Yllätysten sävyttämällä sunnuntain kierroksella eivät kaikki vihjeemme osuneet, mutta te jotka kuuntelitte parasta ohjetta ja paukautitte puolen omakotitalon verran Kempeleelle (3,45) omistatte tällä hetkellä 1,725 omakotitaloa! Tälle illalle ei uskalleta iskeä aivan omakotitalopanoksilla, nihkeällä kierroksella on pelattavat kohteet vähissä.

Sotkamo – Alajärvi 18.00 Hallitseva Suomen mestari Sotkamon Jymy saa tänään vastaansa sarjan heikoimpiin joukkueisiin kuuluvan Alajärven Ankkurit. Ankkurit ovat esiintyneet alkukauden pirteästi, josta viimeisimpänä osoituksena toimii kotivoitto Jymy-Jusseista sunnuntaina. Kouvolassa joukkueen olisi pitänyt venyä tärkeässä häntäpään kamppailussa pisteille, mutta muuten alkukautta voidaan järvisuomalaisten osalta pitää onnistuneena. Kymmenentenä sarjassa ja vain kahdessa pisteen päässä pudotuspelipaikasta roikkuva Alajärvi voi hyvinkin kiusata isompiaan vielä pitkään. Peli-ilme, yritys ja rohkeus ovat Ankkureilla vertaansa vailla.

Jymy kärsi kauden ainoan tappionsa Kankaanpään vieraana, mutta muuten meno on ollut vakuuttavaa. 94 lyötyä juoksua seitsemään otteluun on huima määrä! Alajärven ulkopeli on ehdottomasti sarjan heikoimpia ja tänäänkin vieraat ovat helisemässä Jymyn vaarallisten vasureiden puristuksessa. Torstaina kotijoukkueella on Vimpelin Saarikentällä ehdottomasti kauden tähän mennessä kuumin ja sytyttävin taisto edessä. En epäilisi, vaikka ammattimaisimmankin joukkueen ajatukset jo hieman karkailisivat torstain puolelle.

Sarjakakkonen Jymy hävisi viime kaudella katastrofaalisen esityksen jälkeen joukkueiden keskinäisen kohtaamisen nimenomaan Hiukassa. Käsittämätöntähän se olisi jos salama iskisi kaksi kertaa samaan puuhun, mutta kyllä Veikkauksen tarjoukset Alajärven menestyksistä ylikertoimia ovat. Kohteita suoravoitto 30,00 ja moneyline 10,90 voivat hurjimmat pelurit kokeilla, jos usko ihmeisiin ei horju!

Kouvola – Joensuu 18.00 Sarjan hännillä majaileva Kouvolan Pallonlyöjät saa tänään vastaansa sarjaseiskan Joensuun Mailan. Joensuu lähti kauteen valtavin hankinnoin kerättyään kaikki siirtoajan kuumimmat nimet; Juha Niemi, Tuomas Jussila, Hannu Kiukkonen.. Superhankinnat ovat kuitenkin olleet alkukauden varjojen mailla ja parhaimmaksi hankinnaksi tällä hetkellä on osoittautumassa Kuopiosta siirtynyt nuori lupaus Henri Litmanen, joka ei alkuspekulaatioissa mahtunut edes Mailan kokoonpanoon.

Lauri Kivisen loukkaantuminen heikentää selvästi JoMan sisäpeliä ja myös Kiukkonen kärsii vaivoista eikä voi juosta saatikka osallistua ulkopeliin. Joensuu on tällä kaudella tehnyt sarjassa vähiten juoksuja! Voidaan puhua loukkaantumisista, voidaan puhua mistä vain, mutta kyllä tälläkin ryhmällä pitää saada enemmän tilanteita ja sitä kautta enemmän juoksuja aikaiseksi!

Kouvola otti tärkeän avausvoiton Alajärvestä viime torstaina ja jatkoi pisteputkea hakemalla vaikealta Pihkalan kentältä ensimmäisen jakson voiton. KPL on kuumimmassa iskussa koko kaudellaan ja pahoin pelkään, että tähän se isku myös jää. Sami Joukainen ratkaisi yksin jakson Hyvinkäällä ja jos Saku Kapanen ei herää tähän kesään, ei Kouvolalla ole kovinkaan montaa muuta Superpesismitat täyttävää peluria.

Isketään päätä seinään niin kauan kuin pää tai seinä hajoaa. Kouvola ei vakuuta millään lailla, kun taas Joensuu sai varmasti virtaa tulisen Karjalan Derbyn voitosta torstaina. Kotiedusta huolimatta paremman materiaalin Joensuu on selvähkö suosikki ottelussa ja saa pikkupelin kertoimella 1,80 operaattori poistettu.

Koskenkorva – Vimpeli 18.00 Koskenkorvalla pelataan tänään yleensä paljon tunteita nostattava Pohjanmaan paikallinen KossU-ViVe! Ottelu on samalla kierroksen kärkikamppailu Vimpelin johtaessa sarjaa ja Koskenkorvan majaillessa kolmannella sijalla. Molemmat joukkueet ottivat sunnuntain kierrokselta rutiinivoitot Vedon haettua pisteet Kiteeltä ja Kossun voittaessa Kiri kotiareenallaan.

Otteluun oman latauksen antaa paikallisvärinä, sekä viime kauden pelaajasiirrot. Kankaanpäästä siirtynyt Juha Suorauha on Vimpeliläisille varmasti tuttu mies, mutta vielä isompi kala uiskentelee Kossun toinen jokeripaita päällään. Jere Dahlström ei ehkä ole vielä ollut kuumimmillaan alkukauden aikana, mutta entinen seura sytyttänee kokeneen miehen varmasti!

Koskenkorvan peleissä on kauden aikana nähty kohtalaisen runsaasti juoksuja, mutta Vimpelin tulikuumaa ulkokenttää on Kossulaisten hankala haastaa. Vedon sisäpeli ei ole vielä ollut aivan parhaimmillaan, mutta ykköstykit Sami Haapakoski ja Henri Puputti ovat omalla esimerkillään pitäneet joukkueen voittoputkessa kiinni. Vimpelillä on ylihuomenna kotipeli kauden ykköshaaste Sotkamon Jymyä vastaan, enkä ihmettelisi vaikka pelaajien mielet jo kääntyisivät tulikuuman kohtaamisen puolelle.

Kotietua paikallismerkkisessä ottelussa ei suuremmin ole ja Vimpeli on materiaaliedun puolesta suosikki. Torstain Jymy-ottelu voi kuitenkin painella jo takaraivossa, eikä Kossu missään nimessä helppo vastus ole. Hurjimmat voivat hakea Koskenkorvan yllätyksiä – minä jätän pelaamatta.

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Kouvola - Joensuu

2

1,80 operaattori poistettu