Kiteen Pallo – Joko nyt Kitee?

Kiteen Pallon kaudet alkavat toistaa itseään. Ennen kautta joukkue tituleerataan mustaksi hevoseksi, sen jälkeen joukkue pelaa vuoristoratamaisen kauden päätyen runkosarjassa sijoille 6-8, jonka jälkeen joukkue tippuu puolivälierissä nappaamatta voittoakaan.

Pontikkapitäjän lippulaivalla on edelleenkin kaikki resurssit olla se musta hevonen: sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta sekä maailmanluokan lukkari. Kiteeläisten nuoriso-osasto ei kuitenkaan ole ottanut niin isoja harppauksia urallaan eteenpäin kuin on odotettu.

Ulkopeli:

Toni Laakso oli todella tärkeä kiinnitys. Valtavien siirtohuhujen kohteena ollut lukkari on edelleen sarjan top3-osastoa. Viime kausi oli vaikea henkisesti, kun peli ei meinannut ottaa kulkeakseen. Lopulta loukkaantumisistakin kärsinyt pelimies jäi sivuun lautaselta kokonaan. Tähän kauteen lähtökohdat ovat huomattavasti paremmat. Kokeeneen kaksikon, Jukka Latvala ja Sami Partanen, kanssa Laaksolla on mahdollisuus muodostaa todella pitävä etukenttä.

Myös linjasta Kiteeltä löytyy pallovarmoja miehiä. Jos Topi Hurskainen saa vihdoin ehjän kauden ja Simo Rahunen ottaa askeleen eteenpäin, niin linjasta eitule mitään ilmaiseksi. Kaksikkoa komppaa kaiken kokenut Matti Latvala, jonka huolenaiheena ovat kuitenkin olleet loukkaantumiset. Jos Latvala on täydessä kunnossa, on Kiteellä yksi sarjan parhaista polttolinjoista.

Kiteen ongelmat löytyvätkin takakentältä. Jussi Hurskainen menee koko ajan eteenpäin, mutta Ville Postin kanssa herrat muodostavat melko epävarman kaksikon. Postia on useaan otteeseen riepoteltu vastustajien toimesta, eikä mikään sano, etteikö läpilyöntejä takaa nähtäisi tänäkin vuonna luvattoman paljon.

Sisäpeli:

Kärki on kapea ja ailahteleva. Nuoriso-osaston tasaisuus on puuttunut täysin. Jos etenijä- ja vaihtajaosasto ailahtelee tämänkin kauden, jää joukkueelta sen parhaat miehet täysin ilman ruokaa.

Toni Laaksolle tulee saada joka vuorossa tilanne aikaiseksi. Vaarallinen vasuri pystyy kääntämään jaksoja läpilyönneillään. Kotiutusosastolla Laaksoa komppaa kaudesta toiseen kumuralyönnillään tuhoa kylvävä Mika Laukkanen. Myös kokeneet Latvala, Partanen ja toinen Latvala (Jukka) ovat paljon vartioina.

Mielenkiintoinen hankinta on myös Saku Hakkarainen. Sotkamon pesäpallon elämänkoulun läpi käynyt nuorukainen on valmis isoihin saappaisiin. Ainakaan alustavasti pelinjohtaja Sami Purmonen ei kuitenkaan ole antamassa Hakkaraiselle vastuuta. Todella ripeät jalat omaava pelimies on tärkeä palanen etenijäjokerina, mutta näkisin hänet myös Ville Postin paikalla.

Mahdollinen avaus:
1. Ville Posti 2k
2. Topi Hurskainen 3p
3. Matti Latvala 2v
4. Toni Laakso L
5. Sami Partanen 1v
6. Jukka Latvala S
7. Ville Hämäläinen 3v
8. Jussi Hurskainen 3k
9. Simo Rahunen 2p
10. Mika Laukkanen
11. Saku Hakkarainen
12. Joni Matikainen

Pelinjohtaja: Sami Purmonen

Arvio:

Nuorison pitää saada ote peliin vihdoin! Jos pontikkapitäjän juniorituotannon helmet tähän pystyvät, saattaa Kitee todella olla se musta hevonen. Etenee tällä materiaalilla varmasti pudotuspeleihin, mutta rahkeita on enemmänkin.

Kirjoittaja on nähnyt 18 vuotta pesäpalloa niin pelaajan, valmentajan kuin seurajohtajan silmin. Nykyinen vedonlyönnin ammattilainen toimii virallisesti vedonlyöntikentän uuden kasvon TurtleBet.comin pesisvihjaajana. TurtleBetin käynnistyminen kuitenkin hieman viivästyi, joten onnistuimme houkuttelemaan amma-miehen Turtlen sijaan tekemään meille upean kausiennakon. Lue myös Pesis-papan muut ennakot: 

Sotkamon Jymy – Kultajuna yskähtelee? 
Vimpelin Veto – Mestaruus palaa Saarikentälle
Joensuun Maila – Rautaa rajalta
Hyvinkään Tahko – Musta Hevonen? 
Jyväskylän Kiri – Perinteikkään seuran synkkä lähihistoria kääntymässä? 
Kankaanpään Maila – Superpesis-paikka on koetuksella

JymyJussit – Kokoa on (ja uhoa), mutta ei silti menestystä 
Pattijoen Urheilijat – Raahessa tiedetään miten menestytään
Kouvolan Pallonlyöjät – Materiaali on kapea, mutta miehet sitkeitä 
Koskenkorvan Urheilijat – Viinapitäjässä hymyt hyytyy

 

Kampanja