Edellisellä kierroksella saatiin jättiosumat! Sotkamo (1,25), Kankaanpää under (2,00), Joensuu over (1,60) ja Seinäjoki (2,20) osuivat kaikki tuoden hulppeat palautukset! Tänään pelataan miesten Superpesiksessä viimeinen kierros ennen Itä-Länsi taukoa. Tänäänkin löytyy loistavia pelejä ja paljon! Monivetoon lähdemme kahdella ideamerkillä. Joensuu on Mehtimäellä suosikki ja pallo on osunut sen verran hyvin risuun, että käytämme ankkurina 15+ merkkiä. Ideamerkiksi nappaamme alle 2% pelatun Hyvinkään 15+ merkin. Nyt on vihdoin aika Tahkon miehillä avata hanat!

Joensuu-Koskenkorva Joensuu kärsii edelleen loukkaantumisista, kun Hannu Kiukkonen pelaa selkävaivaisena ja Lauri Kivinen on telakalla. JoMa on kuitenkin saanut pelinsä uomiin ja pisteitä on alkanut ropisemaan reilusti! Joensuulaiset ovat nopeasti nousseet kolmanneksi sarjataulukossa ja repinyt jo viisi pistettä eroa neljänteen sijaan voittamalla viimeiset kahdeksan ottelua putkeen!

Koskenkorva jatkoi taaperrustaan edelliskierroksella ottamalla Seinäjoelta turpaan 2-0. Kossun peli on nyt jumissa ja Itä-Länsi tauko tulee oikeaan paikkaan. Koskenkorva on vajonnut sarjassa jo kahdeksanneksi, eikä Kitee ja Kankaanpää ole enää kuin pisteen päässä takana. Tällä menolla ilmajokelaiset jäävät ulos pudotuspeleistä, joka olisi kirjaimellinen katastrofi tuolla miehistöllä.

JoMa on saanut ulkopelinsä uomiin, mutta voitot ovat syntyneet, koska sisäpeli rullaa vihdoinkin kokoonpanon edellyttämällä tasolla. Juha Niemi, Aleksi Rautiainen, Hannu Kiukkonen pystyvät kaikki ratkomaan otteluita, mutta taustatukea löytyy, kun muuan Henri Litmanen tuntuu puhkovan kenttää joka ottelussa!

Odotan tänään runsasjuoksuista ottelua, jossa vastakkain ovat kaksi aivan eri suuntiin matkaavaan joukkuetta. Veikkaus tarjoaa parhaan kertoimen 1,70 yli 13,5 juoksusta.  Joensuu on menossa mitalipeleihin haastamaan tosissaan Vimpeliä ja Sotkamoa. Koskenkorva on menossa kohti sijaa 9 ja aikaista kesälomaa. Kotivoiton kerroin 1,50 operaattori poistettuei ole maukkain mahdollinen, mutta niin osuva, että nostamme sen myös lapulle. Varsinkin kun Koskenkorva joutuu matkaamaan 550km bussissa ennen astumista Mehtimäen areenalle.

Seinäjoki-Kankaanpää Seinäjoella Jymy-Jussit saa vastaansa Kankaanpään Mailan. KaMa on hiipinyt sarjan pohjamudista pikku hiljaa ja viekkaasti kohti pudotuspelipaikkoja. Kiteen kanssa tasapisteissä sijalla 10 majaileva Maila, on enää pisteen päässä Koskenkorvasta ja pudotuspelipaikasta.

Jymy-Jussit jahtaavat loppu kauden ahneesti Raahen päänahkaa ja sijaa neljä, joka toisi kotiedun pudotuspeleihin. Seinäjoen ulkopeli on yllättävän hyvää tällä kaudella, vaikka loukkaantumisetkin on sekoittanut pakkaa. Suurin syy menestykseen löytyy silti jokeripaidoista. Jukka-Pekka Vainionpää on tällä hetkellä jäätävässä lyönnissä! Mies paukautti Raahea vastaan yhdeksän (!) ja Koskenkorvaa vastaan kuusi juoksua, eikä loppua tälle ilotulitukselle ole näköpiirissä.

Seinäjoki on selvästi materiaaliltaan sekä kotiedultaan vahvempi kokonaisuus kuin Kankaanpää. KaMa on kuitenkin sitkeyttä, jolla voi kaataa kenet vain tässä sarjassa. Edellisessä ottelussa Kiteetä vastaan nähtiin myös omituinen paluumuuttaja, kun Juha ”Varre” Vartiamäki palasi 41 vuotta mittarissa lautasen äärelle. Toisen jakson syötti kuitenkin Ilari Siutla (?). Jonkinnäköistä vaivaa joukkueen sisällä siis on ja Itä-Länsi tauko tullee loistavaan saumaan.

Jymy-Jussit on ottelun selvä suosikki. Näen ottelun ennakkoon vähäjuoksuisena, mutta romahdus Kankaanpään puolelta on mahdollinen. Kotivoitosta tarjotaan 1,50 operaattori poistettu– otetaan se mukaan!

Vimpeli-Alajärvi Vimpelissä pelataan Järvi-Suomen paikallinen Vedon ja Alajärven Ankkureiden väleillä. Tätä suurempaa tasoeroa ei tässä sarjassa ole olemassa. Sotkamon kotikentälläkin näen Ankkureiden yllätysmahdollisuudet suurempina.

Totuus: Ankkurit ei voi voittaa tätä peliä – mutta Vimpeli voi hävitä tämän.

Jos Vedon pelaajat ovat jo Itä-Länsi tauolla, voi Ankkurit tehdä ottelusta Vedolle vaikean. Vedon peli ei ole vakuuttanut viime aikoina, mutta rutiinillaan Vimpeli on kaivanut aina täydet pisteet otteluista. Ankkurit sai pitkästä aikaa päätä voittamalla Kouvolan 2-1 kotonaan ja lähtee totta kai täysin paineettomassa tilassa Saarikentälle.

Lähtökohdat otteluun ovat todella runsasjuoksuiset. Alajärven yllätyksiä voi kokeilla hulluimmat suoralla voitolla 40,00 tai tasapelillä 9,80 Veikkaukselta.

Hyvinkää-Kouvola Hyvinkään Tahko oli vajoamassa pohjamutiin, mutta on nyt saanut hieman otetta tekemiseensä. Pitkässä juoksussa Teemu Nikkasen paluu kokoonpanoon on taivaan lahja. Nikkanen tuo rauhan takaisin takakentälle ja kolmoskopparin paluun jälkeen Tahkon päästetyt juoksut ovatkin pudonneet roimasti. Myös sisäpeliin Nikkanen tuo paljon lisää elementtejä viuhkavelho Pasi Virtasen käyttöön.

Vastustaja Kouvola saapuu pienoisessa tappioputkessa viikonloppuna Itä-Länsi otteluita isännöivälle Pihkalan kentälle. Tahkoa vastaan KPL lähtee kuitenkin varmasti itseluottamusta täynnä. Kopla on voittanut kaksi edellistä joukkueiden kohtaamista.

Nuo voitot tulivat kuitenkin valintakierrosotteluista, jolloin Tahkon tila oli vähintään vaikea. Nyt parantanut ulkopeli tuo itseluottamusta ryhmään ja näkyy varmasti jossain vaiheessa myös sisäpelin puolella. Materiaaliltaan Tahko on todella selvä suosikki KPL:ää vastaan ja kun tänään myös kotiyleisö on Hyvinkään puolella, näen KPL:n yllätysmahdollisuudet pienempinä. Tahkosta tarjotaan huippukerrointa 2,00 operaattori poistettu, joka on pakko ottaa peliin!

Sotkamo-Kitee Sotkamo saa tänään Hiukkaan vieraaksi Kiteen Pallon. Itä-Länsi tauko on tulossa ja saunaillat sekä arvo-ottelut lipuvat helposti pelaajien mieliin jo ennen aikojaan. Kitee tarvitsee pisteitä hirveällä raivolla, kun taas Sotkamon tilanne sarjan kärjessä on turvallinen. Nämä ovat niitä kuuluisia yllätysten paikkoja ja hurjimmat voivat lähteä pelaamaan Kiteen voittoja.

Sotkamolta on loukkaantuneiden listoilla nyt Aki Orava ja Roope Korhonen, mutta juniorimylly pauhaa taustalla. Tiistaina kaatui Raahe hieman vieraammallakin kokoonpanolla. Tänäänkin tuo edellä mainittu motivaatio-/asenneongelma on selvästi epätodennäköisempi, jos ja kun kentällä on paljon nälkäisiä tulevaisuudestaan pelaavia juniori-ikäisiä.

Hiukka on paha paikka aina ja harvoin sieltä vieraat juhlatuulella lähtevät.

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Joensuu-Koskenkorva

1

1,50 operaattori poistettu

yli/alle 13,5

Joensuu-Koskenkorva

yli

1,70 Veikkaus

         1X2

Seinäjoki-Kankaanpää

1

1,50 operaattori poistettu

1X2

Vimpeli-Alajärvi

2

40,00 Veikkaus

         1X2

Vimpeli-Alajärvi

X

9,80 Veikkaus

1X2

Hyvinkää-Kouvola

1

2,00 operaattori poistettu

 Moniveto 1

Ottelu

Koti

Vieras

 1.

Hyvinkää-Kouvola

15+

7,5,3

 2.

Sotkamo-Kitee

12,10,8

5,3,1

 3.

Joensuu-Koskenkorva

15+

7,5,3

Valinta kierroksen parhaaksi pelikohteeksi: Joensuu-Koskenkova 1 1,50 operaattori poistettu