Suomen joukkue jäi Euroopan Superliigassa Bergenissä viimeiseksi ja tippui ensi kaudeksi Euroopan 12 parhaan maan joukosta Ykkösliigaan. Superliigan ylivoimainen voittaja oli Venäjä. Suomen ohella Ykkösliigaan tippuivat Kreikka ja Norja.

Estejuoksussa Euroopan mestari Jukka Keskisalo sai tyytyä kolmanteen tilaan ajalla 8.33,41. Tämä oli kuitenkin keihäänheittäjä Ari Mannion kolmannen tilan ohella Suomen joukkueen paras sijoitus. Ensimmäinen kilometri juostiin rauhallisesti 2.55, toinen vielä hitaammin kolmeen minuuttiin, mutta kolmas lennettiin maailmanennätysvauhtia 2.37.

Norjalainen keihäänheiton olympiavoittaja Andreas Thorkildsen kärsi kotikentällään yllätystappion 22-vuotiaalle saksalaiselle Matthias De Zordolle. Kolme vuotta sitten junioreiden Euroopan mestaruuden voittanut De Zordo kiskaisi 83,80, mikä on hänen uransa toiseksi pisin heitto.Ari Mannio riuhtaisi toisella heittokierroksella 81,71, mikä oikeutti kolmanteen sijaan De Zordon ja Thorkildsenin jälkeen. Thorkildsenin tulos oli 82,98. Tuulen suunta ja voimakkuus vaihtelivat kilpailun kuluessa tuon tuostakin.