Suomi nujersi Tshekin tylyin 5-0-lukemin Karjala-turnauksen ottelussa. Suomen sankariksi nousi maalivahti Karri Rämö, joka oli huikeassa vireessä.

Avauserä kulki Tshekin komennossa, mutta Suomi vastasi erän ainokaisesti. Jyrki Välivaara hyödynsi Tsekkipuolustuksen uinahduksen ja nousi laukomaan komeasti 1-0 osuman.

Vaikka Suomi johti ensimmäisen erän jälkeen Jyrki Välivaaran maalilla 1-0, mikään ei enteillyt kotijoukkueen selvää voittoa.Tshekin karvaus tukehdutti Suomen pelinrakentelun. Suomen avauspeli yski ensimmäisen 20-minuuttisen aikana. Ilman maalia vartioineen Karri Rämön torjuntoja vierailija olisi voinut avauserän jälkeen johtaa parilla maalilla.Komento vaihtui toisessa erässä. Esimerkkiä näytti kakkosketjun vasempaan laitaan siirretty Jori Lehterä, joka riisti hyökkäyspäädyssä kiekon Tomas Mojzisilta. Lehterän syöttö tavoitti maalin eteen luistelleen Immosen, jolla ei ollut vaikeuksia harhauttaa maalivahti Marek Schwarzia.Suomen 3-0- ja 4-0-maalit olivat kuin kaksoset keskenään. Ensin Välivaara vapautti takakulmalta Laineen maalintekoon. 50 sekuntia tästä Petri Kontiola löysi takakulmalta Lahden, joka avasi A-maajoukkueessa maalitilinsä napauttamalla kiekon ylänurkkaan.Tshekin maalilla aloittanut Schwarz sai takaiskuista 0-4:ssä tarpeekseen, joten tshekkimaalilla pelasi ottelun loppuun Jakub Stepanek.Lahti tuplasi maalitilinsä kolmannen erän 5-0:lla, kun Suomi oli pyörittänyt Tshekin puolustuksen Stepanekia myöten umpisolmuun.

Päivän toisessa ottelussa Ruotsi kaatoi Venäjän 3-2.

Suomi - Tshekki 5-0 (1-0,3-0,1-0)

3.49 1-0 Jyrki Välivaara (Juhamatti Aaltonen, Niko Kapanen) 29.04 2-0 Jarkko Immonen (Jori Lehterä) 29.30 3-0 Teemu Laine (Jyrki Välivaara, Jori Lehterä) 30.20 4-0 Janne Lahti (Petri Kontiola) 50.40 5-0 Janne Lahti (Ossi Väänänen, Petri Kontiola)

Karri Rämö 9+7+8=24Marek Schwarz  (0.00–30.20) 3+5+0=8Jakub Stepanek  (30.20–60.00) 0+3+3=6