Blues - HIFKBlues on voittanut edellisestä viidestä ottelusta kolme, mutta Kärppiä vastaan espoolaisilla ei ollut sanansijaa. IFK voitti Kerhon 6-0 kotona, mutta hävisi vieraissa 1-0. Lukemat kertoo joukkueen suorittamisesta: tasaisuus puuttuu täysin ja otteet heittelevät päivästä toiseen kuinRaimo Summasen mielialat. Kotijoukkue sen sijaan esiintyy tasaisesti, mutta se onkin joukkueen suurin ongelma: taisteleva puolustusilme säilyy illasta toiseen, mutta ratkaisijoita ei löydy nimeksikään.

IFK on materiaaliltaan parempi, mutta paikallishenkisessä ottelussa marginaalit ovat pienet. Yhdelle osa-alueelle petopaidat ovat kuitenkin löytäneet ratkaisun: maalivahti Ville Husso on vallannut ykkösvahdin paikan ja tolppien välissä tilanne on stabiili. Nuorukainen on esiintynyt todella vahvasti.

HPK - JYPHPK haki kaksi pistettä tiistaina Kuopiosta voittomaalilaukauksissa 1-2. Hämeenlinnassa ei ole kuitenkaan syytä juhlaan, sillä peliesitys oli aivan sitä itseään. JYP sen sijaan haki komealla esityksellä vierasvoiton Ilveksestä 2-5. Hurrikaanipaidat ovat pikkuhiljaa löytämässä maalijyväänsä, eikä se tiedä hyvää muille seuroille, sillä puolustus- ja maalivahtiosaaminen Jyväskylässä on kovalla tasolla.

JYP on materiaaliltaan selvästi Kerhoa edellä ja vieraissakin ottelun suosikki. Kerhon tullee jäämään jälleen varsin vähäisiin maalimääriin: joukkue on saanut viimeksi yli YHDEN maalin aikaiseksi 28. syyskuuta, jolloin vastassa oli itse asiassa tämän illan vierailija, JYP. Kerho oli tuolloin 2-3 parempi, mutta tänään ennakkoasetelmat puoltavat hurrikaaneja: 2,20 Sportingbet

Pelicans - Ilves: Lahdessa nähdään kahden alavireisen joukkueen kohtaaminen: molemmat ovat kovan alkurynnistyksen jälkeen matkalla kohti sarjan häntäpäätä. Ilves on jo neljän ottelun tappioputkessa, eikä puolustus ole enää kestänyt alkukauden otteiden mukaisesti. Kauden ensimmäisissä otteluissa myös kovalla itseluottamuksella pelanneet tupsukorvat osuivat uskomattomilla prosenteilla tolppien väliin, nyt maaleihin tarvitaan enemmän työtä.

Samaa voi sanoa Pelicansista: alkukauden yllättäjän ylivoimapeli on valunut liigan keskitasolle, eikä tasaviisikoin joukkue saa rakennettua tilanteita. Viisaalla pelillä lahtelaiset pitävät numerot tasaisina illasta toiseen, mutta maalin tappioista on pitkä matka maalin voittoihin, vaikka Pelicans on osoittanut, että maalin voitoista on lyhyt matka maalin tappioihin.

Materiaaleissa ei ole suurta eroa, mutta kotietu tekee Pelicansista suosikin. Kotijoukkueen pelisaplunaa tekee ottelusta luultavammin vähä- kuin runsasmaalisen.

Tappara - SaiPa: Illan kärkikamppailu pelataan Hakametsässä! Sarjakolmonen Tappara saa vastaan pisteen edeltä löytyvän SaiPan. SaiPa ei ole sarjakakkonen vahingossa: joukkue pelaa todella tasaisesti illasta toiseen. Viimeisen osoitus nähtiin tiistaina, kun joukkue raivasi kaksi kertaa, kahden maalin tappioasemasta itsensä tasoihin Kärppien kanssa.

Tiistaina lepsun esityksen jälkeen Jokereille hävinneet kirvesrinnat tulevat varmasti kotiotteluun sisuuntuneina. Tappara on yksi sarjan parhaista kotijoukkueista ja lähtee paremman materiaalin turvin otteluun suosikkina. Marginaalit ovat kuitenkin pienet ja SaiPa pystyy tässä ottelussa voittoon, aivan kuten pystyy missä tahansa muussakin ottelussa.

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

HPK – JYP

1

2,20 Sportingbet