Jukka Hentusen, Niko Kapasen ja Fredrik Norrenan edustama AK Bars Kazan kukisti seitsemännessä ja ratkaisevassa loppuottelussa Kari Heikkilän valmentaman Jaroslavl Lokomotivin 1-0 ja juhlii näin historian ensimmäisen KHL-kauden mestaruutta.

Ottelu ratkesi kolmannen erän puolivälissä, kun Kazan-hyökkääjä Aleksei Morozov siirsi Jaroslavl-vahti Georgi Gelashvilin sylkemän irtokiekon maaliin ajassa 50.04. Jukka Hentusella oli loistava paikka viedä toisessa erässä Kazan johtoon, mutta Hentunen ei onnistunut sutimaan kiekkoa sisään maalin edestä.

Suomalainen pelaaja ei ole koskaan ennen juhlinut Venäjän liigan mestaruutta, joten suomalaiskolmikko teki historiaa voitollaan.

Jaroslavlin valmentaja Kari Heikkilä jäi Venäjän liigan kakkossijalle jo toisena vuonna peräkkäin. Viime vuonna Heikkilän valmentaman Lokomotivin kaatoi Salavat Julajev Ufa.