Tiistain kierrokselta nostamme esiin itseoikeutetusti Jarkko Niemisen ja Nicolas Almagron välisen ottelun.

Sinivalkoisten suurin ja ainoa toivo tämän vuoden mestaruusturnauksessa avaa pelinsä tänään. Maailmanlistalla sijalla 51 majaileva suomalainen saa vastaansa ranking 15. Nicolas Almagron.

Herrat ovat kohdanneet aikaisemmin kolme kertaa ja keskinäisten otteluiden tilasto on Almagron hyväksi 2-1. Ruoholla kilpakumppanukset eivät vielä ole toisiaan vastaan mitelleet.

Almagron kesä on mennyt poskelleen. Ranskan avoimessa tennisturnauksessa tie nousi pystyyn jo avausottelussa karsinnan kautta pääsarjaan päässyttä Lukasz Kubotia vastaan. Kauden ensimmäisessä ruohoturnauksessaan 'S-Hertogenboschissa hän koki saman kohtalon, kun maailmanlistan 76. sijalla oleva Michael Berrer yllätti espanjalaisen.

Jarkko Niemisen otteissakaan ei juuri ole viimeaikoina ollut kehumisen aihetta. Ranskan avoimissa tie katkesi ensimmäisellä kierroksella, kuten myös Hallen ruohoturnauksessa. 'S-Hertogenboschin ruoholla Nieminen sentään raivasi itsensä toiselle kierrokselle, jossa rankinglistan sadan parhaan ulkopuolelle sijoitettu Denis Gremelmayr osoittautui paremmaksi.

Espanjalainen Almagro on meritoitunut massaspesialisti - toisin kuin maskulainen, joka sopeutuu hyvin alustalle kuin alustalle.  Almagro ei ole liiemmin juhlinut Grand Slam -turnauksissa, ja Wimbledonissa hänen paras saavutuksensa on paikka kolmannella kierroksella. Nieminen taas on aina viihtynyt hyvin Lontoon nurmilla, selviytyen vuonna 2006 aina puolivälieriin saakka.

Ranking ei kerro kaikkea kaksikon välisistä voimasuhteista varsinkaan ruoholla, joten ottelusta tuskin tulee ylikävelyä. Suomi-poika heittänee kovan haasteen Almagrolle, ja tämän ajatuksen kautta rakennamme päivän vihjeen.

 

Päivän ottelu - tiistai 21.6

Nicolas Almagro - Jarkko Nieminen

15. Ranking 51.

2 Keskinäiset kohtaamiset 1

3. Kierros Turnausmenestys Puolivälierät

1,62 Betsafe Voittokertoimet 2,37 Nordicbet

1,90 Expekt Yli/Alle 39,5 peliä 1,87 Betsson

 

Pelivihje Päivän otteluun: Nicolas Almagro (-3 peliä) - Jarkko Nieminen 2 2,08 BetRedKings