Saksa on voittanut naisten vapaalla hiihtotavalla hiihdetyssä parisprintissa olympiakultaa. Suomalaispari Riitta-Liisa Roponen ja Riikka Sarasoja sijoittuivat kahdeksanneksi.

Kultaa voittaneessa Saksan joukkueessa hiihtivät Evi Sachenbacher-Stehle ja Claudia Nystad. Hopealle hiihti ruotsalaispari Anna Haag - Charlotte Kalla. Venäjä otti pronssia joukkueella Irina Khazova ja Natalia Korosteleva.

Suomi oli kärkitaistelussa mukana vielä kolmannen vaihdon kohdalla, mutta lopussa kärki meni liian kovaa. Riika Sarasoja ei enää pysynyt kärkitaistelussa mukana ja mitalisijat karkasivat ulottumattomiin.

- Tavoite oli päästä finaaliin. Kaikki sijat, mitä sitten saatiin ovat plussaa. Oma hiihto kulki ihan hyvin ja sukset toimivat, Roponen kommentoi kisan jälkeen YLEn haastattelussa.