Sveitsi järjesti heti jääkiekon MM-kisojen avauspäiväksi melkoisen jymypaukun, kun se kukisti isäntämaa Ruotsin maalein 2-3.

Avauserä mentiin Globenissa maalittomana, mutta toisessa erässä alkoi tapahtua.

Moni ruotsalaiskatsoja oli varmasti vetää falukorvinsa väärään kurkkuun, kun Sveitsi laittoi kaukalossa menovaihteen päälle.

Ensin ajassa 22:52 Matthias Bieber iski ottelun avausosuman ja viisi minuuttia tästä nuorisotähti Nino Niederreiter pääsi livauttamaan kiekon ohi Tre Kronor –veskari Jacob Markströmin.

Isäntien kavennusosuma ja turnauksen avausmaali nähtiin aivan toisen erän loppuun, kun Luulaja-puolustaja Johan Fransson iski kiekonreppuun kahden miehen ylivoimalla.

Ruotsi painosti viimeiset minuutit kuin vimmattuna, mutta Ryan Gardner pääsi lopulta iskemään kiekon kolmatta kertaa isäntien verkkoon – tällä kertaa maalin ammottaessa tyhjänä – puoli minuuttia ennen loppua.

Sinikeltaiset eivät kuitenkaan vielä luovuttaneet, vaan Simon Hjalmarsson onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-3 vain 11 sekuntia Gardnerin 1-3-osumasta.

Siihen Tre Kronorin loppukiri kuitenkin tyrehtyi ja näin ollen  Sveitsille kirjataan A-lohkon sarjataulukkoon tuiki tärkeät kolme pistettä.