Edelliskierroksella tehtiin jättitili, kun kaikki vedot; HPK (2,95), Blues (2,75) ja Kärpät (1,72) osuivat! Tänään haetaan hieman samoja ideoita: hurjavireistä Kerhoa ja takuuvarmaa näätälaumaa. Ilveksen ja IFK:n punteissa tutisee, kun ritarit mellastaa liigakartalla miten mielii! 

Ässät – Jokerit:

Ässät hävisi lauantaina Lukolle 3-0. Edellisestä viidestä ottelusta Ässät on jäänyt peräti kolmessa maaleitta. Jokerit kairasi vahvan esityksen jälkeen viime torstaina kaksi pistettä Tapparalta. Jokerit on nyt sarjassa seitsemäntenä, tasapisteissä Bluesin kanssa.

Jokerit on materiaaliltaan vahvempi ja tarvitsee pisteitä enemmän. Ässät saavat kuitenkin lähteä otteluun vapautuneesti, eikä sillä ole Jokereiden painetaakkaa kannettavanaan. Luultavasti nähdään varsin vähämaalinen kamppailu, eikä narrit saa helpolla pisteitä Isomäeltä.

Blues – KalPa:

Blues on tasapisteissä Jokereiden kanssa, mutta koska sillä on enemmän kolmen pisteen voittoja, on sarjan kuudes sija espoolaisten omissa käsissä. KalPa hävisi viime viikolla TPS:lle, joten sarjan viimeinen tila on kuopiolaisten osalta nyt varma.

Blues on laadukkaampi joukkue ja esiintynyt koko kauden todella tasaisesti. Kotikentällään Blues on jättisuosikki ja pelkkä maalin tekeminen tulee olemaan kuopiolaisille vaikeaa.

HIFK – JYP:

IFK otti todella tärkeän voiton viime viikolla Ilveksestä, mutta itse peliesitys oli kaikkea muuta kuin tyydyttävä. Helsinkiläisillä on edelleen pelkona pudota jopa ulos säälipleijareista, sillä Kerho vaanii neljän pisteen päässä ja viimeinen ottelu on nimenomaan HPK:ta vastaan.

JYP saalisti perjantaina voiton Kärpistä ja lauantaina SaiPasta. Tämä toi varmasti rutkasti itseluottamusta hurrikaanipaitojen peliin. Voiton takuumiehinä toimivat juuri ne miehet, joiden vastuu kuuluukin kantaa. Tuomas Tarkki oli molemmissa otteluissa maalilla loistava ja kapteeni Eric Perrin sekä laitahyökkääjä Jani Tuppurainen kantoivat joukkueen hyökkäyspeliä. Perrin näpäytti SaiPaa vastaan hattutempun, mikä varmasti valaa uskoa kapteenin loppukauteen.

Materiaalin puolesta JYP on parempi ja esiintyi viikonloppuna myös vihdoin materiaalinsa edellyttämällä tasolla. IFK sen sijaan seilailee missä sattuu, eikä joukkueeseen löydy minkään sortin luottoa. Kotiedusta taisteleva JYP maistuu lapulle: 2,67 operaattori poistettu.

Kärpät – Ilves:

Kärpät varmisti runkosarjan voiton kaatamalla lauantaina Pelicansin 4-0 kotihallissaan. Ilves saattaa joutua taistelemaan vielä Villi Kortti -kierrospaikastaankin, sillä HPK vaanii jo kolmen pisteen päässä.

Oululaisilta puuttuu kokoonpanosta Juha-Matti Aaltonen, Mikko Lehtonen, Jari Viuhkola ja Jussi Rynnäs, mutta silti kotijoukkue on huomattavasti vieraita laadukkaampi ja kotonaan selvä suosikki. Vaikka Kärpillä ei enää ole kaudessa panosta, joukkue tuskin lyö kotiotteluaan läskiksi.

Näädät saavat pelata vapautuneesti omaa peliään ja sooloilla hyökkäyspäässä, mikä varmasti maistuu joukkueelle. Ilves pelaa paineiden alla, eikä sen viime aikojen otteet ole millään tasolla vakuuttaneet. Kerrointarjonnassa motivaatiotekijöiden merkitystä on nyt liioiteltu ja Kärpät kelpaavat taas illan varmaksi: Kärpät 1,63 operaattori poistettu.

Lukko – HPK:

Lukko otti helpon 3-0 voiton Ässistä lauantaina, jolla se varmisteli jo hieman sarjan kolmatta sijaa. HPK sen sijaan on äityi aivan armottomaan flow-tilaan, sillä samaisella hetkellä, kun Ville Viitaluoma ja kumppanit myytiin pois. Hämeenlinnalaiset ovat nyt kuuden ottelun voittoputkessa ja vain kolmen pisteen päässä pudotuspelipaikasta. Kun IFK:lla ja Ilveksellä on tänään vaikeat kärkijoukkueet vastassa, on HPK:lla mahdollisuus tehdä vielä mahdottomasta mahdollinen. Tämä ajaa joukkuetta hullun lailla eteenpäin.

Lukko on materiaaliltaan parempi, mutta ei sen peliotteet täysin ole vakuuttaneet. Ässät-ottelussa iloisin uutinen oli Ville Vahalahden paluu pisteiden makuun. Raumalaiset ovat materiaaliltaan vahvempi ja kotonaan suosikkeja, mutta Kerhon menossa on nyt jotain pysäyttämättömän oloista. Vierasvoitosta tarjotaan hulppeaa kerrointa, jota suosittelen kokeilemaan ainakin pikkurahalla: 3,73 operaattori poistettu.

Tappara – SaiPa:

Tapparalla ei ole enää panosta otteluissaan, kun taas SaiPa yrittää pitää sijoituksensa kuuden parhaan joukossa ja samalla raapia itselleen kotietua pudotuspeleihin. Idän Ihme haastoi lauantaina vahvasti JYPin kotihallissaan, mutta ei kestänyt täyttä 60 minuuttia kasassa.

Tappara on materiaaliltaan vahvempi, mutta SaiPalla on selvä motivaatioetu puolellaan. Kirvesrinnat pelasivat hieman löysästi jo Jokereita vastaan ja HPK:ta vastaan kyseessä oli täysi ulospuhallus. Pelaajien fokus on jo pudotuspeleissä, eikä runkosarjan loppu herätä taistelemaan. Motivoituneemman SaiPan menestyksiä voi kokeilla pikkurahalla: 3,35 operaattori poistettu.

TPS – Pelicans:

TPS haki Kuopiosta 1-2 voiton ja varmisti, ettei ainakaan ole viimeinen sarjassa. Kai Suikkasella on varmasti ollut vaikeuksia motivoida joukkuetta pelaamaan runkosarja loppuu, mutta ainakin ajoittain joukkue väläyttelee. Pelin taso tosin heilahtelee järkyttävästi pelin sisälläkin.

Pelicans kamppailee lähinnä kotiedusta säälipleijareihin. TPS:n huutokaupan jälkeen lahtelaiset ovat laadukkaampi ja motivoituneempi kokonaisuus, mutta TPS:n kotietu tasoittaa hieman lähtökohtia. Pelicans on vieraissa niukka suosikki, mutta ei kerrointarjonnan mukainen.

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

IFK - JYP

2

2,67 operaattori poistettu

1X2

Kärpät – Ilves

1

1,63 operaattori poistettu

1X2

Lukko – HPK

2

3,73 operaattori poistettu

1X2

Tappara – SaiPa

2

3,35 operaattori poistettu