Liverpoolissa hurjaa jälkeä jo pidemmän aikaa tehnyt Sadio Mane koki kovia viimeisellä maajoukkuekomennuksellaan Sengelin väreissä. Omien kannattajien tyly käytös toikin maan suurimmalle tähdelle itkun silmään ottelun jälkeen, eikä mies tuntunut pääsevän viheriöltä pois ilman joukkuetovereidensa tukea. 

Senegalilaisfanit kääntyivätkin tähteään vastaan viikonloppuna Päiväntasaajan Guineaa vastaan pelatussa ottelussa, kun Mane ei onnistunut iskemään hyvästä maalipaikasta palloa verkkoon. Senegal-kannattajien reaktio Mane'a kohtaan olikin siinä mielessä raaka, että maa ei suinkaan hänen takiaan joutunut pisteitä ottelussa menettämään. Päiväntasaajan Guinea kaatui nimittäin kyseisessä ottelussa maalein 1-0.

Ja kaiken hyvän lisäksi Senegal oli jo varmistanut oman jatkopaikkansa Afrikan Cup of Nations -turnauksessa, ja voiton tuoman kolme pistettä nosti maan pisteplakkarin 13 pinnan lukemiin.

The Sunin mukaan omat fanit buuasivat Manelle aina hukastusta maalipaikasta lähtien, ja kun tuomari vislasi ottelun päättyneeksi, Mane romahtikin nurmeen kyyneliin. Muut senegalilaispelaajat ja maajoukkueen taustajoukot saapuivatkin pian lohduttamaan tähtipeluriaan, mutta tämä ei järkyttynyttä Manea pahemmin rauhoittanut. Pienen kävelyn jälkeen Mane romahtikin kentän pintaan uudelleen.

Tämän jälkeen Mane käveli taustajoukkojen taluttamana pukuhuoneeseen pää pelipaidansa sisällä.

Katso ottelun nopea kooste tästä ja Manen reaktio tästä:


Mistä fanien äärimmäinen reaktio maan ykköstähteä kohtaan sitten oikein johtui? Manen osalta Afrikan Cup of Nations ei ole sujunut varmasti hänen odottamallaan tavalla, sillä Senegalilaistähti ei ole onnistunut vielä maalinteossa kilpailun aikana kertaakaan. Ei, vaikka Senegal onkin iskenyt viidessä pelaamassaan Cup of Nations -otteluissa yhteensä 10 maalia.

Mane ehti toki olla myös sivussa yhdestä kamppailusta murrettuaan lokakuussa peukalonsa Senegalin treeneissä. Liverpool-stara ei kuitenkaan ole varmasti ollut tyytyväinen otteisiinsa, ja fanien tyly tempaus raastoi satavarmasti miehen sielua pahemman kerran.

Senegalilainen futisyleisö onkin ollut Mane'a kohtaan yllättävänkin kriittinen. Viimeisimmän episodin jälkeen Manen oma veli kommentoikin senegalilaiskannattajien toimia Instagramissa, kun hänen mukaansa senegalilaiset liputtavat toista Liverpool-tähteä, egyptiläistä Mohamed Salahia Afrikan vuoden jalkapalloilijaksi:

"Tuhannet senegalilaiset kannattavat tässä kilpailussa Salahia, mutta yksikään egyptiläinen ei olisi ikimaailmassa Manen puolella."

Samalla Manen veli arvosteli myös muita senegalilaispelaajia kuvaillen heitä Ranskan Ligue 1 ja Ligue 2 -tasoisiksi pelaajiksi. Kyseinen tasoero onkin hänen mielestään syy siihen, ettei Mane onnistu esiintymään maajoukkuepaidassa samalla tasolla kuin Liverpoolissa. Tällainen avautuminen ei ehkä ollut kuitenkaan paras veto Manen taustajoukoilta, ja voikin olla, että jatkossa herran otteita seurataan katsomosta käsin entistäkin kriittisemmin. 

Senegal ratkoo Afrikan Cup of Nationsin lohkovoiton kohtalon viimeisessä ottelussaan maaliskuussa 2019 kolmen pisteen päässä kakkossijalla majailevaa Madagaskaria vastaan. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaisella pelipäällä Mane on maansa rivistössä tuolloin...

Pieni tauko maajoukkueotteluista tuleneekin tässä tapauksessa varmasti ihan hyvään paikkaan.