Superpesiksen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ei yllätyksiä nähty, vaan kaikki voitot jaettiin kotijoukkueille. Tänään tahdotaan ainakin yhdessä kohteessa punttien kääntyvän tasan!

Koskenkorva-Sotkamo Sotkamo rummutti sateisessa kelissä ensimmäisen jakson 9-0 usean miehen käydessä vuorotellen lyömässä juoksuja. Toisella jaksolla Kossu heräsi taisteluun kokenuttakin kokeneemman Mikko Vainionpään kunnarilla, mutta kuten niin usein pudotuspeleissä, Jymy tuli rinnalle ja ohi.

Tämän illan otteluun Kossu saa huomattavan kotiedun, mutta totta kai Jymyn pudotuspelikokemus ja tasoero vie nokan kainuulaisten puolelle. Kossun tulee saada valtavan kovat kärkinimet Antti Hartikainen sekä Jani Komulainen jollain ilveellä kiinni. Tämän lisäksi omien avainmiesten on onnistuttava mailan varressa. On selvää ettei KoU voita kertaakaan Jymyä, jos Jere Dahlström jatkaa kotiutuksia tehoilla 1/5.

Odotan edelleen tähän otteluun muita puolivälieräsarjoja enemmän juoksuja. Jymyn voitto haisee vahvalta, mutta kerroinvertailussa vieraiden suosikkiasema on lähtenyt käsistä. Hurjimmat kokeilevat kotiyllätystä ja tasapeliä.

 

Seinäjoki-Vimpeli Pudotuspelit palaavat pitkästä aikaa Seinäjoelle ja Ilkka-areenalle. Ensimmäinen ottelu oli todella vaisu molemmilta joukkueilta, vaikkakin myös sateisella kelillä oli osansa pelissä. Ensimmäinen jakso ratkesi jo ennen aikojaan Mikko Rantalahden läpilyöntiin ja toinen jakso samaten Henri Puputin kunnialyöntiin.

Vimpelin kärki on edelleen mykistävä: Puputti 1+1/2 (kärkilyönnit 11/12) ja Sami Haapakoski 6/6 kentällemenot sekä kaksi tuotua. Ei mitään järkeä! Jos joku tässä maailmassa tietäisi miten nämä kaksi miestä saataisiin kiinni, voisi useampikin joukkue haastaa Vedon. Vimpelin ulkopeli on niin vahva, että joukkue saa näiden miesten johdosta aina riittävän määrän kolmostilanteita luotua voittoon.

Seinäjoki tyssäsi avauspelissä Vedon ulkopelimuuriin ja tulee tyssäämään jatkossakin. Lyöjämörssäri Jukka-Pekka Vainionpää on lähes Jymy-Jussien ainoa ase, mutta nyt tulikuumalle vasurille ei saada riittävästi ruokaa kentälle. 

Jos Jymy-Jussien kärkipelaajat äityvät pudotuspelihurmokseen, voi Seinäjoella olla mahdollisuus. Todennäköistä on kuitenkin, että kotijoukkue jää 1-3 juoksuun ja Veto voittaa. Kertoimet eivät kuitenkaan herätä pelihaluja.

 

Kitee-Raahe Kitee meinasi aikaansaada pudotuspelien ensimmäisen yllätyksen, mutta hävisi ottelun suoranaiseen typeryyteen viime hetkillä. Ensimmäisen jakson Matti Latvalan läpilyönnillä 4-8 vieneet karjalaiset johtivat toistakin jaksoa 0-3 aina viimeiseen vuoroon asti. Kuuluisa sananparsi ”yksi saa tulla” taisi kuitenkin unohtua Kiteen pojilta, sillä vieraiden takakenttä hörppäsi Matti Korhosen kumuralyönnin kahden palon tilanteessa.

Raahesta Kiteelle on melkoisen pitkä bussimatka miettiä kuinka voi hävitä ottelun tuolla tavalla. Avainkysymys tämän illan otteluun on, miten Kitee käsittelee dramaattisen tappion. Kääntääkö joukkue pettymyksen voimaksi, vai masentaako dramaattinen tappio KiPan lopullisesti? Kiteen pelissä mystistä on edelleen se, ettei Toni Laakso syötä. Juhani Myyryläinen on pärjännyt lavalla, mutta mikä on Laakson tilanne; fyysinen vai henkinen vamma?

Kitee osoitti Raahessa PattUn haavoittuvaisuuden, mutta mentaalipuolella Raahe repi voitosta valtavasti virtaa. Kotietu tasoittaa lähtökohtia, mutta toisaalta PattUlla on materiaalin puolesta lievä etuasema. Kinkkiset lähtökohdat, jotka ratkeavat Kiteen henkiseen vahvuuteen. Allekirjoittanut uskoo KiPan henkiseen romahdukseen ja iskee tauluun vierasvoiton 1,82 operaattori poistettu.

 

Hyvinkää-Joensuu Ennakkokaavailuissa tiukimmaksi taistoksi epäilty Joensuun ja Hyvinkään mittelö ei jättänyt ketään kylmäksi perjantaina. Tasainen huippukamppailu kääntyi kuitenkin kotivoittoon 1-0 (3-2, 2-2). Joensuu voitti ottelun Juha Niemen neljällä lyödyllä juoksulla. Neljä viidestä JoMan juoksusta lyönyt jätti on avainasemassa tämänkin illan ottelussa, miten Tahko saa hänet aisoihin? Miten lukkari Riku Rantanen saa hänet aisoihin? Jotain on keksittävä.

Toinen Hyvinkään ongelma on Juha Korhonen. Korhonen on jäätävässä iskussa, mutta ikävä kyllä ainoa sisäpelaaja joka on. Korhonen kotiutti jälleen miehet sataprosenttisesti, mutta miten miehelle saataisiin enemmän ruokaa kentälle? Tulisiko pelinjohtaja Pasi Virtasen lyödä kaikki kanat samaan koriin ja pelata yhdellä pitkällä kärjellä vai luottaako viuhkavelho edelleen hänelle tyypillisempään kahden kärjen taktiikkaan? Virtanen on tässä (kahden kärjen) pelissä ehkä maailman paras sisäpeluuttaja, mutta kuka lyö juoksut takakärjestä, kun kotiutusjokeriosasto Petri Kulmala-Timo Rantatorikka on syväjäässä?

Tahko saa tänään kotiyleisön tuen puolelleen, mutta JoMalla on mentaalipuolta helpottava voitto alla ja itseluottamus huipussaan. Jos Hyvinkää kuitenkin pelaa kuin aiemmin ja saa Niemen kuriin, se voittaa. Sotke Rantanen Niemen peli, sotke!  Hyvinkää moneyline 1,80 operaattori poistettu.

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Koskenkorva-Sotkamo

x

4,25 Veikkaus

moneyline

Kitee-Raahe

2

1,82 operaattori poistettu

moneyline

Hyvinkää-Joensuu

1

1,80 operaattori poistettu