1 kesäkuu 2021 at 12:15 - Jääkiekko, World Championship
31 touko 2021 at 14:02 (Päivitetty 1 kesä 2021 at 14:43) 31/05
19
0
Todennäköisyys (yli-alle): 50-50%
Vedon arvo: 125,00%
Pelattavissa kertoimiin: 2,00
Osuma/Ohi: 2-2
ComeOn Lyö vetoa nyt: ComeOn

Ratkaisujen viikko

Moni jääkiekon seuraaja totesi Suomen avausottelun jälkeen homman näyttävän tutulta, palataan asiaan kesäkuussa. Jukka Jalosen luotsaaman ryhmän perusasiat ovatkin näyttäneet kovin tutuilta: rakenteeltaan yhtenäinen ja tiivis puolustussuunnan pelaaminen, luotettava maalivahtipeli ja hyökkäyspään riittävät onnistumiset. Vastaavasti ilotulitukset ovat jääneet erittäin vähiin ja kamppailuista on muodostunut vähämaalisia mittelöitä, joissa Suomi tuntuu ajoittain pelaavan valtaosan tehokkaasta peliajasta energistä kulmapeliä pääsemättä kuitenkaan maalipaikoille.

Viikonlopun kohtaamiset Saksaa ja Latviaa vastaan olivat Leijonille hyvää valmistautumista turnauksen ratkaisuviikkoon, sillä kumpikin otteluista oli riittävän tiukka vääntö sparratakseen Suomea vielä kovempiin peleihin. Saksaa vastaan Suomi oli erityisesti kaksi ensimmäistä erää hyvin pelin päällä, mutta Latvia laittoi Leijonat ajoittain erittäinkin lujille vahvalla luistelullaan ja Harri Säteri sai venyä tärkeisiin torjuntoihin pitkin kamppailua. Lopulta esiin nousi kultakimpale nimeltä Anton Lundell, joka namutteli kiekon jatkoajalla Latvian nuottaan turnauksen neljännellä osumallaan pitäen Suomen edelleen vahvasti kamppailussa lohkovoitosta.

Suomea uhkaa lohkovoiton suhteen USA, joka on saanut nimenomaan Suomelle kärsimänsä avaustappion jälkeen vaihteen silmään ja vaanii tätä kirjoitettaessa kolmen pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Koska Suomi on tasapisteissä edellä keskinäisen ottelun voiton johdosta, USA:n täytyy kerätä otteluista Saksaa sekä Italiaa vastaan yhteensä vähintään yksi piste enemmän kuin Suomi saa Kanadalta. Ottaen huomioon vastustajien kaliiberin, myös USA:n mahdollisuuksia täytyy pitää hyvinä. Lohkovoiton merkityksellä voidaan toki spekuloida, mutta mainion mittarin tiistain ottelu joka tapauksessa Suomelle antaa.

Oh, Canada!

Kanadan turnaus alkoi katastrofaalisella tavalla. Nippu ei ollut lähtökohtaisestikaan järin nimivahvaa sorttia, mutta esitykset jäällä jättivät kauniisti sanottuna toivomisen varaa vaahteralehtien kärsittyä tappiot kaikissa kolmessa ensimmäisessä ottelussaan. Tämän jälkeen käyrä on kääntynyt noususuuntaan, sillä edelliset kolme kamppailuaan Kanada on selvittänyt täydellä yhdeksän pisteen potilla. Silti se lähtee päätöskierroksen otteluunsa Suomea vastaan pudotuspeliviivan alapuolelta ja vaikka erilaisia skenaarioita myös tasapisteissä riittää tasaisen joukkueryppään osalle, oletusarvo on se että Kanada tarvitsee ottelusta voiton.

MM-kisojen nykyisen lohkomuodon keskimääräinen pudotuspelipaikkaan vaadittu pistemäärä on 11,6 ja Kanada on ennen päätöskierrosta yhdeksässä pisteessä. Joko tasapisteissä tai lähituntumassa sen edellä ovat Latvia, Saksa sekä Kazakstan joista Kanadan pitää ohittaa kaksi. Koska tilanne on päätöskierroksen osalta vieläpä sikäli erikoinen, että Latvia ja Saksa kohtaavat toisensa monta tuntia sen jälkeen kun Kanada ja Suomi ovat ottelunsa pelanneet, ei Kanadalle jää juuri vaihtoehtoja: kaasu pohjaan ja kolmen pisteen kimppuun.

Siinä missä Suomen kamppailut ovat olleet kontrolloituja, rauhallisia ja vähämaalisia, Kanadan kamppailuissa sattuu ja tapahtuu. Maalihanat olivat turnauksen alkuvaiheessa tukossa, sillä vaikka Kanada vei laukaukset otteluissa Latviaa (38-17), USA:ta (29-23) sekä Saksaa (40-25) vastaan, se hävisi ottelut yhteismaalein 2-10! Tämän jälkeen jyvä on alkanut löytyä, sillä kolmeen viimeisimpään otteluunsa Kanada on tehnyt 15 maalia. Uuteen viikkoon lähdettäessä Kanadalla on jo kolme pelaajaa pistepörssin kärkiviisikossa ja tilastoa johtaa yli 700 NHL-ottelun veteraani Adam Henrique.

Ralli päälle

Suomen lähestymistapa otteluun on kaikkien tiedossa ja kuumasta väännöstä tulee mainio viihdepala keskelle päivää myös neutraalille katsojalle. Kanadan on näet pakko yrittää rummuttaa Suomen muuri hajalle ja Leijonien liukasjalkaiset hyökkääjät Lundellin, Arttu Ruotsalaisen ja Saku Mäenalasen johdolla tekevät tuhoa vastahyökkäyksiin päästessään.

Maalivahdit näyttelevät ottelussa luonnollisesti ratkaisevaa roolia, mutta lähtökohdista johtuen ottelu voi aueta jossain määrin Suomen keskimääräistä ottelua avoimemmaksi. Takaa-ajoasemassa Kanadalla ei näet olisi enää mitään muuta optiota kuin nostaa riskitasoa ja lähteä maalintekokilpailuun, sillä ilman pisteitä sen tie nousee pystyyn jo lohkovaiheessa. Suomen vähämaaliset ottelut pudottavat underin kertoimia, joten vihjeeksi otetaan vastaisku ja varsinaisen peliajan yli 5,5 maalia.

Pelivalinta: Yli 5,5 maalia

Ottelu pelataan 1.6. klo 12.15

  • Suomalaiset pelaajat huomioitu hyvin
  • Iso vedonlyöntibonus
  • Tarjoaa rekisteröintivapaan vedonlyönnin

Kommentit

Palaute