Viime kierroksella osuttiin taas, kun Blues ja Kalpa nyhjäsivät alle 5,5 maalia (1,50). Tänään lähdetään hakemaan kahta koti- ja yhtä vierasvoittoa.

Kärpät – Ässät: Kärpät on neljän ottelun tappioputkessa. Ässät sen sijaan nappasi kotivoiton Tapparasta lauantaina. Porilaisten vieraspelaaminen on kuitenkin ollut kuin toiselta planeetalta kotipeleihin nähden. Kärpät purki hyökkääjä David Kvetonin sopimuksen – tämä ei yllättäne ketään, sen verran huono oli oululaisten hankinta. Sen sijaan Juha-Matti Aaltonen on tekemässä paluun Kärppien kokoonpanoon. Aaltonen kuuluu niihin pelaajiin, jotka yksin pystyvät nostamaan reilusti koko joukkueen tasoa. Ässät ei ole vakuuttanut vieraissa ja Kärpät on aina vahva Raksilassa. Porilaisten liike ei riitä liukkaita kotijoukkueen hyökkääjiä vastaan ja Kärpät tulee saamaan ylivoimamahdollisuuksia.

Lukko – PelicansPelicans jatkaa sarjakärjessä kaadettuaan myös JYPin kotonaan 2-1. Lukon pelissä on ollut piristymisen merkkejä ja joukkue on napsinut pisteitä kolmesta edellisestä ottelusta. Lukon suurin ongelma on edelleen tehottomuus ja tänäänkin luvassa on erittäin vähämaalinen ottelu. Pelicans sen sijaan on käyttänyt vähät paikkansa joka ottelussa todella tehokkaasti. Puolustus pelaa molemmilla joukkueilla. Pelicansilta pelaa Jesse Niinimäki ja Juha Leimu kuin uutta uraa. Lukosta sen sijaan vielä odotetaan avainmiesten heräämistä. Lukko on kuitenkin materiaaliltaan parempi joukkue ja kotonaan ottelun suosikki.

Tappara – JYPMolemmat joukkueet ovat kahden ottelun tappioputkessa. Hakametsä on aina ollut hankala paikka hurrikaanipaidoille, eikä tänäänkään pisteet irtoa helpolla. JYPin rutiini on kovalla tasolla, mutta joukkue kärsii tehottomuudesta. Ykköshyökkääjät Jani Tuppuraisen johdolla eivät ole vielä heränneet tähän kauteen. Tappara oli kauden alun aivan pihalla: peli oli sekasortoista, mikä ei millään lailla ole tyypillistä Jukka Rautakorven joukkueille. Maalivahti Juha Metsola sekä kokenut puolustus pitää numerot maltillisina, mutta minkäänlaista luottoa joukkue ei allekirjoittaneelta saa. Molempien joukkueiden suunta kuntopuntarissa on alaspäin, eikä tähän kohteeseen löydy suosikkia.

TPS – SaipaJoko TPS:n kanssa aletaan puhua kriisistä? Kolme peräkkäistä tappiota ovat tulleet rumalla tavalla. Nyt Kai Suikkasen suojatit pääsevät taas kotikentälleen pelaamaan ja tulosta toivotaan. SaiPa on kerännyt runsaasti pisteitä, eikä syyttä – joukkue myös pelaa loistavasti. Vieraat ovat hävinneet vain kahdesti tällä kaudella ja otteet ovat todella tasaisia. Molempien aktiivinen pelitapa nostaa ottelun maaliodotusarvon hieman normaalia suuremmaksi. TPS on kotiedun puolesta suosikki, mutta materiaaleissa ei ole suurta eroa. SaiPa on ollut todella vakuuttava kauden alun ja ansaitsee näillä kertoimilla pelin: 3,30