Tiistaina osuttiin vain naisten puolella, kun sekä Pori (1,78) että overkohde (1,88) osuivat. Torstaina pelataan miesten Superpesiksessä jättipelit, kun jokaisella paikkakunnalla pelataan hurjista panoksista. Runkosarjaa on kolme kierrosta, Kouvolalla ja Koskenkorvalla vain kaksi ottelua, jäljellä ja ratkaistavana on vielä viimeinen sija, runkosarjan voittaja, pudotuspelipaikat sekä kotiedut! Kaikki herkut!

Hyvinkää-Raahe Tässä ottelussa pelataan kotiedusta pudotuspeleihin. Neljäntenä majaileva Tahko on vain pisteen edellä kuudentena sijaitsevaa Raahea. Hyvinkää hävisi tiistaina Kiteellä katkeran tappion, eikä matkaan tarttunut pisteen pistettä. Raahe sai sunnuntaina kotonaan helpot pisteet Kankaanpäältä.

Tämän illan ottelussa, lähes järjettömät, panokset esittävät pääosaa. Kotiedulla pudotuspeleihin on valtava merkitys niin taloudellisesti, pelillisesti kuin ihan vain henkisestikin joukkueille. Periaatteessa pieni asia, mutta sillä vain on iso merkitys lopputulemassa, lähdetkö pudotuspeleihin sijoilta 3-4 tai 5-6.

Hyvinkää on materiaaliltaan Raahea parempi joukkue ja varsinkin ulkopeli on kestänyt viime aikoina hyvin. Pihkalan avara kenttä antaa luonnollisesti mahdollisuudet läpilyönneille, mutta pelin panos pitänee juoksumäärät vähäisinä. Tahko oli Kiteellä aivan lapanen sisäpelissään, kun taas Raahe on paukutellut viime aikoina mukavasti juoksuja.

Ottelu ratkeaa valmistautumisen, henkisen kantin ja paremman sisäpelin puolella. Tahko tuntuu tässä nyt voittavammalta joukkueelta. Raahe on pelannut hienon kauden, mutta jotenkin näkisin käyrän olevan matkalla alaspäin. Kotivoitto tiskiin kertoimella 2,95 operaattori poistettu.

Kitee-Kouvola Kiteellä panoksena on pudotuspelipaikka – ei muuta. Kotijoukkue Kiteen Pallo nappasi upean voiton torstaina kotonaan Hyvinkäästä ja samalla tuloksella tänään sinetöityy pudotuspelipaikka. Illan vastustaja on kolmen pisteen päässä hävittyään tiistaina Koskenkorvalle kotonaan. Tappio oli pudotuspelipaikan kannalta lähellä katastrofia, mutta tänään kolme pistettä ja kaikki on taas auki! Pistekin riittäisi luultavasti Kiteelle, joten Kouvolan on lähdettävä voittamaan molempia jaksoja.

Kitee on joukkueista materiaaliltaan vahvempi. Kouvolan lentävä keskikesä on valunut viime aikoina kuin tuulahdus Saharan aavikolle, eikä pisteitä ole kertynyt kassiin. Pahimmassa skenaariossa Pallonlyöjät pelaavat vielä karsintasarjaa, jos kahden pisteen päässä luimuileva Kankaanpää nousee ohi.

En näe kummallakaan joukkueella kovin vahvaa paineensietokykyä. Kiteellä on ehkä kokeneempi miehistö, mutta toisaalta untuvikko pelinjohtaja ja suuremmat odotukset. KPL saa tulla mielestäni paineettomammin. Koti- ja materiaalietu tekee Kiteestä suosikin, mutta ottelun tärkeys ja painetilanne tasoittavat lähtökohtia. Kiteen viime hetken sukellukseen uskovat lyövät paperille KPL:n voiton 8,50 operaattori poistettu.

Alajärvi-Jyväskylä Kitron stadionilla pelataan, ei ihan mutta melkein, elämästä ja kuolemasta. Kaksi sarjan huonointa joukkuetta ottavat mittaa toisistaan, kun Ankkureiden vieraaksi saapuu Jyväskylän Kiri. Joukkueilla on sarjassa neljä pistettä eroa, Alajärven riistettyä upea piste Vimpelin vieraana. Hullultahan tämä kuulostaa, mutta Ankkureilla oli mahdollisuudet saada enemmänkin Saarikentältä. Sen verran huono oli Vimpelin Veto. Suoralla voitolla Ankkurit nousisi pisteen päähän Kiristä ja taistelu karsintasarjaan pääsystä jatkuisi. Sarjan viimeinen joutuu suoraan putoamisotteluun Ykköspesiksen parasta vastaan.

Materiaalit ovat tällä hetkellä joukkueilla kohtalaisen tasan Kirin massiivisten loukkaantumisten johdosta. Kummallakaan ei ole etua ulko- tai sisäpelissä, mutta Ankkureilla on valtava koti- ja mentaalietu. Kirillä on tässä nyt kaikki hävittävä, kun taas AA sai lisävirtaa Saarikentältä varastetusta pisteestä ja lähtee otteluun paineettomana.

Koskenkorva-Seinäjoki Koskenkorvan paikallisessa pelataan kotiedusta. Vieraaksi saapuva Seinäjoen Jymy-Jussit on sarjassa kolmantena kaksi pistettä seitsemäntenä majailevaa Kossua edellä. Ilmajoella riittää tänään varmasti ihmisiä ja meteliä, sillä luvassa on kuuma peli! Näiden kahden kohtaamiset jo runkosarjassa olivat melkoista katseltavaa ja kaitsettavaa. Nyt kun vielä panoksetkin on asetettu oikealle taajuudelle ja pudotuspelit odottavat vajaan kahden viikon päässä, ei voi odottaa kuin entistä suurempaa rytinää!

Kossu on materiaaliltaan vahvempi, mutta ei ole saanut tällä kaudella revitty koneesta kaikkia tehoja irti. Sen sijaan Seinäjoki on repinyt todella hyvin miehistä tehoja ja pystyneet kehittämään kauden mittaan. Tasaisessa sarjassa Kossu nousi silti mukaan taisteluun sijoista 3-4 hakattuaan Jyväskylän ja Kouvolan vieraskiertueellaan helposti.

Seinäjoki lepäsi sekä tiistaina että sunnuntaina, joten taukoa peleistä on viikon verran. Lepoetu on ehdottomasti Seinäjokelaisten puolella ja sen merkitystä ei voi ylikorostaa tiukassa ottelurypäkässä. Lähtökohdiltaan ottelu on vähäjuoksuinen, mutta repsahdusvaara on luonnollisesti olemassa Pohjanmaan Derbyssä

En käännä päätäni helposti vaan ennemmin hakkaan sitä lujasti seinää pidemmän aikaa. Kossu ei vieläkään vakuuta allekirjoittanutta pelillisesti. Kuusi pistettä kahdesta viime pelistä hämää, sillä vastuksista ei ollut kummoiseen. Nyt saapuva Seinäjoki on sen sijaan aivan toista maata. Kotietua Kossulle ei voi paljon antaa paikalliskamppailuun, kun ottelun panoskin pudottaa sen painoarvoa. Jymy-Jussien voitto lapulle 3,60 operaattori poistettu.

Kankaanpää-Joensuu Kankaanpää oli niin huono Raahessa viime sunnuntaina, ettei sanotuksi saa. Tiistain joukkue sai levätä, joten toivottavasti ovat nyt edes vähän parempia. Iloisesta alkukaudesta johtuen KaMalla on edelleen saumat pudotuspeleihin, vaikka viime ajat ovat olleet yön mustia. Viisi pistettä on toki paljon eroa, mutta ei mahdoton kurottava. Lähempi tavoite on kääntää kahden pisteen sijaitseva KPL pykälän alaspäin, jolloin Kankaanpää välttäisi karsinnat.

Joensuu lepäsi tiistaina hävittyään sunnuntaina niukasti 1-0 Sotkamolle vieraissa. Joensuu on ailahdellut, mutta nyt kotiedusta taistelevan joukkueen on syytä herätä. Vain piste kolmanteen sijaan eroa, mutta sekin on piste, joka pitää saada. Ilman pisteitä Kiteetä ja Sotkamoa vastaan jäänyt Joensuu joutuu matkustamaan valtavan matkan bussissa ennen peliä, joten valmistautuminenkin tänään tulee olemaan vaikeampaa.

Kankaanpäällä on hurja kotietu, mutta parisen luokkaa huonompi materiaali. Pisteet ovat äärimmäisen tärkeitä molemmille ja ottelun panos näkyy varmasti ottelussa.

Sotkamo-Vimpeli Sotkamo ja Vimpeli kohtaavat ottelussa, jossa ratkaistaan runkosarjan voittaja. Alajärvelle pisteen kotonaan menettänyt Veto yritti selvitä tiistaina sarjajumbosta säästeliäästi, mutta toisin kävi. Ankkurit laittoi Vedon ahtaalle ja Jymyllä on näin lepo- sekä kotietu puolellaan.

Ottelu on muuten äärimmäisen tasaisen ja luvassa kovaa taistelua sekä tunnetta. Pudotuspelit lähestyvät huumaavaa vauhtia, eikä tunneryöpyt sekä provosoinnit olisi tänään mikään yllätys. Vähäjuoksuinen peli ratkeaa pieniin asioihin; valmistautuminen, ykköstilanteen purkaminen, kotiuttajien päivän vire. Parhaassa kunnossa on ylivoimaisesti Jymyn Roope Korhonen, jonka lyönnit ovat olleet järjestäen ottamattomia. Näin Vimpelin tulee saada Jymyn kärki kiinni, ettei Korhoselle tule tilanteita. Veto sen sijaan luottaa kärkikaksikkoonsa Sami Haapakoski-Henri Puputti kuin vuoreen ja ongelma kohta tulee kotiutusosastolla sekä tärkeillä numeroilla kolme ja neljä pelaavissa Mikko Kanalassa sekä Antti Kuusistossa.

Vedosta ei enää tarjota niin hulppeita kertoimia kuin aiemmissa otteluissa, joten vedetään maltillisempaa linjaa. Jätetään betsit sivuun ja lähdetään kaikki vaan nauttimaan pelistä!

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Hyvinkää-Raahe

1

2,95 operaattori poistettu

1X2

Koskenkorva-Seinäjoki

2

3,60 operaattori poistettu

         1X2

Kouvola-Kitee

2

8,50 operaattori poistettu

Valinta kierroksen parhaaksi pelikohteeksi: Hyvinkää 2,95 operaattori poistettu