Suomi pyöritteli helpon näköisesti 6-0 -voiton Slovakiasta jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Yhdysvalloissa. Suomi jatkaa turnausta Buffalossa alkusarjan jälkeen pudotuspeleissä.Pikkuleijonien päätöspeli A-alkulohkossa ratkesi jo ensimmäisessä erässä. Runsaan kymmenen minuutin jälkeen peli oli Suomen hyväksi 3-0, kun Miikka Salomäki, Jyrki Jokipakka ja Erik Haula olivat vuoron perään pöllyttäneet maaliverkkoa slovakkivahti Juraj Hollyn takana.Suomi pelasi kurinalaisesti, mutta sai myös tasoitusta virheisiin sortuneilta Slovakian puolustajilta. Maalivahti Holly sai Sami Vatasen ja Haulan maalien jälkeen 0-5-tilanteessa tarpeekseen, ja maalin suulle luisteli Dominik Riecicky.Suomen maalilla torjui kaksi ensimmäistä erää Joni Ortio ja päätöserässä turnauksessa ensimmäistä kertaa peliin päässyt Sami Aittokallio. Kumpikin torjui Slovakian harvat tilanteet rauhallisesti.Suomi voitti neljästä alkulohkopelistään kolme. Ainoa tappio tuli jatkoajan jälkeen maalein 2-3 maailmanmestaruutta puolustavalle USA:lle.Suomen seuraava vastustaja ratkeaa lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa. Jos USA häviää A-lohkon viimeisen ottelunsa Sveitsille, Suomi voittaa alkulohkon ja jatkaa suoraan neljän joukkoon välieriin. Muussa tapauksessa Suomi pelaa seuraavaksi puolivälierissä pääsystä välieriin

Slovakia - Suomi 0-6 (0-3,0-3,0-0)

1.40 0-1 Miikka Salomäki (Julius Junttila) 6.32 0-2 Jyrki Jokipakka (Toni Rajala, Jesse Virtanen) yv 10.36 0-3 Erik Haula (Sami Vatanen, Teemu Pulkkinen) yv 26.45 0-4 Sami Vatanen (Joel Armia, Teemu Pulkkinen) yv 28.40 0-5 Erik Haula av 37.39 0-6 Valtteri Virkkunen (Jaakko Turtiainen, Teemu Tallberg)