mainos
Päivitetty

Ranskan ympäriajo 2022 ennakko parhaat kertoimet ja suosikit

Ranskan ympäriajo, eli Tour de France (Tour) on maailman arvostetuin maantiepyöräilykilpailu. Tour de France on yksi kolmesta merkittävästä pyöräilyn etappikilpailusta, joista kaksi muuta ovat Italian ja Espanjan ympäriajo. Tour de France 2022 starttaa heinäkuun 1. päivänä Tanskassa, Kööpenhaminassa. Tanskalaiset ovat pyöräilykansaa ja tämän legendaarisen pyöräilykilpailun starttiosuuden saaminen Tanskaan on suuri kunnianosoitus maan pyöräilykulttuurille.

Kilpailun nimi viittaa vahvasti Ranskaan, mutta tästä huolimatta kisaetappeja on jo pitkään ollut monissa Euroopan valtioissa. Startti järjestetään nyt ensimmäisen kerran kisojen historiassa Tanskassa. Vuoden 2022 Ranskan ympäriajon isäntämaita ovat Tanskan lisäksi Sveitsi, Belgia ja luonnollisesti Ranska. Tanskan osuus on yhteensä 384 kilometriä pitkä ja koostuu kolmesta etapista. Etapit poljetaan kolmen päivän aikana.

Tour de France on pyöräilymaailmassa samanlaisessa asemassa kuin Wimbledon tenniksessä. Tämä kuninkuuskisa tarjoaa myös vuosittain yllätyksiä ja dramaattisia hetkiä. Kärkikasti vaihtelee kisojen aikana monesti tiuhaan ja lopullinen tulos selviääkin vasta, kun kaikki pyöräilijät ovat maalissa.

Käymme tässä artikkelissa läpi Ranskan ympäriajo 2022 ennakkotietoja vedonlyöjän näkökulmasta, eli esittelemme vedonlyöntivaihtoehdot ja parhaat kertoimet. Vihjeet Ranskan ympäriajokisaan löydät myös tästä artikkelista. Lisäksi käymme kisoja läpi suomalaisesta näkökulmasta ja kertaamme suomalaisten pyöräilijöiden parhaimpia saavutuksia näissä huippukisoissa. Lopuksi vielä esittelemme otteluohjelman ja voittajasuosikit.

Tour de France 2022 vedonlyönti

2022 Ranskan ympäriajo on myös supersuosittu vedonlyöntikohde. Tour de France vedonlyöntikohteet kiinnostavat vuosittain vedonlyöjiä ympäri maailmaa. Ranskan ympäriajo vedonlyöntibonukset kannattaa tarkistaa, ennen veikkaamisen aloittamista. Tänä päivänä monet vedonlyöntitoimistot tarjoavat uusille ja vanhoille asiakkailleen toinen toistaan houkuttelevampia bonuksia. Tärkein vedonlyöntikohde Ranskan ympäriajossa on luonnollisesti koko kisan voittajan veikkaaminen. Vetoa on kuitenkin useimmiten mahdollisuus lyödä myös muissa kategorioissa. Muita vedonlyöntikohteita ovat esimerkiksi eri osuuksien nopeimmat kilpailijat. Luonnollisesti mäki- ja sprinttiosuuksien voittajat ovat suosittuja veikkauskohteita. Pistelaskukategorian voittajan veikkaaminen on ollut myös suosittu vedonlyöntikohde. Pistelaskukategorian voitto ei kuitenkaan riitä välttämättä kokonaiskilpailun voittoon. Tour de France pitää sisällään myös alle 25-vuotiaiden pyöräilijöiden kategorian. Tässä kategoriassa palkinnon saa parhaiten kokonaiskilpailussa pärjännyt nuori maantiepyöräilijä.

Tour de France etapit ovat myös vedonlyöntikohteita, jolloin päästään veikkaamaan kunkin etapin voittajaa. Vedonlyönti Ranskan ympäriajo 2022 -kisoissa ei kohdistu pelkästään yksittäisiin pyöräilijöihin, vaan myös joukkueiden paremmuusjärjestykseen. Pyöräily on Tour de France -kilpailuissa yksilökilpailun lisäksi myös vahvasti joukkuelaji. Tämä tarkoittaa sitä, että mahdollisimman tehokkaasti toimiva joukkue, tallijohto ja huoltotiimi ovat keskeisessä asemassa sekä joukkueen, että yksittäisten pyöräilijöiden menestyksen takaajina. Joukkuekisa on oma kategoriansa niin kilpailuissa kuin vedonlyöntikohteissa. Seuraavaksi käymme läpi voittajavedon parhaita kertoimia Tourille.

Tour de France 2022 parhaat kertoimet

Slovenialainen pyöräilijäsuuruus Tadej Pogačar lähtee hakemaan voittoa 2022 Ranskan ympäriajo turneelta. Pogačar on voittanut kokonaiskilpailun vuonna 2020 ja 2021. Tämä nuori pyöräilysensaatio nousi valtavaan suosioon voitettuaan vuoden 2020 Tour de France kilpailun 21-vuotiaana.

Voittajavedot Ranskan ympäriajo 2022 - kuka voittaa? Parhaat kertoimet Vedonvälittäjä
Tadej Pogacar 1,62
Primoz Roglic 3,50
Jonas Vingegaard 7,00
Daniel Martinez 19,00
Alexander Vlasov 26,00
Enric Mas Nicolau 29,00
Thomas Geraint 30,00

Tour de France 2022 vedonlyönti ei ole kuitenkaan pelkästään arpomista siitä, kumpi slovenialainen kisat voittaa. Mukana on muitakin, ja erityisesti tanskalainen Jonas Vingegaard tulee olemaan mitä todennäköisemmin huippuvedossa kotiyleisön edessä. Vingegaardin voitolle tarjoillaan parhaimmillaan 6,00 kertoimia (888Sport).  Myös kolumbialaista vuoden 2019 Ranskan ympäriajo voittajaa kannattaa harkita voittajavedossa. Miehen kertoimet ovat 13,00 ja mahdollisuudet korkeimmalle palkintopallille ovat olemassa. Kauempana kärjestä oleville Daniel Martinezille tarjotaan kovaa 50,00 kerrointa ja Ben O`Connorille, jopa 150,00. Näitä herroja kannattaa myös pitää silmällä, koska kumpi tahansa voi yllättää suuresti. Lisäksi näillä kertoimilla päästään jo pienelläkin panoksella suuriin voittomahdollisuuksiin käsiksi.

Ranskan ympäriajo 2022 suomalaiset kilpailijat

Suomalaiset pyöräilijät eivät valitettavasti ole tänäkään vuonna mukana kisoissa. Potentiaalisia suomalaisia maantiepyöräilyn ammattilaisia, jotka toivottavasti jossain vaiheessa pääsevät osallistumaan Tourille, ovat AG2R Citroen Team -joukkueessa kilpaileva 25-vuotias Jaakko Hänninen ja Team Novo Nordisk -joukkueessa polkeva 30-vuotias Joonas Henttala. Kummatkin ovat pärjänneet kohtalaisesti kansainvälisellä tasolla, mutta Ranskan ympäriajoihin ei ole herroilla vielä ollut asiaa. Suomesta ei ole viime vuosien aikana juurikaan tullut pyöräilyn ammattilaisia. Maantiepyöräilyn ammattilaisiin mahtuvat Hännisen ja Joonas Henttalan lisäksi oikeastaan vain 32-vuotias Lotta Henttala ja vasta 18-vuotias superlupaus Anniina Ahtosalo, joka on saavuttanut jo hyviä tuloksia kansainvälisissä kilpailuissa. Naisilta on Tour de Francelle pääsy kielletty, mutta muita kovia kilpailuja toki naisille on runsain mitoin tarjolla. Suomalainen maantiepyöräily elää nyt uutta nousukautta ja on vain ajan kysymys, milloin näemme Tourilla suomalaisen pyöräilijän. Viimeisimmästä suomalaisedustuksesta Tourilla on kulunut jo yli 20 vuotta.

Suomen menestys Ranskan ympäriajokilpailussa

Historiassa suomalaiset pyöräilijät ovat osallistuneet kuusi kertaa Tourille. Suomalaisista kilpailuun ovat ottaneet osaa Joona Laukka (1997 ja 1998), Kjell Carlström (2005, 2006 ja 2007) sekä Jussi Veikkanen, joka osallistui kisaan vuonna 2009. Vuonna 1997 Laukka sijoittui kokonaiskilpailussa sijalle 35 ja vuonna 1998 hän joutui keskeyttämään kilpailun. Carlströmin paras sijoitus vuoden 2006 kisoissa 2. sija, 8. etapilla. Veikkanen voitti vuoden 2009 Tourilla kisojen 2. etapilla kolme mäkikiriä ja siirtyi mäkikirin johtoon. Kokonaiskilpailussa Laukkanen sijoittui 108. sijalle.

Tour de France 2022 päivämäärät ja reitit

Vuoden 2022 Ranskan ympäriajo kilpaillaan 1.7.2022-24.7.2022 välisenä aikana. Tour de France 2022 kestää yhteensä 24 päivää (21 kisapäivää ja kolme lepopäivää).  Tanskan osuus on yhteensä 384 kilometriä pitkä ja koostuu kolmesta etapista. Etapit poljetaan kolmen päivän aikana. Tanskassa reitit ovat pääsasiassa tasamaastoa. Tanskan osuuden jälkeen pidetään välipäivä. Hyvin levätyn välipäivän jälkeen siirrytään tasaisilta maisemilta vuoristo- ja mäkiosuuksille Sveitsiin, Belgiaan ja Ranskaan.  Ranskan ympäriajo poljetaan hyvin vaihtelevassa maastossa ja myös etappien pituudet vaihtelevat suuresti. Kaikista lyhyin kisamatka on starttipäivänä poljettava 13 kilometriä ja pisin pätkä on 220 kilometriä (Binche, Belgia-Lowry, Ranska).

Tour de France tunnetaan monipuolisista ja kauniista reiteistään. Matkalle mahtuu niin Grand Depart Tanskassa, historiallisia mukulakivikatuja Ranskassa ja vaativuudeltaan lähes infernaalinen 13,8 kilometrin Le Alpe d`Huezin serpentiinimäinen vuoristonousu. Jotain kisan luonteesta kertoo se, että samana päivänä Le Alpe d`Huezin nousun kanssa poljetaan kolme muutakin nousua, jotka tekevät päivän yhteismatkaksi 110,5 kilometriä vuorenrinteitä ylöspäin. 2022 Ranskan ympäriajo sisältää yhteensä viisi korkean maan reittiä, kuusi vuoristomatkaa ja yhteensä 29 nousua, jotka jakaantuvat toisen-, ensimmäisen-, ja Hors-luokan nousuihin. Lopulta Champs-Élysées ja hurraavat kannattajat ottavat Pariisissa pyöräilijät vastaan.

Ranskan ympäriajo 2022 voittajaehdokkaat

Tadej Pogačar on ylivoimainen ennakkosuosikki voittoon ja mies vaikuttaakin olevan huippuvedossa. Pogačar on niittänyt menestystä niin viimeisellä UAE Tourilla, Strade Bianche -kilpailussa ja kevään klassikossa (Spring Classics). Tämä kaikki viittaa siihen, että kolmas peräkkäinen Tourin voitto voi olla heinäkuun lopulla Pogačarille todellisuutta. Potentiaalisin haastaja on toinen slovenialainen, Primož Roglič. Haasteena Rogličilla on kuitenkin polvivamma, joka on vaikuttanut hänen kauteensa. Saa nähdä, mikä miehen kunto on nyt heinäkuussa. Tour de France etapit kutsuvat kuitenkin muitakin mahdollisia haastajia. Heitä ovat erityisesti Jonas Vingegaard, Daniel Martinez ja Ben O`Connor. Heistä jokainen ovat potentiaalisia yllättäjiä tämän vuoden Tourilla.

Kommentit

Palaute