Englantilaisseura Chelsea kruunattiin jalkapallon seurajoukkuekilpailu Eurooppa Liigan mestariksi keskiviikkona Amsterdamissa.

Lontoolainen Chelsea kaatoi portugalilaisen Benfican UEFA:n Eurooppa Liigan loppuottelussa maalein 1-2.

Ottelun ensimmäinen puolisko oli tiukan ja tarkan puolustuspelin juhlaa, eikä ensimmäisten 45 minuutin aikana maaleja nähty.

Avausmaali nähtiin finaalin 60. peliminuutilla, kun isojen pelien mies Fernando Torres narutti näyttävästi Benfica-puolustuksen ja lopulta maalivahti Artur Moraesin.

Portugalilaiset kuitenkin vastasivat piakkoin. Nuori Chelsea-puolustaja Cesar Azpilicueta pelasi palloa kädellään oman rangaistusalueensa sisällä, eikä punapaitojen kapteeni Oscar Cardozo erehtynyt.

Finaali näytti jo etenevän kohti jatkoaikaa, mutta lisäajan toisella minuutilla rävähti. Jykevä puolustaja Branislav Ivanovic pääsi puskemaan ottelun voittomaalin Juan Matan antamasta millintarkasta kulmapotkusta.

Näin ollen viime vuonna Mestarien liigan mestaruutta juhlinut Chelsea pääsee tänä vuonna juhlimaan UEFA:n Eurooppa Liigan voittoa.