ainakin keskikenttäpelurit Mohamed Diamé ja Jonjo Shelvey sekä puolustaja Paul Dummett. 

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta kenttätapahtumat sujuivat hyvin Cardiffin laatiman käsikirjoituksen mukaan, kun peli aaltoili suoraviivaisesti ja temmokkaasti molempiin suuntiin. Cardiff lähtenee hakemaan samanlaista ottelukuvaa myös tähän matsiin. Tasaista vääntöä voikin olla odotettavissa myös tällä kertaa.

VIHJE: Newcastle - Cardiff: Cardiff +0.5 - kerroin 1.94 [Unibet]

Vastakkain on kaksi hyvinkin samantasoista joukkuetta, ja ottelusta voi helposti tulla yhtä tiukka kamppailu kuin näiden osapuolten välillä viimeksikin nähtiin. Newcastle on kotijoukkueena ottelun ennakkosuosikki vedonlyöntiyhtiöiden kertoimien mukaan, mutta kahdella samaan tapaan pelaavalla joukkueella tasoero on kuitenkin pienempi kuin nämä kerroin-lukemat antavat osviittaa.

Southampton - Everton

Ottelu pelataan: 19.1. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Viime kierroksella Southamptonilla ei ennakkokaavailut olleet mitenkään suotuisat, kun joukkue joutui lähtemään Leicesterin vieraaksi lukuisten poissaolojen sävyttämänä. Ja homma ei ainakaan helpottunut itse ottelussa, kun puolustaja Yan Valery ajettiin kentältä punaisella kortilla jo ennen avauspuolikkaan päätösvihellystä. Ja tästä kaikesta huolimatta Southampton onnistui viemään ottelusta täyden pistepotin 1-2-voitollaan. Tällainen vaikeuksien kautta voitto nostattaa varmasti ilmapiiriä Southampton-leirissä entisestään, ja ottelu toki kuvastaa hyvin myös, kuinka joukkueen uusi manageri Ralph Hasenhüttl on onnistunut luomaan joukkueeseen kunnon selkärankaa näinkin lyhyellä otannalla.

Southampton on varmasti myös mielissään siitä, että sekä Pierre Højbjerg että Charlie Austin pääsevät pelikieltojensa jälkeen mukaan joukkueen remmiin tähän Everton-matsiin. Myös joukkueen paras maalintekijä Danny Ings on palaamassa loukkaantumisestaan pelikuntoon.

Everton onnistui myös kaivamaan täyden pistepotin matkaansa viime kierroksella, kun Bournemouth kaatui kotona 2-0. Ottelun avauspuolikas oli Evertonilta kuitenkin heikohko, ja joukkue jäikin tällöin vieraiden aktiivisessa paineistuksessa liian ahtaalle. Puoliajalla tehdyt muutokset toivat kuitenkin avun, ja jälkimmäinen puolisko olikin sitten selkeämmin isäntien hallinnassa. Everton saanee kyseisen voiton lisäksi lohtua myös siitä, että se pääsee tähän Southampton-kohtaamiseen jotakuinkin parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan, mutta mikäli se ei ole valmistautunut paremmin aktiivisen prässin purkamiseen, voi joukkueelle tulla hikiset paikat uudistunutta Sotonia vastaan.

VIHJE: Southampton - Everton: 1 - kerroin 2.66 [Pinnacle]

Southampton on osoittanut uuden managerinsa alaisuudessa pystyvänsä paineistamaan vastustajiaan aktiivisesti korkealta - ja etenkin onnistuneesti, kun taasen Everton osoitti viime kierroksella, että se voi olla vaikeuksissa tällaisen pelaamisen kanssa. Tämän lisäksi Saints saa otteluun vielä mukaan tärkeitä pelaajieen loukkaantumisten ja pelikieltojen päättymisen myötä.

Everton ei myöskään ole ollut todellakaan mikään vakuuttava vierasjoukkue, joten kotivoiton pelaaminen hienoisella ennakkosuosikin kertoimella houkuttaa.

Lue tarkempi analyysi ja vihje Southampton-Everton -otteluun tästä.

Watford - Burnley

Ottelu pelataan: 19.1. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Watfordin koneisto hyrrää nyt varsin mukavilla kierroksilla, ja joukkue onkin hävinnyt viimeisestä seitsemästä ottelustaan vain yhden - ja tämänkin Chelseaa vastaan. Viime ottelukierroksella Watford onnistui kampeamaan voiton Crystal Palacen vieraana tasaväkisen ja fyysisenkin väännön jälkeen maalein 1-2. Kaksinkamppailuiden määrä ja yleinen intensiteetti tuskin tuleekaan laskemaan myöskään nyt, kun Watford saa vastaansa niinikään fyysisesti pelaavan Burnleyn.

Nyt Watford-leiriin sataa hyviä uutisia tärkeän puolustajan Christian Kabaselen paluun muodossa, kun belgialaistoppari ehti olla sivussa tositoimista vuodenvaiheesta lähtien.

Burnley pelasi taasen viime kierroksella erittäin tärkeän kamppailun putoamistaistoa ajatellen, ja se onnistuikin voittamaan niinikään fyysissävytteisessä ottelussa Fulhamin kotonaan lukemin 2-1, vaikkei joukkue saanutkaan koko ottelussa yhtäkään laukausta Fulhamin maalia kohti. Fulhamin kaksi peräkkäistä omaa maalia riittikin tällä kertaa Burnleylle tärkeiden pisteiden nappaamiseen

Kyseessä olikin Burnleyltä hyvin pitkälti samankaltainen esitys, mitä siltä on nähty viime kausina. Joukkue taisteli kovalla intensiteetillä, blokkasi ahkerasti laukauksia ja Tom Heaton oli tolppien välissä hyvin vahvassa iskussa viimeisenä lukkona. Hyökkäyksissä Burnley oli myös siinä mielessä vaarallinen, että sen nopeat pitkät pallot Fulhamin puolustuslinjaan aiheutti vastustajalle isojakin ongelmia. Burnley yrittää varmasti iskeä myös Watfordin puolustukseen näillä korkeilla ja pitkillä palloilla ilmatilaa halliten.

Watford voitti joukkueiden aiemman kohtaamisen tällä kaudella varsin selvästi 1-3-lukemin, mutta tuolloin Burnley kamppaili lukuisten loukkaantumisten kanssa. Samalla joukkue yritti myös panostaa Eurooppa-liigan karsintoihin, joten suurta verrokkia ei tästä elokuisesta kamppailusta saa. Nyt Burnley pystyykin laittamaan Watfordille kampoihin huomattavasti paremmin.

VIHJE: Watford - Burnley: Alle 2.5 maalia - kerroin 2.03 [Pinnacle]

Burnley tulee pelaamaan ottelussa normaaliin tapaansa syvällä ja tiiviisti puolustaen, ja tällaiset vastustajat eivät ole olleet Watfordille niitä sopivimpia, joka suosii mielummin suoria ja nopeita hyökkäyksiä hajanaista vastustajaa vastaan kaksinkamppailuvoittojen ja pelinkääntöjen kautta.

Toisaalta, Burnley on taasen hyökkäyksellisesti vahvimmillaan juuri sellaisissa tilanteissa, joissa vastapuoli puolustaa syvältä, kun se pääsee nakkaamaan keskityksiä boksiin fyysisille hyökkääjilleen. Watfordin aktiivisempi peli tuskin antaa tällaiseen moukarointiin kuitenkaan mahdollisuuksia, joten myös vieraiden paikat voi olla vähissä.

Lue tarkempi analyysi ja vihje Watford-Burnley -otteluun tästä.

Arsenal - Chelsea

Ottelu pelataan: 19.1. klo 19:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Kaikki jalkapallon ystävät odottavat varmasti tätä kamppailua eniten Valioliigan 23. kierrokselta. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Chelsean 3-2-voittoon, ja tapahtumarikkaassa ottelussa molemmissa kenttäpäädyissä nähtiinkin lukuisia hyviä maalipaikkoja. Kokonaiskuvassa Arsenal olikin kamppailussa epäonninen, ettei se saanut edes yhtä pistettä mukaansa kyseisellä esityksellä.

Arsenal-leiristä löytyy lukuisia vikkeläjalkaisia ja taitaviakin hyökkäyspään pelureita, jotka pystyvät iskemään vastaiskuista palloa pömpeliin erittäin tehokkaasti. Joukkueen hyökkäyksen luovuus tuntuu kuitenkin sakkaavaan monia syvältä puolustavia "busseja" vastaan, jolloin maalipaikkojen luominen on hankalampaa. Tässä kamppailussa bussia ei kuitenkaan vastassa ole, ja Chelsean avoimempi, ylöspäin pyrkivä pelityyli onkin sopineekin Arsenalille paremmin.

Toisaalta, West Ham osoitti viime ottelukierroksella, kuinka Arsenalin pallolisen pelin voi saada sekaisin vain 3-4 pelaajan aktiivisella prässillä. Chelsealta löytyykin kaikki työkalut tällaisen paineistuksen antamiseen, ja tästä vieraat saavat myös itse etua ottelun ennakkokaavailuihin.

Chelsean kohdalla suurimmat ongelmat liittyvät tällä hetkellä hyökkäyspeliin ja etenkin näiden hyökkäyksien päättämiseen, sillä joukkueen hyökkäyspeli onkin ollut tällä kaudella alati enemmän ja enemmän yksittäisten pelaajien harteilla. Suurimmilta osin tahtipuikko on ollut yksin Eden Hazardin ja/tai Willianin hallussa, mutta joukkue tarvitsisi eittämättä takuuvarmaan tahtiin palloa maaliin pussittavan kärjen näiden herrojen vierelle. Joukkue olisikin tällöin vielä kilometrikaupalla vaarallisempi.

Chelsea-manageri Maurizio Sarri antoikin mielenkiintoisia kommentteja, kun toimittaja kysyi hyökkäyspelin ongelmista, kun kärkipelaaja Alvaro Morata on ollut loukkaantumisen vuoksi telakalla. Tähän Sarri vastasikin, ettei Morata edes ole loukkaantuneen vaan hänet jätettiin kylmästi joukkueen kokoonpanon ulkopuolelle. Tämä onkin selvä merkki siitä, ettei Chelsea-leirissä lasketa paljoa Moratankaan varaan enää, ja espanjalaista onkin viety kovaa vauhtia takaisia La Ligaan, tällä kertaa Atletico Madridiin.

Tässä ottelussa Chelsea saanee vastaansa niinikään pykälää korkeammalta puolustavan Arsenalin, jolloin sinisten taitavat tähdet voivat päästä karkaamaan maalipaikoille. Samalla joukkueen on toki oltava tarkkana Arsenalin nopeiden iskujen kanssa. Parhaimmillaan ottelusta voikin kehkeytyä samanlainen päästä-päähän -säntäily kuin viimeksikin.

VIHJE: Arsenal - Chelsea: Yli 3.0 maalia - kerroin 2.14 [Pinnacle]

Kyseessä on kahden vahvasti ja aktiivisesti hyökkäävän joukkueen kohtaaminen, eikä henkilökohtaista taitoa puutu todellakaan kummaltakaan osapuolelta. Toisaalta, puolustuksellisesti molemmat joukkueet ovat olleet ajoittain tuuliajoilla, joten odotettavissa voisi olla varsin viihdyttävä kamppailu kaikille huippujalkapallon ystäville.

Viimeksi joukkueet takoivat keskinäisessä kohtaamisessaan yhteensä peräti viisi maalia, joten samanlainen, maalirikas meno on tottakai toiveissa myös nyt.

Lue tarkempi analyysi ja vihje Arsenal-Chelsea -otteluun tästä.

Huddersfield - Manchester City

Ottelu pelataan: 20.1. klo 15:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Mikään ei tunnu toimivan Huddersfield-leirissä juuri nyt, eivätkä tuomaritkaan anna joukkueelle tällä hetkellä näemmä yhtään apuja. Viime kierroksella sarjajumbo pelasikin Walesissa 0-0-tasurin Cardiffin vieraana, joskin hivenen parempaakin saalista oli tarjolla. Huddersfieldille vihellettiinkin rangaistuspotku, kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 14 minuuttia. Ottelun erotuomari Lee Mason otti kuitenkin vihellyksensä jälkeen nopean juttutuokion avustavan erotuomarin jälkeen, ja yhtäkkiä peliä jatkettiinkin Cardiffin vapaapotkulla.

Muutoin Huddersfieldillä ei tuntunut löytyvän aseita tiiviin Cardiff-pakan avaamiseen, ja näin ollen joukkue jäi jälleen kerran maaleitta. Pelaamassaan 22 ottelussa Huddersfield onkin onnistunut tekaisemaan vain 13 maalia - joka onkin pienen lukumäärä tällä Valioliiga-kaudella kaikista joukkueista. Yksikin piste oli toki tärkeä sarjajumbolle, ja kaikki noste - oli tämä noste sitten kuinka pientä tahansa - onkin Huddersfieldille nyt tarpeen.

Cityllä ei ole varaa menettää pisteitä mestaruuskamppailussaan Liverpoolia vastaan, ja tässä mielessä joukkue lienee ihan iloinen, että sillä on vastassa sarjan tämän kauden heikoin joukkue. Viimeksi City takoi Huddersfieldia vastaan kotonaan taululle tylyt 6-1-lukemat, ja nyt Pep Guardiolan kompanjalla on entistäkin parempi tilanne, kun joukkueen sairaslista alkaa olla tyhjillään. Nyt Cityn tarvitseekin saada enää vain laitapuolusta Benjamin Mendy takaisin pelikuntoon, niin joukkue pääsee takomaan tulosta kovimmalla mahdollisella kokoonpanollaan. 

VIHJE: Huddersfield - Man City: City tekee yli 2.5 maalia - kerroin 1.74 [Fastbet]

On vaikeaa nähdä, että Huddersfield onnistuisi pitämään Man Cityn supertähdet aisoissa edes kotiviheriöllään etenkin, kun vierasjoukkue pääsee marssimaan matsiin lähes parhaalla mahdollisella - ja vieläpä tuoreella - pelaajistollaan. Joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa Huddersfield oli täysi vastaantulija, ja samaa menoa voidaan nähdä jälleen kerran.

Fulham - Tottenham

Ottelu pelataan: 20.1. klo 18:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Jos Fulhamilla on joskus saumoja Tottenhamin kaatoon, on tällainen sauma juuri nyt. Spurs joutuu lähtemään nimittäin Fulhamin vieraaksi Craven Cottagelle lukuisten kysymysmerkkien ja poissaolojen säestämänä. Tärkeistä pelaajista etenkin Harry Kanen, Lucas Mouran sekä Moussa Sissokon pelaaminen on epävarmaa, kun taasen Heung-Min Son on edustamassa Etelä-Koreaa Aasian Cupissa.

Kotijoukkueen manageri Claudio Ranieri on saanut taasen Fulhamin puolustukseen sellaista ryhtiä, että hyvällä onnistumisella raajarikkoinen Spurs voi olla vähintäänkin vaikeuksissa altavastaajan kanssa.

Spurs tietystä jännittää onnistuuko Kane, Lucas ja Sissoko pääsemään pelikuntoon tähän kamppailuun, joskin muutoin Tottenhamin pelaajisto on tottakai huomattavasti Fulhamia vahvempi. Mikäli koko kolmikko on kuitenkin sivussa, tulee se varmasti verottamaan joukkueen hyökkäyspelaamista jollain tapaa. Nilkkansa loukanneen Kanen ollesssa sivussa Spurs-leirissä kääntyykin katseet pitkänhuiskeaan Fernando Llorente, jonka pitäisi onnistua nyt ottaa tilaisuudesta koppi. Mikäli Kane ei pysty pelaamaan, on ottelu siinä mielessä sopiva Llorenten kaltaiselle, isokokoiselle hyökkääjällä, että Fulham tykkää vajota puolustamaan tiiviisti syvältä. Tällöin Spurs pääseneekin heittämään target-pelaajalleen helpommin juuri sellaisia palloja, joita hän kookkaana pelurina mielellään hakee.

VIHJE: Fulham - Tottenham: Alle 2.5 maalia - kerroin 2.05 [Pinnacle]

Spursilta saattaa puuttua ottelusta tämän kauden kaksi vaarallisinta hyökkäyspään pelotetta Kane ja Son, joista jälkimmäinen on edustamassa Etelä-Koreaa Aasian Cupissa. Paras maalintekijä Kane loukkasi taasen nilkkansa edellisessä United-kohtaamisessa, eikä kuten Mauricio Pochettinokin itse sanoi, olisi englantilaiskärjen poissaolo iso takaisku koko joukkueelle.

Ja kun Tottenham-leiristä kysymysmerkkejä lentää myös Lucasin ja Sissokon niskaan pelivalmiuden suhteen, voi vierasjoukkueen hyökkäys olla tukkoista tiiviisti puolustavaa Fulhamia vastaan.

Lue tarkempi analyysi ja vihje Fulham-Tottenham -otteluun tästä.

Viime Valioliiga-kierroksen tärpit ja tulokset:

Ottelut: Tärppi Kerroin: Lopputulema:
West Ham - Arsenal Yli 3,0 maalia 1.82 Huti
Brighton - Liverpool Liverpool voittaa, ja pitää nollat 2.05 Osuma
Burnley - Fulham Molemmat joukkueet eivät tee maalia 2.00 Huti
Cardiff - Huddersfield 1 2.38 Huti
Crystal Palace - Watford Watford +0 2.51 Osuma
Leicester - Southampton 1 1.99 Huti
Chelsea - Newcastle Newcastle -1.0 varoitusta 2.00 Huti
Everton - Bournemouth Alle 3,0 maalia 1.80 Osuma
Tottenham - Manchester United Yli 3,0 maalia 2.14 Huti
Manchester City - Wolverhampton City voittaa molemmat puoliajat 2.23 Osuma


Edellisen kierroksen kokonaissaldo: -1,33 yksikköä.

Tilastot kokonaisuudessaan kuluvalta Valioliiga-kaudelta:

Osumat: 125 / 243
Tuotto: +6,14
Palautus%: 103%

Teksti: Thomas Schyth

Thomas Schyth on tanskalaisen yhteistyösivustomme asiantuntija, joka on erikoistunut jalkapallo-vedonlyöntiin. Hänen tanskaksi kirjoitetut veikkausvihjeet sekä viikottaiset Valioliiga-ennakkopaketit kaikkine tärppeineen löytyykin nyt myös Urheiluveikkaus.comista käännettynä suomeksi.

Kommentit

Palaute