mainos

Valioliiga kertoimet 2023/24

Päivitetty
U Urheiluveikkaus.com
Näytä lisää
Näytä vähemmän

Tervetuloa brittifutiksen alkulähteille! Käymme läpi kaikki Englannin jalkapallon korkeimman sarjatason, Valioliigan, tärkeimmät asiat liittyen vedonlyöntiin ja kauteen 2023/24. Tarjoamme sinulle tärkeimmät tavat lähestyä sarjan vedonlyöntiä, teemme puolestasi vertailua markkinoiden tarjonnasta sekä analysoimme tulevaa kautta. Vihjeet, kertoimet, kausivedot, liveveto, joukkueiden voimasuhteet, suurimmat muutokset…hyppää kyytiin!

Kausi 2023/24 on Valioliigan 32. kausi ja kaiken kaikkiaan alkamassa on jo 125. kausi Englannin pääsarjassa! Hallitseva mestari ja myös alkavan kauden suurin suosikki on Manchester City, jolla on mahdollisuus tehdä historiaa. City on voittanut edelliset kolme mestaruutta ja mikäli se nappaa myös neljännen peräjälkeen, kerta on pääsarjahistorian ensimmäinen Englannissa miesten puolella. On siis äärimmäisen mielenkiintoista seurata, millaisia ovat kunkin peliyhtiön kertoimet Valioliigan voittajaksi.

Kausi alkaa 12.8.2023 ja viimeiset ottelut pelataan 19.5.2024. Valioliigassa pelaa 20 joukkuetta, jotka pelaavat kaksinkertaisen sarjan, joten jokainen joukkue pelaa kaikkiaan 38 ottelua. Uusina joukkueina Valioliigaan nousivat Burnley, Sheffield United sekä Luton Town, joka esiintyi edellisen kerran pääsarjatasolla yli 30 vuotta sitten. Lutonin tuhkimotarina liigan ylivoimaisesti pienimpänä seurana tulee olemaan upeaa seurattavaa, mutta joukkue tulee olemaan kiintoisa myös pelillisesti sekä kentällä että vetokupongeilla.

Valioliigan ottelutahti on varsin tiivis ja vain tammikuussa nähdään pienimuotoinen talvitauko, kun yksi ottelukierros jaetaan kahdelle viikonlopulle, jolloin jokainen joukkue saa vapaan viikon otteluista. Muilta osin sarja vaatii laajan ringin, jollaisen jokainen Valioliigajoukkue saa kasaan. Muutokset ovat hurjia jokaisen kauden alla ja vedonlyönnin kannalta on huikean mielenkiintoista seurata, millaisiksi voimasuhteet muuttuvat kauden edetessä. Huippujoukkueita on niin paljon ja pelitapa niin raadollinen, että panokset ovat korkealla heti kauden alussa. Tämä luo erittäin kutkuttavan alkuasetelman.

Valioliigan betsaaminen on äärimmäisen kiehtovaa puuhaa ja siihen liittyy lukuisa määrä erilaisia termejä sekä näkökulmia, joita avaamme seuraavaksi. Premier League -kertoimissa on näet hurja määrä variaatioita, joiden hallitseminen on menestyksekkään vedonlyönnin A ja O.

Vedonlyönti Valioliigassa

Vedonlyönti on valtava ja edelleen jatkuvasti kasvava osa Valioliigan kokonaisuutta. Vetoa voi lyödä käytännössä kaikesta: joukkueiden sijoittuminen, mestari, putoajat, eurokentille selviytyjät, yksilövedot koko kauden osalta sekä tietenkin kauden jokaisen ottelun muhkea kerrointarjonta. Jalkapallovedonlyönti on eräs monipuolisimmista vedonlyönnin muodoista, onhan laji maailman suosituin urheilumuoto.

Kausivedot

Kausivedot tarkoittavat vetoja, joiden kesto kattaa pääosin koko kauden. Useimmiten lyöt vetoa joko joukkueen tai yksittäisen pelaajan suoritusten osalta. Vetokohteena voi toki olla myös vaikkapa se, mikä seura vaihtaa ensimmäisenä valmentajaa. Erilaisia kausivetoja ovat esimerkiksi nämä:

 • Mestaruusveto. Jos lyöt vedon ennen kauden alkua, vetosi kerroin pysyy samana, vaikka mestarista voi lyödä vetoa muuttuvilla kertoimilla kauden suoritusten mukaan myös kesken kauden.
   
 • Putoamisveto. Valioliigasta putoaa jokaisen kauden jälkeen kolme joukkuetta ilman karsintoja. Myös näitä vetoja voit lyödä ns. early-vetoina ennen kautta sekä kesken kauden. Vetovalintasi voi olla sen puolesta, että joukkue putoaa tai että se säilyy.
   
 • Maalikuninkuus. Erittäin suosittu kohde, vaikka Valioliigassa onkin vuodesta toiseen valovoimaisia tähtiä huipputason seuroissa ja ennätyksiä rikotaan. Myös maalikuninkuudesta on tarjolla erilaisia vetomuotoja kesken kauden.
   
 • Ensimmäisenä seuraa vaihtava valmentaja. Valioliigassa on nähty viime vuosina hurja valmentajaralli, joka antaa myös vedonlyöjälle varsin paljon mielenkiintoista seurattavaa. Lempataanko ensimmäisenä ulos jokin putoajakandidaattien managereista vai ensimmäinen alisuorittava huippujoukkue? Voit löytää yllättävän korkeita kertoimia tutkiessasi kokonaisuutta.

Ottelukohtaiset Premier League -vedot

Ottelukohtaisen vedon olennaisimmat osatekijät ovat kertoimet kotivoitolle, tasapelille sekä vierasvoitolle. Nämä määrittyvät markkinoilla olevan tiedon mukaan, joihin vaikuttavat mm. seuraavat seikat: joukkueiden yleinen taso (tai voimaluku), mahdolliset poissaolot, muiden merkittävien otteluiden läheisyys erityisesti kevätkaudella sekä joukkueiden viimeaikainen vire. Tämän lisäksi huomioon täytyy ottaa vielä joukkueiden pelitapa, sillä runsasmaalisten joukkueiden kohdatessa tasapelin todennäköisyys pienenee jossain määrin.

Yksinkertaisin vetomuoto on veikata joko ottelun voittajaa tai tasapeliä. Urheiluveikkaus.com on Valioliigan hermolla ja löytää sinulle markkinoiden laajasta tarjonnasta parhaat valinnat! Toinen erittäin suosittu vetomuoto ennen otteluita on maalimäärä. Jalkapallossa maalimäärä asetetaan yleensä niin, että yli tai alle kyseisen luvun päättyvä maalimäärä on kertoimeltaan lähellä toista. Esimerkkinä jalkapallolle hyvin tyypillinen tilanne, jossa rajaksi asetetaan yli tai alle 2,5 maalia. Mikäli lyöt vetoa yli 2,5 maalin, voitat vetosi kun ottelussa tehdään vähintään kolme maalia.

Yhtiöt tarjoavat myös kiinteitä kertoimia tulosvetoihin. Tällöin voit lyödä vetoa ottelun tarkoista maalimääristä ilman, että muiden pelaajien lyömät vedot vaikuttaisivat kertoimeen jonka olet vedonlyöntihetkellä saanut. Tulosvedosta löydät usein mainioita vaihtoehtoja verrattuna sekä muihin peliyhtiöihin, että muuttuvilla kertoimilla pelattavaan lopputuloksen veikkaamiseen. Valjussa nähdään paljon viihdyttäviä otteluita, joissa kiinteäkertoiminen tulosveto on loistava valinta.

Ottelukohtaisten vetojen lista on tätä nykyä käytännössä loputon, sillä eri palveluntarjoajat antavat sinulle käyttöön erilaisia vedonlyönnin muotoja Valioliigan otteluista. Yleisiä kohteita ovat vaikkapa kulmapotkujen ja ottelussa jaettavien varoitusten määrät, maalintekijät tai joukkuekohtaiset maalimäärät. Useat eri yhtiöt tarjoavat myös ns. boostereita, eli yksittäisen vedon tai vetoyhdistelmän korotettua kerrointa. Tätä ei voi yhdistää muihin vetoihin, mutta me Urheiluveikkauksella olemme hereillä ja annamme sinulle parhaat vetopaikat myös näihin tarjouksiin!

Vedonlyöntistrategia Valioliigaan

Kun lähdet rakentamaan omaa lähestymismalliasi Valioliigan vedonlyöntiin, ota huomioon seuraavia asioita:

 • Et lyö vetoa ottelun voittajasta tai maalimäärästä, vaan siitä onko oma arviosi erilainen kuin markkinoiden tarjoama. Tämä saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta lopulta oman arvion muodostaminen, tarkastelu sekä vahvuuksien löytäminen on tärkeintä Valioliigasta vetoa lyötäessä. Voit löytää oman parhaan kattauksesi tasoitusvedoista, livevedoista tai mistä tahansa.
   
 • Suosikkien ja korkeiden maalimäärien kertoimia painetaan usein alas, koska ihmiset haluavat nähdä suurjoukkueiden voittoja ja viihdyttäviä, runsasmaalisia otteluita. Eri yhtiöt painottavat tätä strategiassaan eri tavoin, mikä selittää osaltaan erot kertoimissa. Tätä nykyä tarjolla oleva data painaa kertoimia lähemmäs toisiaan, sillä inhimillisen tekijän osuus kertoimien laskennassa on pienentynyt.
   
 • Opettele katsomaan myös tulosten taakse. Usein joukkue joko voittaa tai häviää jonkin satunnaisen tapahtumaketjun tuloksena, kuten vaikka unelmalaukaus 30 metristä tai oma maali kulmapotkun jälkitilanteesta. Kumpikaan näistä ei ole lopulta tilastollisesti kovinkaan toisteinen, mikä johtaa jatkuessaan herkullisiin pelivalintoihin. Totta kai vaikkapa huonollakin pelillä voitetut ottelut luovat itseluottamusta, mutta vastaavasti itseensä uskova ja laadukkaasti pelaava joukkue on epäonnekkaiden tappioiden jälkeen usein erittäin varteenotettava pelikohde perustasoltaan jotakuinkin samanlaisia joukkueita vastaan.

Valioliigan voittajaveto 2023-24 ja mestarisuosikit

Valioliigan mahdollisiksi mestareiksi erottautuu viisi joukkuetta, mutta markkinan näkökulmasta yksi on ylitse muiden. Viime kaudella mestaruuteen takamatkalta noussut Manchester City saa käytännössä jokaiselta merkittävältä vedonlyöntiyhtiöltä alle kahden jäävän kertoimen. Käytännössä on siis todennäköisempää, että City voittaa mestaruuden kuin että yksikään toinen sarjan joukkueista voittaisi himoitun kannun.

Kakkossuosikiksi nousee viime kaudella sarjaa pitkään johtanut Arsenal. Joukkueen runkopelaajat ovat vielä nuoria ja viime kauden huippumenestys tuli vähintään osittain yllätyksenä. Nyt mukaan tulevat Mestarien Liigan pelit, mutta kaiken kaikkiaan Gunners on matkalla oikeaan suuntaan ja voi hyvinkin olla jälleen erittäin kova kanto kaskessa myös Manchesterin sinisen puolen kammettavaksi.

Liverpoolin viime kausi oli täysi floppi huippumenestyksen jälkeen, mutta markkina uskoo vahvasti uudistuneen joukkueen palaavan jälleen kärkitaistoon. Ainoana Cityn kanssa loppuun asti kilvoittelemaan kyennyt ja mestaruuden 2020 voittanut ryhmä on hyvänä päivänään varmasti aivan sarjan kärkeä. Tuleva kausi näyttää, kuinka valmis uutta rakentamista lupaavasti jo viime kevään tehnyt Pool on tekemään tulosta tasaisesti.

Manchester Unitedin uusi projekti uuden päävalmentajan alaisuudessa sujui vähintäänkin lupaavasti. Edessä on mielenkiintoinen kausi niin Valioliigan kuin Mestarien liigankin puolella, sillä jättiläisseuralla on joukossaan uusia vahvistuksia sekä erittäin vahvasti tulosta jo viime kaudella tehneitä tähtiä. Tasaisuus ja leveys ovat Unitedin haasteita, mutta joukkueen suunta on ollut seuran ympärillä olleesta polemiikista huolimatta erittäin positiivinen.

Newcastle United on tullut ryminällä takaisin kärkikahinoihin. Paikka Mestarien liigassa ja maailmanluokan vahvistukset tuovat Harakoiden uuteen tulemiseen aivan uutta ilmettä. Useammassa kilpailussa pelaaminen on tämän kauden suurin haaste ja mestaruus tulisi yllätyksenä, mutta koillisessa ollaan liikkeellä kohti sarjan eliittiä.

Kuinka Valioliigan kertoimet lasketaan?

Lähtökohtana on aina joukkueen voimaluku, eli joukkueen perustaso. Tämä yhdistetään mm. joukkueen luomaan maaliodottamaan (xG), avainpelaajien terveystilanteeseen, sarjatilanteeseen sekä joukkueiden esityksiin koti- ja vieraskentillä. Myös edellisten kierrosten vireellä on merkitystä ja tämän kautta syntyvät itseluottamuksen tuomat mausteet. Tämä selittää monilta osin eroja eri yhtiöiden välillä.

Onko olemassa vedonlyöntistrategioita Valioliigan kertoimien käyttämiseen?

Kyllä on. Tärkein strategia on pitkäjänteisyys. Vedonlyönti on sijoittamista kohteeseen, jossa näet olevan arvoa. Kun olet tehnyt oman arviosi ja teet vedonlyöntipäätöksen, seuraa tapahtumia riittävän pitkällä aikajänteellä. Yksittäisen vedon voittaminen tai häviäminen ei tarkoita vedonlyöntistrategian kannalta juuri mitään. Tärkeintä on pelikassan hallinta ja pitkäjänteisyys. Pelikassan hallinnalla tarkoitetaan eri kokoisten panosten sijoittamista eri kohteisiin sekä kokonaispanosten pitämistä alle omien, vastuullisten rajojesi. Jos koet, että jossain kohteessa arviosi eroaa täysin markkinan antamasta arviosta, sinun kannattaa kokeilla sijoittaa siihen suhteellisesti enemmän. Jos taas itse laskemasi rajakerroin ylittyy vain niukasti, ei ole aiheellista laittaa maksimipanosta sisään.

Voinko lyödä vetoa Valioliigan kertoimista verkossa?

Kyllä voit. Urheiluveikkaus.comin kautta löydät huikean kattauksen eri palveluntarjoajia, joilla on mittava otanta kertoimia kaikkeen Valioliigassa. Tutkimalla eri yhtiöiden tarjoamia kertoimia, pelimuotoja sekä tietenkin saamalla mahdollisia bonuksia tuet samalla omaa pelaajaprofiiliasi. Urheiluveikkauksen vihjeet tekevät myös työtä sinun puolestasi ja tarjoavat brittifutiksen parhaat palat tarjolle herkullisella Valioliigakaudella.

Miksi kertoimet vaihtelevat eri vedonlyöntiyhtiöiden välillä?

Edellä mainittujen syiden lisäksi eräs merkittävä selittävä tekijä on asiakkaiden houkuttelu. Mikäli yhtiön analytiikka antaa hieman muusta markkinasta poikkeavan kertoimen, sen hyödyntäminen vaikuttaa pelaajan edulta. Samalla pelaaja tulee kuitenkin sekä rekisteröityneeksi pelaajaksi, että muun tarjonnan äärelle. Jos käyttöliittymä miellyttää, asiakas voi hyvinkin jäädä pelaamaan muitakin pelejä. Varsinaisesti virheellisiä kertoimia yhtiöiden ei ole järkevää käyttää, sillä pitkällä aikavälillä se tietää tappiollista toimintaa. Mutta koska Valioliiga on äärimmäisen pitkälle vietyä ja kilpailtua liiketoimintaa myös vedonlyönnin osalta, eri yhtiöiden on erotuttava toisistaan!

Vedonlyöntisivut netissä

Onko olemassa vedonlyöntistrategioita Valioliigan kertoimien käyttämiseen?

Kyllä on. Tärkein strategia on pitkäjänteisyys. Vedonlyönti on sijoittamista kohteeseen, jossa näet olevan arvoa. Kun olet tehnyt oman arviosi ja teet vedonlyöntipäätöksen, seuraa tapahtumia riittävän pitkällä aikajänteellä. Yksittäisen vedon voittaminen tai häviäminen ei tarkoita vedonlyöntistrategian kannalta juuri mitään. Tärkeintä on pelikassan hallinta ja pitkäjänteisyys. Pelikassan hallinnalla tarkoitetaan eri kokoisten panosten sijoittamista eri kohteisiin sekä kokonaispanosten pitämistä alle omien, vastuullisten rajojesi. Jos koet, että jossain kohteessa arviosi eroaa täysin markkinan antamasta arviosta, sinun kannattaa kokeilla sijoittaa siihen suhteellisesti enemmän. Jos taas itse laskemasi rajakerroin ylittyy vain niukasti, ei ole aiheellista laittaa maksimipanosta sisään.

Kuinka hyödyntää Valioliigan kertoimia vedonlyönnissä?

Huomioi, että Valioliigan häntäpään joukkueetkin ovat koko maailman mittakaavassa ehdottomia huippujoukkueita. Varsinkin kotikentällään altavastaajat järjestävät erittäin usein yllätyksiä myös huippujoukkueiksi luokiteltuja ryhmiä vastaan. Suurjoukkueen nimen ei saa antaa hämätä, vaan liian rohkeasti suosikkeja painottavat yhtiöt ovat niitä, joihin sinun kannattaa tutustua.

Pitkäjänteisyydellä taas mitataan ennen muuta otoskokoa. Hyvä vedonlyöjä seuraa Valioliigan kertoimia ja niiden muutoksia aktiivisesti. Kokeilemalla eri pelimuotoja, pitämällä vedoista kirjaa ja keräämällä otoskokoa huomaat, mikä on sinun pelimuotosi Valioliigavedoissa (external link: https://www.smartbets.com/fi/jalkapallo/englanti/valioliiga). Voit olla pelaaja, jolle sopii kaikkien merkittävien vetomuotojen pelaaminen ja rajakertoimien laskeminen. Livepelaaminen voi myös olla sinun juttusi. Livevedoissa päätökset ja vedot tehdään ottelun aikana. Jos huomaat vaikkapa toisen joukkueen hallitsevan pelitapahtumia selkeästi, mutta viimeistely ontuu, liveveto tilannetta hallitsevan ryhmän puolesta saattaa olla voittava valinta.

Pelimuotosi mukaan voit seurata aktiivisesti, mitkä yhtiöt tarjoavat parhaat kertoimet ja parhaan alustan sille, mikä pelivalintasi on. Vertaile Valioliigan kertoimet usein ja ole aktiivinen. Meidän avullamme pysyt kehityksen kärjessä ja tiedät Valioliigan viimeisimmät trendit pelaamisen suhteen. Yhdistämällä omat vertailusi Urheiluveikkaus.comin asiantuntijoiden vedonlyöntivihjeisiin löydät huippukohteita viikosta toiseen!

Tasoitusvedot Valioliigassa

Markkinoiden kasvaessa myös Valioliigaan ovat ilmestyneet erilaiset vetomuodot, joiden suosio on kasvanut voimakkaasti. Tällaisia ovat mm. Eurooppalaiset sekä Aasialaiset tasoitusvedot.

Eurooppalaisessa tasoitusvedossa altavastaaja saattaa saada lähtötilanteessa vaikkapa maalin verran etumatkaa. Jos suosikki voittaa kahdella maalilla, suosikkia pelanneet voittavat. Jos taas peli päättyy tasan tai altavastaajan voittoon, altavastaajan puolesta vetonsa lyöneet voittavat. Mikäli suosikki voittaa tasan yhdellä maalilla, syntyy ns. push-tilanne, jossa panokset palautetaan. Eurooppalaisia tasoitusvetoja on yleensä tarjolla useamman eri maalin tasoituksilla.

Aasialaisen tasoitusvedon erona Eurooppalaiseen on se, että Aasialaisessa tasoitusvedossa pelataan huomattavasti vähemmän push-mahdollisuudella. Se on nykytarjonnassa mahdollista, mutta klassinen esimerkki Aasialaisesta tasoitusvedosta on vaikkapa suosikille tarjottava tasoitus -1,5. Tällöin tilanne on yksinkertainen: mikäli suosikki ei voita tai voittaa vain yhdellä maalilla, suosikin puolesta vetoa lyönyt häviää vedon. Jos taas suosikin voitto on kaksi maalia tai enemmän, suosikille asetetut vedot voittavat.

Aasialaisia tasoitusvetoja on tarjolla myös eri murtolukuina, mutta perusperiaate on yleisesti ottaen tasapelimahdollisuuden puuttuminen. Vedonlyöntiyhtiöt näkevät tässä mahdollisuuksia, sillä suosikkien runsasmaaliset voitot kiehtovat satunnaisia pelaajia. Tämä painaa suosikkien painoarvoa usein alaspäin ja luo tilaa vastavedoille.

Kansallisista sarjoista kiehtovin antaa aina täyden tarjottimen upeita kohteita ja herkullista jalkapalloviihdettä vedonlyönnin ystäville. Siispä asettaudu mukavaan pelitilanteeseen, pidä katse tiukasti kauden tapahtumissa ja ota kanssamme haltuun markkinoiden parhaat kertoimet Valioliigakauteen 2023/24!

Kommentit

Palaute