mainos

Jääkiekon U20 MM-kisat 2019 - Kanada U20 - Analyysi

Aikataulu, Kanada U20

Full match schedule

Kanadan U20 MM-joukkue 2019

Kotikisat ja Kanada - siinä on sellainen yhtälö, mikä ei kovin useasti ole miellyttävä seikka sen kilpakumppaneille. Näissäkin MM-kisoissa Kanada lyö jälleen kerran tiskiin erittäin kovatasoisen U20-MM-joukkueen, ja maa onkin jälleen kerran näiden kisojen suurin ennakkosuosikki. Vedonlyöntiyhtiöt ovatkin ladanneet Kanadalle pienimmät kertoimet näiden 2019 MM-kisojen mestariksi, ja esimerkiksi peliyhtiöiden kakkosuosikin USA:n U20-joukkueen kertoimet ovat käytännössä kaksinkertaiset siihen verrattuna. 

Takaiskuja Kanadalla on kuitenkin sattunut myös MM-kisojen kynnyksellä - ja myös pahoja sellaisia. Yksi suurimmista menetyksistä Kanadan U20-joukkueelle oli Ottawa Senatorsissakin jo debytoineen Alex Formentonin poisjäänti tulevista MM-kisoista polvivammansa vuoksi. Eikä tässä vielä kaikki, sillä loppumetreillä MM-joukkueesta putosi pois myös Los Angeles Kingsin ykköskierroksen varaus Gabriel Vilardi, jonka kärsii paraikaa hankalasta selkävammasta.

Myös lopulliseen kisajoukkueeseen mahtunut, kahdessa viime NHL-draftissa kokonaan valitsematta jäänyt yllätysnimi Brett Leason on kärsinyt MM-huuman alla käsivammasta. Huikeaa kautta pelaava Leason olisi eittämättä päävalmentaja Hunterin todellinen luottopelaaja näissä kisoissa, jos nuorukainen saa vain kätensä ajoissa täyteen pelikuntoon. Leason on lapioinut WHL:ssä 31 ottelussa peräti tehot 28+36=64.

Kanadan monien huippuhyökkääjien poisjäännit avasivat kuitenkin ovia muille pelureille, ja näistä mielenkiintoisin nimi on vasta 17-vuotias Alexis Lafrenière, joka draftataan NHL:ään - todennäköisesti hyvin pienellä numerolla - vasta kesällä 2020. Suomen huippulupaavan Anton Lundellin kanssa samaan ikäryhmään kuuluva on tykittänyt QMJHL-liigassa tänä sesonkina tehot 17+37=54 yhteensä 31:ssa pelatussa ottelussa.

Kanadan joukkue U20 MM-kisoissa 2019

Kanada julkaisi ensimmäisenä maana lopullisen MM-joukkueensa U20 MM-kisoihin. Tämä lopullisen U20-MM-joukkueen lukkoonlyönti tapahtuikin jo 18. joulukuuta, joka on siis melkein viikkoa aiemmin, kuin muut maat ilmoittavat omat MM-miehistönsä.

Maalivahdit:
Michael DiPietro (Ottawa 67's, OHL)
Ian Scott (Prince Albert Raiders, WHL)

Puolustajat:
Evan Bouchard (London Knights, OHL)
Josh Brook (Moose Jaw Warriors, WHL)
Noah Dobson (Acadie-Bathurst Titan, QMJHL)
Jared McIsaac (Halifax Mooseheads, QMJHL)
Ian Mitchell (University of Denver, NCAA)
Markus Phillips (Owen Sound Attack, OHL)
Ty Smith (Spokane Chiefs, WHL)

Hyökkääjät:
Jaret Anderson-Dolan (Spokane Chiefs, WHL)
Shane Bowers (Boston University, NCAA)
Maxime Comtois (Drummondville Voltigeurs, QMJHL)
MacKenzie Entwistle (Hamilton Bulldogs, OHL)
Morgan Frost (Sault Ste. Marie Greyhounds, OHL)
Cody Glass (Portland Winterhawks, WHL)
Barrett Hayton (Sault Ste. Marie Greyhounds, OHL)
Alexis Lafrenière (Rimouski Océanic, QMJHL)
Brett Leason (Prince Albert Raiders, WHL)
Jack Studnicka (Oshawa Generals, OHL)
Nick Suzuki (Owen Sound Attack, OHL)
Owen Tippett (Mississauga Steelheads, OHL)
Joseph Veleno (Drummondville Voltigeurs, QMJHL)

Päävalmentaja: Tim Hunter

Kommentit

Palaute