" " " "" "

Ruotsi - Puola: (AH: +0,5) 2

Ottelukeskus
23 kesäkuu 2021 at 19:00 - Jalkapallo, Eurooppa - European Championship
Gazprom Arena (neutraali)    Michael Oliver
23 kesä 2021 at 17:50 (Päivitetty 23 kesä 2021 at 20:56) 23/06
5
0

Jalkapallon EM-kisat 23.6.2021: Ruotsi - Puola

Todennäköisyys (1-X-2) tasoitus mukaanluettuna: 30-0-70%
Vedon arvo: 106,40%
Pelattavissa kertoimiin: 1,43
Osuma/Ohi: 3-2
Betsafe Lyö vetoa nyt: Betsafe

Ruotsi on neljän pisteen saalillaan vahvoilla ennen lohkon päätöskierrosta, kun taas Puola on pakkovoiton edessä.

Pragmaattinen Ruotsi

Kahden ottelun jälkeen Ruotsin pelikirja menestyksen tavoittelun suhteen on käynyt selväksi: tiivis pakka, voitetut kaksinkamppailut ja terävät vastaiskut. Lähestymistavassa ei ole sinänsä mitään yllättävää ja Slovakiaa vastaan ryhmä loi maalipaikkoja myös pidempien syöttöketjujen kautta. Yhtä kaikki myös lohkon heikoimmaksi arvioitua Slovakiaa vastaan Ruotsi piti palloa hallussaan vastustajaansa vähemmän, mutta pystyi voittamaan laukaukset maalia kohti 4-0.

Ennen kaikkea Ruotsi otti Slovakiaa vastaan itselleen sen tärkeimmän eli voiton lukemin 1-0 Emil Forsbergin osuttua rangaistuspotkusta 77. peliminuutilla. Näin ollen Ruotsi jatkaa kahden ottelun jälkeen neljällä pisteellä ja ilman päästettyä maalia. Joukkueen asema on täten mainio, sillä jatkopaikka on otteluun lähdettäessä jo varma ja lohkovoittokin on joukkueen omissa käsissä.

Vaikka Ruotsi ottelun Pietarin helteisessä keskiviikkoillassa häviäisikin, se jäisi pahimmillaankin lohkokolmoseksi ja muita kolmanneksi lohkossaan jääneitä vastaan vertailtaessa Ruotsi on automaattisesti kolmessa pisteessä olevien Suomen sekä Ukrainan yläpuolella. Näin ollen keskiviikkona pelattavilla kahden lohkon päätöskierroksen otteluilla ei ole Ruotsille muuta merkitystä kuin lohkon voitto ja täten seuraava vastustaja. Tämä ei kuitenkaan ole vähäpätöinen seikka, sillä E-lohkon kolmosella tulee olemaan vastassaan Hollanti, Belgia tai lohkovoittaja ”kuolemanlohkosta” F, jossa pelaavat Saksa, Ranska sekä Portugali. Lohkovoittajana Ruotsi taas pelaisi itse lohkokolmosta vastaan. Yhtä kaikki, Janne Andersson tuskin peluuttaa helteen paahtamassa Pietarissa vaikkapa mahdollisista pienistä vammoista kärsiviä avainpelaajiaan, sikäli kun sellaisia on.


Puola pellit auki

Puolen pistepussi näyttää kahden pelatun ottelun jälkeen yhtä pistettä. Avauskierroksen tappio Slovakiaa vastaan oli myrkyllinen, mutta Espanjalta nipistetty tasapeli piti haaveita vielä hengissä. Nyt pelin henki on se, että voittamalla keskiviikkona Puola ja Ruotsi päätyisivät neljään pisteeseen, jolloin Puola menisi jatkoon keskinäisen ottelun voitollaan lohkokakkosena. Puola tietää myös erinomaisen hyvin mitkä Ruotsin vahvuudet ovat, joten yltiöpäiseen hyökkäysmyllyyn alusta asti ei ole aihetta. Mikäli Puola antaa saumoja nopeisiin vastaiskuihin, pallo löytyy hyvin pian sen kannalta vaarallisilta alueilta ja maalin tappiolle joutuminen olisi valtava isku jatkohaaveille. Todennäköisempää on kenties pieni alkurynnistys ja tilanteen tasaantuessa tarkkaileva asema riskitasoja hallitusti nostaen.

Puolalta löytyy hyökkäyspäästä useampi ratkaisuihin kykenevä pelaaja, mutta on päivänselvää että keskiviikkonakin kansakunnan toiveista suuri osa lepää Robert Lewandowskin harteilla. Bayern Münchenin ässän pusku toi tasapelipisteen Espanjaa vastaan ja Lewandowski kykenee kurittamaan ensimmäisenä pelaajana myös vielä ilman takaiskumaalia olevaa Ruotsia. Motivaatiotason osalta Puolalla on kuitenkin selkeä etu, sillä sen on pakko saada ottelusta voitto. Viimeistään ottelun viimeisellä vartilla Puola voikin heittää mahdollisessa tasapeliasemassa tai tappiolla ollessaan kehiin jotakuinkin kaikki hyökkäävät pelaajansa ja hakea voittoa hinnalla millä hyvänsä. Ilman varhaista maalia ottelun kuva voikin muodostua kyttäileväksi, sillä Puolan laatu ei riitä hallitsemaan peliä mielin määrin koko 90 minuutin ajan.

Vähämaalista ja Puolaa?

Ruotsi on jo jatkossa ja Puola etenisi sinne maalin voitolla. Lohkovoittoon Ruotsi tarvitsee voiton tai sen, ettei Ruotsin ottelun päättyessä tasan Espanja voita Slovakiaa. Näin ollen vaikkapa Puolan yhden maalin johdossa voi syntyä helpostikin tilanne, jossa kumpikin joukkue tietää Pietarissa Espanjan johtavan ja nykytilanteen olevan maksimi kummallekin. Käytännönläheisen Ruotsin on vaikea nähdä lähtevän valtavaan hyökkäysmyllyyn tilanteesta riippumatta, joten lapulle poimitaan kombinaatio jossa ottelun voittaa Puola. Halutessaan lapulle voi napata myös lisäyksen Puola + u3,5, jolloin osuma tulisi Puolan voitoilla lukemin 1-0, 2-0, 3-0 sekä 2-1.

Pelivalinta: Ruotsi – Puola, Puola -0,5

Ottelu pelataan 23.6. klo 19.00

  • Hyvät vedonlyöntibonukset & kampanjat
  • Toimii kuin unelma
  • Live-streamit katsottavissa

Kommentit

Palaute