mainos
Päivitetty

Wimbledon on maailman arvostetuin, tunnetuin ja vanhin tennisturnaus. Tämä tennismaailman spektaakkeli sijoittuu tänäkin vuonna keskelle kesää. Kymmenen päivää kestävä turnaus alkaa 27. kesäkuuta. Tuolloin tenniksen maailmantähdet ja lajia rakastava yleisö valloittavat Lontoon Wimbledonin kaupunginosan.

Paras kerroin voittajasta Parhaat kertoimet Vedonvälittäjä
Novak Djokovic 1,76
Iga Swiatek 3,00

Ottelut pelataan All England Lawn Tennis and Croquet Clubilla, joka on tullut maailman tunnetuksi stadioniksi juuri Wimbledonin Grand Slam -turnauksen ansioista. Nurmikentällä pelattava Wimbledon on neljästä vuoden aikana pelattavista Grand Slameista kolmas. Halutusta palkintopokaalista kilpailee tänä vuonna yhteensä 128 pelaajaa, jotka jakautuvat sekä miesten (ATP), että naisten (WTA) pääsarjoihin. Wimbledon on näistä turnauksista ainut, joka pelataan perinteiseen tapaan nurmella. Maineen lisäksi parhaimmin sijoittuneiden pelaajien kesken jaetaan myös mammonaa, ja päävoitto onkin huikeat 35 miljoonaa puntaa. Ukrainan sota on vaikuttanut myös tähän legendaariseen turnaukseen. Ranking-pisteitä ei tässä turnauksessa jaeta lainkaan. Taustalla tässä on WTA- ja ATP-kattojärjestöjen linjaus, koska The All England Tennis Club kielsi Venäjän ja Valko-Venäjän osallistumisen kilpailuun, johtuen Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Tässä artikkelissa keskitymme tähän tenniksen Grand Slam -turnaukseen vedonlyönnin näkökulmasta. Mikäli olet aloitteleva vedonlyöjä tenniksen parissa, tarjoamamme tennis vihjeet ovat varmasti tarpeellisia. Wimbledon vedonlyöntivihjeiden avulla pääset alkuun tämän jännittävän lajin kanssa. Kokeneempikin konkari voi kuitenkin saada joitakin ideoita lukemalla Wimbledon 2022 -betsejä. Annamme sinulle parhaat Wimbledon vedonlyöntivinkit sekä Wimbledon kertoimet ja käymme läpi turnauksen kulkua ja pelaajia. Lisäksi käsittelemme Suomen tennistoivo Emil Ruusuvuoren osallistumista turnaukseen. Wimbledon voittajavedot ovat luonnollisesti hyvin suosittuja vedonlyöntikohteita. Käymme tässä artikkelissa läpi voittajasuosikit niin naisten, kuin miestenkin sarjoissa.

Vedonlyönti käy jo nyt kuumana

Wimbledon 2022 vedonlyönti käy tällä hetkellä jo kuumana. Suurimmissa vedonlyöntitoimistoissa kerroinlaskijat ovat tehneet pitkää päivää, ja monet vedonlyöntikertoimet ovat olleet jo tovin saatavilla, ja myös erilaisia muutoksia kertoimissa on ehtinyt tapahtua. Tennis vedonlyönti on myös suomalaisten vedonlyöjien suosiossa. Erilaiset tennis vetokohteet ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta. Kannattaakin tarkistaa parhaat Wimbledon 2022 tarjoukset sekä tennis vedonlyöntivinkit.

Wimbledon 2022 parhaat kertoimet

Tenniksessä matka huipulle on pitkä ja kivinen tie. Wimbledonissa sinulla on mahdollisuus nähdä maailman kaikista parhaimmat pelaajat samalla kertaa. Luonnollisesti vedonlyönti tennis fanien ja muiden vedonlyöjien parissa käy kuumana. Parhaimpia kertoimia etsiessä kannattaa vierailla eri vedonlyöntisivustoilla. Parhaat sivustot lyödä tennisvetoja löytyvät kätevästi sivuiltamme, eli sinun ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan hyviä vetopaikkoja etsimään. Seuraavaksi esittelemme sinulle suosikit, altavastaajat sekä parhaimmat kertoimet Wimbledon voittajalle.

Miesten Wimbledonin parhaat kertoimet

Tennismaailmaa seuranneille ei tule yllätyksenä, että kertoimien perusteella ennakkosuosikki vuoden 2022 miesten kaksinpelin voittajaksi on Novak Djokovic. Koronarokotekriittisyydestään tunnettu, ja viimeisten parin vuoden aikana aiheeseen liittyen useasti otsikoissa ollut, Djokovic pelaa turnauksessa. Mies on valmis näyttämään maailmalle jälleen kykynsä.

Miesten Wimbledonin parhaat kertoimet Parhaat kertoimet Vedonvälittäjä
Novak Djokovic 1,76
Rafael Nadal 7,50
Carlos Alcaraz 9,00
Matteo Berrettini 7,00
Felix Auger Aliassime 13,00
Stefanos Tsitsipas 31,00
Emil Ruusuvuori 501,00

Naisten Wimbledonin parhaat kertoimet

Wimbledon vedonlyöntivihjeiden kuumana peruna on ollut pitkin vuotta spekulaatiot siitä, kuka voittaa Wimbledonin vuoden 2022 naisten mestaruuspokaalin. Naisten tenniksen kärkikahinoihin on lähes joka vuosi noussut jokin uusi nimi. Naisten voittajasuosikkien Wimbledon kertoimet vedonlyönnissä tarjoavat jonkin verran enemmän varianssia kuin miesten.

Naisten Wimbledonin parhaat kertoimet Parhaat kertoimet Vedonvälittäjä
Iga Swiatek 3,00
Simona Halep 13,00
Naomi Osaka 14,00
Karolina Pliskova 19,00
Emma Raducanu 21,00
Petra Kvitova 24,00
Serena Williams 17,00

WTA-maailmanlistan ykköseksi huhtikuussa 2022 noussut Iga Swiatek on kertoimien perusteella vahvin ennakkosuosikki. Mustana hevosena voi yllättää brittiläinen Emma Raducanu, joka vasta 19 vuoden iästään huolimatta on Grand Slam -voittaja. Eikä täysin voida jättää voittajasuosikkien ulkopuolelle myöskään Serena Williamsia, vaikka hänen tähtihetkensä varmasti ovatkin jo historiaa.

Emil Ruusuvuori Wimbledonissa

Suomen Emil Ruusuvuori on tällä hetkellä maailmanlistalla sijalla 61. Ruusuvuori ylsi toukokuussa 2022 Ranskan avoimissa ensimmäistä kertaa uransa aikana ATP-turnauksen toiselle kierrokselle voittamalla Ranskan Ugo Humbertin erin 3-2. Maailmanlistan kahdeksantena pelaava Norjan Casper Ruud voitti lopulta suomalaisen, mutta ATP-lopputurnausneitsyys tuli nyt korkattua. Ruusuvuorelta voidaankin odottaa myös Wimbledonissa kovia suorituksia, ja miksei myös yllätyksiä. Mikään ei estä suomalaista palaamasta myös Wimbledonissa hyvin. Massakentillä Ruusuvuori on tänä vuonna pelannut viime vuotta paremmin.

Wimbledon 2022 otteluohjelma

Wimbledon 2022 Grand Slam turnaus pelataan kahden viikon aikana, ajalla 27.6.2022 – 10.7.2022. Ottelukierrokset pelataan seuraavasti:

 • 27. kesäkuuta: naisten ja miesten ensimmäinen kierros
 • 28. kesäkuuta: naisten ja miesten ensimmäinen kierros
   
 • 29. kesäkuuta: naisten ja miesten toinen kierros
 • 30. kesäkuuta: naisten ja miesten toinen kierros
   
 • 1. heinäkuuta: naisten ja miesten kolmas kierros
 • 2. heinäkuuta: naisten ja miesten kolmas kierros
   
 • 3. heinäkuuta: naisten ja miesten neljäs kierros
 • 4. heinäkuuta: naisten ja miesten neljäs kierros
   
 • 5. heinäkuuta: naisten ja miesten neljännesfinaalit
 • 6. heinäkuuta: naisten ja miesten neljännesfinaalit
   
 •  7. heinäkuuta: sekanelinpelin finaaliottelu ja naisten välierät
 •  8. heinäkuuta: miesten välierät
   
 • 9. heinäkuuta: naisten finaali
 • 10. heinäkuuta: miesten finaali

Wimbledon 2022 voittajasuosikit

Djokovic on vahva ennakkosuosikki Wimbledon voittajaksi. Serbian teräshermo on tunnettu siitä, että hän ei juurikaan paineita kisoissa ota, tai ainakin osaa hallita hermonsa uskomattomalla tavalla. Hän on 35-vuotiaana voittanut 20 Grand Slam -turnausta ja yhteensä 86 kaksinpelin ATP-turnausta. Alkuvuodesta 2022 serbi joutui koronasotkuun Australiassa, koska ilmoitti maahantulonsa yhteydessä, ettei ole ottanut koronarokotetta. Djokovic eristettiin hotellihuoneeseen ja lopulta karkotettiin maasta päivää ennen Australian avointen alkamista. Nyt näyttäisi siltä, että Djokovic on tulossa pelaamaan Wimbledoniin. Hän on voittanut viimeiset kolme Wimbledon-turnausta, ja miesten tenniksen maailman ykkösmies haluaa voittaa myös nämä kisat. Rafael Nadal on selkeä kakkossuosikki voittajaksi. Nadal on uransa aikana niittänyt mainetta ja kunniaa. Nadal onkin kovin haastaja Djokovicille. Vuoden alussa Australian avoimissa Nadal osoitti kykynsä voittamalla ne, ja Nadal haluaa aivan varmasti voittaa myös nyt. Espanjalainen on saman ikäinen kuin Djokovic. Selvää on, että kumpikaan herroista ei vielä ole jäämässä eläkkeelle.

Naisten Wimbledon finaalissa Swiatek on vahva voittajaehdokas, vaikka nuoreen Emma Raducanoon asetetaan myös paljon odotuksia. Kerroinlaskijat ovat muiden ammattilaisten kanssa rankanneet Naomi Osakan toiseksi voittajasuosikiksi. Osakan otteita kannattaakin silmä kovana seurata, koska mikä vaan voi olla tässä turnauksessa mahdollista. Nelinkertainen Grand Slam -voittaja Naomi Osaka on toiseksi paras naisten Wimbledonin kertoimissa. Osakan osallistumisen yllä on kuitenkin varjo. Hän on ilmoittanut miettivänsä koko turnaukseen osallistumista, koska Wimbledonissa ei tänä vuonna jaeta ranking-pisteitä.

Kommentit

Palaute