Aloittelevalle veikkaajalle vedonlyönti saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta harrastukselta ja sitähän se toki onkin. Eri asia onkin sitten kuinka harrastus saadaan muutettua tulonlähteeksi.

Käytännössähän voittava vedonlyöjä yrittää minimoida tuurin merkityksen käytettävissä olevien tietojen avulla. Tässä artikkelissa emme paneudu tarkemmin vedonlyönnin strategioihin ja matemaattisiin apuihin vaan annamme aloitteleville vedonlyöjille kymmenen kultaista ohjetta joita kannattaa noudattaa mikäli haluaa joskus tuottoa sijoituksilleen tai ainakin välttää tappioita.

Vinkit saattavat olla enemmän vedonlyöntiä harrastaneille itsestäänselvyyksiä, mutta toivottavasti ne antavat uusille pelaajille edes miettimisen aihetta. Mikäli olet veikannut tähän asti tappiollisesti niin kannattaa tarkistaa oletko noudattanut näitä vinkkejä. Kaikki lähtee perusasioista.

1. Pelikassa

Vedonlyöntiin käytettävä kassa pidetään AINA erillään muista varoista. Tämä on tärkein sääntö taloudellisen katastrofin välttämiseksi. Kassan varianssit kuuluvat vedonlyöjän arkeen ja saatat kohdata pitkiäkin tappioputkia. Näissä tilanteissa pelaajalta vaaditaan itsekuria. Aseta itsellesi tietyn suuruinen pelikassa jossa pysyt. Mikäli kassasi kuivuu heti alkuun, niin älä tartu taloutesi varoihin vaan yritä vaikkapa seuraavassa kuussa uudelleen.

2. Kirjanpito

Vetojen ja varojen kirjaaminen ylös saattaa kuulostaa turhalta "hifistelyltä", mutta pitkällä aikavälillä se auttaa hahmottamaan menestystäsi. Nykyisin pelaajilla on käytössä useita pelitilejä eri vedonlyöntiyhtiöillä. Bookkereilta löydät helposti vetohistoriasi, mutta tekemällä vaikkapa yksinkertaisen Excel- taulukon saat kaikki tiedot kätevästi yhdellä klikkauksella. Lisäksi olet jatkuvasti ajantasalla pelikassasi tilanteesta.

3. Pelaa singlejä

Harrastajan yleisin ongelma on liian suuret yhdistelmät. Liian monen kohteen lappuja ei ole kannattavaa pelata. Ihmismieleen on kuitenkin integroitu ominaisuus joka ohjaa liian usein vedonlyöjänkin toimia. Ahneus. Äkkirikastuminen on monen mielessä. Vedonlyönnissä kannattaa kuitenkin pitää maltti mukana ja kasvattaa kassaa pikkuhiljaa. Kohteita kyllä riittää. Malta pelata yhden tai korkeintaan kahden kohteen veikkauksia. Näin tulosta syntyy pikkuhiljaa.

4. Pelaa tuttuja kohteita

Kohteen/kohteiden valinta on tietysti vedonlyönnin tärkein asia. Tässä kannattaa miettiä lähteekö merta edemmäs kalaan vai pelaako ainoastaan tuttuja ja turvallisia kohteita. Miltei jokaiselta löytyy kokemusta penkkiurheilun tai harrastuksen myötä jostain urheilulajista. Suosittelemme veikkaamaan kohteita joista sinulla itselläsi on jonkinlainen perustietämys/kokemus. Kannattaako löydä vetoa esim. NFL- peleistä jos et tiedä edes lajin sääntöjä?

5. Älä kangistu 1X2- kaavaan

Suomalaisten vedonlyöjien ongelmana on liika 1X2- kohteiden suosiminen. Tämä johtuu Veikkaus Oy:n pitkästä dominoinnista. Veikkaus tarjoaa useimpiin pitkävetokohteisiin ainoastaan 1X2- mahdollisuuden. Tämä on jäännyt myös suomalaisen pelaajan alitajuntaan ja usein ei edes tajuta miettiä muita pelimuotoja ko. kohteeseen. Maailmalla bookkerit tarjoavat kuitenkin lähes joka kohteeseen esim. Under/Over vetoja, puoliaikavetoja ja paljon muuta. Kannattaa tarkastella myös näitä vaihtoehtoja pelivalinnan yhteydessä.

6. Pelaa vain markkinoiden parhaat kertoimet

Kertoimien erot saattavat vaikuttaa todella pieniltä ja usein veikkaaja ajatteleekin, että mitä väliä muutamalla kymmenyksellä. Nykyajan kertoimenlaskijat ovat kuitenkin niin hyvin perillä kohteista, että nämä pienet erot ratkaisevat pitkällä aikavälillä voitollisen ja tappiollisen vedonlyönnin eron. Etsi siis aina pelivalintaasi paras kerroin! Pelikassa kannattaa hajauttaa useille eri vedonlyöntiyhtiöille.

7. Huomioi markkinoiden heilahtelut

Tässä kohdassa on pieni ristiriita sillä yleensä saatat saada parhaan kertoimen lyömällä vetosi mahdollisimman aikaisin. Toisaalta, mitä aikaisemmin lyöt vetosi, sitä vähemmän sinulla on käytössäsi tietoa. Mikäli päätät lyödä vetosi vasta viime hetkillä niin seuraa markkinoiden reagointia. Vedonlyöntiyhtiöt eivät muuttele kertoimia turhaan. Suuri lasku kertoimessa kertoo yleensä suurista panostuksista tai merkittävistä muutoksista kokoonpanoissa. Mikäli kerroin laskee tai nousee merkittävästi, ota aina selvää mistä se johtuu!

8. Huomioi veikkausvihjeet

Veikkauksissa kannattaa aina käyttää kaikki käytössä oleva tieto hyväksi. Netistä löydät paljon tietoa vedonlyönnistä ja kohteista. Muunmuassa Urheiluveikkaus tarjoaa lukijoilleen ilmaiset pitkävetovihjeet päivittäin. Mikäli useat vihjaajat ovat miettimääsi kohdetta vastaan, niin kannattaa miettiä onko panostus järkevää.

9. Lopeta junnumainen höntyily

Aika, sitä meillä riittää vedonlyönnissä. Kohteita löytyy päivittäin ja on aivan turha pitää kiirettä pelivalintojen suhteen. Älä koskaan aseta itsellesi mitään aikarajoja jonkin tietyn summan saavuttamiseksi. Tällä tavoin tuhoat kassasi varmasti, lyömällä täysin turhiin pelikohteisiin. Itse olen havainnut hyväksi taktiikaksi ottaa joka päivä muutama pelikohde lähempään tarkasteluun. Lähemmässä tarkastelussa usein 3/4 kohteista selviää pelikelvottomiksi. Tulee myös paljon päiviä milloin ei kannata panostaa mihinkään. Malta pitää myös välipäiviä!

10. Hyödynnä tarjoukset

Kilpailu vedonlyöntiyhtiöiden kesken on kovaa ja yhtiöt ovat pakotettuja tarjoamaan porkkanoita pelaajien houkuttelemiseksi ja pitämiseksi talossa. Kannattaa hyödyntää bookkereiden bonustarjoukset ja kirjautumisbonukset. Lisää tietoa vedonlyöntibonuksista löydät täältä...