Onko Messi mukana vai varastaako Zlatan koko shown?

Paris Saint Germain sai kuin saikin värikkäiden vaiheiden jälkeen taisteltua tasapelin FC Barcelonan kanssa. Barcasai kaksi vierasmaalia tehdyksi 2-2-tulokseen päättyneessä avausosassa Pariisissa, mutta menetti myös kahdesti johtoaseman. PSG osoitti vaarallisuutensa ottelun ensimmäisellä sekä viimeisellä vartilla lyömällä kovan prässin todella syvälle Barcelona päätyyn. Tällaista peliä ei tietenkään mikään joukkue jaksa ylläpitää 90 minuuttia, mutta täysin vailla mahdollisuuksia Pariisilaiset ei missään nimessä tänäänkään Camp Noulla ole. Joukkueen ruotsalainen supertähti Zlatan Ibrahimovich pystyy yksin henkilökohtaisella tekemisellään viemään pariisilaiset vaikka jatkoon.

Ennen illan ottelua suurin kysymysmerkki leijuu 169 senttimetrin korkeudessa Lionel Messin päälaen yllä. Kaikki superlatiivit osakseen kerännyt Argentiinalainen loukkaantui edellisessä kamppailussa, eikä pelannut viikonloppuna. Kataloniasta on karannut huhuja nopeasta toipumisesta, mutta varmaa Messin pelaaminen ei missään nimessä ole. Blaugrana kärsii muutenkin loukkaantumisista kun myös Javier Mascheranon, Carles Puoylin, Jordi Alban, Adrianon ja Pedron peliin osallistuminen on uhan alla.

Barca sekoitti pakkaansa lauantaina Primera ligassa Mallorcaa vastaan lepuuttaakseen pelaajiaan tämän illan kamppailua varten. Rotaatio ja Messin poissaolo eivät haitanneet ainakaan Cesc Fabregasia, joka iski 5-0 voitossa kolme osumaa. Miehistö sai myös hyviä uutisia, kun Eric Abidal palasi vuoden tauon jälkeen kokoonpanoon. Myös PSG jatkoi huippuotteitaan Ranskan Ligue 1- sarjassa kaatamalla lauantaina Rennesin vieraissa 0-2. Vaihtopenkillä nähtiin muun muassa Javier Pastore, Ezequiel Lavezzi sekä David Beckham, joten ranskalaistenkin ryhmästä muutama mies sai tärkeää lepoaikaa illan otteluun.

Molemmat joukkueet ovat varsin runsasmaalisia. PSG:n päästettyä avausosassa kaksi vierasmaalia, joutuu pariisilaiset lähtemään otteluun hyökkäyslinjalla hakemaan voittoa. Tämä avannee peliä, joka luonnollisesti usein johtaa myös maalimäärän kasvuun.

Kerrointarjonta on nihkeänlaista. Fiksuimmat peli-ideat löytyvät Blaugranan voitoista, mutta kun katalonialaisille riittää ottelusta useimmat tasapelitkin, ei ottelun muodostuessa nihkeäksi Barcelonan ole pakko hakea voittoa - mikä lisää tasapelin riskiä.