KalPa - SaiPa: Niiralan Montussa maalijuhlat luvassa?: Yli 4,5 Maalit

10 lokakuu 2018 at 18:30 - Jääkiekko, Suomi - SM-Liiga
10 loka 2018 at 11:57 (Päivitetty 11 loka 2018 at 07:58) 10/10
3
0

KalPa - SaiPa: Niiralan montussa maalijuhlat luvassa?

Keskiviikon ainoa pelikohde kotimaiseen Liigaan tulee Kuopion Niiralan montussa, jossa kohtaavat kotijoukkue Kuopion KalPa ja Lappeenrannan SaiPa. Kummankin joukkueen alkukausi on sujunut positiivisissa merkeissä ja joukkueet ovat sarjataulukoissa ainoastaan yhden pisteen erolla sijoilla kolme ja viisi, mutta sijalla viisi majaileva SaiPa on pelannut yhden ottelun kuopiolaisia vähemmän. 

KalPan alkukausi on ollut selvästi plus-merkkinen, sillä kymmenen pelattua ottelua on tuonut kuusi voittoa ja neljä tappiota. Voitoista kaksi ja tappioista kaksi ovat tulleet vasta jatkoajan jälkeen, joten kuopiolaiset ovat päätyneet lähes puolissa otteluistaan yliajalle. Maaliero on mukiinmenevä 27:26 ja kuopiolaisten otteluissa on nähty maaleja 4,9 maalin keskiarvolla. Kotiotteluissaan kuopiolaiset ovat olleet vahvoja, sillä viidestä kotiottelustaan se on voittanut neljä varsinaisella peliajalla ja taipunut vain kerran, kun Mikkelin Jukurit haki kauden avauksessa pisteet Niiralasta voittolaukauskisan jälkeen. Kotiotteluissaan KalPa on ollut väkevä isäntä ja tällä hetkellä se seilaa neljän ottelun kotivoittoputkessa. Kolmessa edellisessä kotiottelussaan savolaiset ovat mättäneet yhteensä 11 maalia, joten Data Group Areenan iso pelikenttä ja KalPan aktiivinen pelitapa ovat olleet myrkkyä viime aikoina vastustajille. 

Edellisessä ottelussaan KalPa hävisi vieraskentällä nousuvireessä olevalle HPK:lle 5-1 ja tämä todisti sen, että KalPa on haavoittuvainen puolustuspäässä, kun HPK iski kahteen ensimmäiseen erään viisi kaappia KalPan verkkoon. KalPan maalilla torjuntavastuun ovat alkukaudella jakaneet Denis Godla ja Niko Hovinen, jotka kumpikin ovat laskeneet maaleja 2,45 maalin keskiarvolla. Tulosvastuuta KalPassa ovat kantaneet Kai Kantola, Lasse Lappalainen ja Frank Gymer, joka tosin kärsii tänään pelikieltoa ja on näin ollen poissa kaukalosta. KalPa on ollut varsin tehokas joukkue kotiotteluissaan ja odotamme sen heiluttavan verkkoja tänään useampaan otteeseen.

Vierasjoukkue SaiPa aloitti kauden kolmella perättäisellä voitolla, kun se kaatoi KooKoon sekä vieraissa, että kotona ja Ilveksen kotikaukalossaan. Näissä kolmessa kauden ensimmäisessä ottelussa lappeenrantalaiset heiluttivat verkkoa yhteensä 17 kertaa, joten SaiPa todisti heti kauden alkajaisiksi, että sen rosterista löytyy tulivoimaa. Sittemmin meno on hieman tasaantunut ja suurimmat vaikeudet SaiPalla on ollut vieraskentillä. Neljästä edellisestä vierasottelusta SaiPa on hävinnyt kolme ja voittanut yhden, kun Lukko kaatui edelliskierroksella futislukemin 0-1. 

SaiPan erikoistilannepelaaminen oli hyvässä tikissä heti kauden alussa, mutta viime aikoina etenkin ylivoima on yskinyt pahasti. Taito ei ole kadonnut mihinkään, mutta jostain syystä viime aikoina kiekot eivät ole löytäneet maaliin alkukauden tapaan. Edellisen ottelun ainoaksi osumaksi jäänyt 0-1 maali oli kuitenkin ylivoimamaali ja se toivottavasti helpotti SaiPa-pelaajien henkisiä lukkoja ja poikii hyvää jatkoa ajatellen. SaiPan tehomiehinä alkukauden ajan ovat häärineet kanukki Tyler Morley (5+5) sekä jenkki David Goodwin (3+5), jotka ovat iskeneet yhteensä 18 pistettä. SaiPa hankki myös lisää tulivoimaa pakistoonsa, kun se hankki kanadalaispuolustaja Brenden Kichtonin loppukauden mittaisella sopimuksella Lappeenrantaan. Valitettavasti Kichton ei ole vielä tänään SaiPan väreissä auttamassa lappeenrantalaisia, sillä mies saapuu uuteen kotikaupunkiinsa ennakkotietojen mukaan vasta torstaina.

Joukkueet kohtasivat kaksi kertaa kauden alla valmistavissa otteluissa ja SaiPa vei nämä molemmat ottelut nimiinsä lukemin 5-4 ja 2-4. 

KalPa lähtee otteluun kotiedun ja paremman vireen turvin noin kerran kahdesti voittavana suosikkina, mutta kertoimet 1X2 ja AH-kohteisiin ovat varsin hyvin mallillaan. SaiPan viimeaikaisesta tukkoisuudesta huolimatta odotettavissa on varsin vauhdikas ja runsasmaalinen kohtaaminen ja Coolbetin tarjoama kerroin yli 4,5 maalista kelpaa pelikohteeksi.

Pelisuositus: Over 4,5 maalia 1,80 @ Coolbet.
Todennäköisyysarvio 60%.
OA: 1,08.
Kerroinraja 1,67.

  • Innovatiivinen vedonlyöntialusta
  • Loistavat kertoimet
  • Hulppeat vedonlyöntibonukset ja -kampanjat
Palaute