Kiinnostaako Tottenhamia Eurooppa- liiga vai jätetäänkö välieräpaikka suosiolla St. Jakob-Parkille?

Eurooppa- liigan puolivälierätkin saadaan tänään päätökseen. Sveitsiläinen FC Basel saa kotoiselle St. Jakob-Parkille vastaansa Pohjois-Lontoolaisen Tottenham Hotspursin. Joukkueiden välinen avausosa White Hart Lanella päättyi 2-2- lukemiin. Spurs joutui antautumaan kahdesti sveitsiläisten vahvan alun johdosta, mutta nousi 2-2 tasapeliin. Todellinen katastrofi ei kuitenkaan koskenut isäntien tasapeliä, vaan Valioliigan kauden parhaan pelaajan tittelissä vahvasti kiinni olevan, Gareth Balen loukkaantumista. Waleslainen on ollut joukkueelle kaikki kaikessa läpi kauden ja tiukasti ensi kauden Mestarien liigapaikkoihin tähyävälle seuralle menetys ei voisi olla suurempi.

Basel on ollut vakuuttava kotikentällään koko kauden niin kotisarjassa kuin Eurooppa-liigassakin. Spurs sen sijaan on osoittanut kauniisti sanottuna hapuilevia otteita vieraskentillä. Peli on ajoittain loisteliasta, mutta sisältää aina synkät hetkensä. Ottelusarjat Lyonia ja Interiä vastaan joukkue selvitti vieraskentillä suoraan sanottuna onnen (ja Balen) avustamana, vaikka alla oli loisteliaat kotiesitykset. Nyt alla on huono kotiesitys, joten vuorossa on loistelias vierasesitys? Noh, kävi miten kävi, pakko Spursin on kuitenkin otteluun lähteä hyökkäävällä kannalla avausottelun tasapelin johdosta.

Molemmat joukkueet pelasivat viikonloppua omissa sarjoissaan tasapelit. Ilman Balea pelannut Tottenham joutui tyytymään 2-2-kotitasapeliin Evertonin kanssa kun taas Basel hieroi ristin lukemin 1-1 St. Gallenin vieraana. Kummallakaan joukkueella ei ollut varaa kierrätyksiin tämän illan ottelua varten. Tottenhamin selvä ykköstavoite on Valioliigassa, kuten Baselinkin Sveitsin Super ligassa, jota baselilaiset johtavat pisteen turvin ennen Grasshoppersia.

Lähtökohdat illan otteluun ovat vahvasti sveitsiläisten puolella. Kotiedun lisäksi annan joukkueelle myös motivaatioedun. Uskon, että pienempää seuraa kiinnostaa kuitenkin kotona Eurooppa- liigan välieriin eteneminen enemmän kuin suurempaa Tottenhamia. Kun vierailta vielä puuttuu ykköstähti Bale ja puolustuskin on rakoillut viime aikoina, ei Spursin tiestä välieriin tule helppo. Pohjoislontoolaisilla on kuitenkin viikonloppu vapaana Chelsea- ottelun peruunnuttua FA-cupin takia. Näin Andre Villas-Boas voi lähteä Baseliin täysin ykkösmiehistöllään.

Basel on niukka suosikki kotikentällään, mutta Tottenham on perustasoltaan kuitenkin selvästi vahvempi joukkue.