Porto oli odotetusti vahvempi portugalilaisjoukkueiden välienselvittelyssä.

FC Porto on voittanut UEFA:n Eurooppa Liigan mestaruuden. Joukkue kukisti Dublinissa käydyssä finaalissa myöskin Portugalista kotoisin olevan S.C. Bragan lukemin 1-0.

Suuren ennakkosuosikin asemaan asetettu lohikäärmelauma painosti raivoisasti koko ensimmäisen puoliajan luoden vaarallisia maalintekopaikkoja Bragan päähän.

Lopulta painostus tuotti tulosta, kun urheiluveikkaus.comin ennustus kävi toteen, ja kolumbialaiskärki Falcao puski avausmaalin vastustamattomasti ohi Braga-vahti Arturin.

Ensimmäisellä puoliajalla kovan jyrän alle jääneillä punapaidoilla oli kuitenkin loistava mahdollisuus ottelun tasoittamiseksi heti toisen puoliajan ensimmäisestä hyökkäyksestä. Vaihdosta kentälle tullut Mossoro pääsi nokikkain Porto-vahti Heltonin kanssa, mutta kesy laukaus jäi lopulta maalivahdin jalkoihin.

Ottelussa ei enää maaleja tai loistopaikkoja nähty ja näin ollen FC Portosta kruunattiin Eurooppa Liigan mestari vuosimallia 2011. Edellisen kerran seura onnistui voittamaan kyseisen kilpailun vuonna 2003, jolloin se tunnettiin vielä nimellä UEFA Cup.

Mestaruuden myötä 34-vuotiaasta Porto-käskijä Andre Villas-Boasista tuli kaikkien aikojen nuorin valmentaja, joka on voittanut eurooppalaisen seurajoukkuekilpailun.