Chargers on järjestänyt jo nyt uskomattoman tuhkimotarinan, mutta tämä ikävä kyllä päättyy Denveriin..

NFL-ennakko & -pelivihjeet:

Denver Broncos – San Diego Chargers

Sunnuntaina 12.1.2014 kello 23:40

Sports Authority Field – Denver, Colorado

Lähtökohdat otteluun:

Broncos-hyökkäys, tai lähinnä pelinrakentaja Peyton Manning, rikkoi kaikki mahdolliset ennätykset matkalla AFC-konferenssin voittoon. Joukkue varmisti pudotuspelipaikkansa jo hyvissä ajoin voitettuaan 13 ottelua ja iskettyään peräti 606 pistettä runkosarjan 16 ottelussa!

Chargers kykeni kuitenkin kaatamaan Broncosin sarjan lopulla 20-27. San Diegon epätodellinen selviytyminen pudotuspeleihin sai jatkoa Villikortti -kierroksella, kun joukkue kaatoi kaikkien hämmästykseksi Bengalsin vieraissa. Chargers lähtee haastamaan Broncosia viiden ottelun voittoputkessa pudotuspelikierroksella – käsi pystyyn; kuka olisi uskonut tähän kuukausi sitten?

Seuraa heitä:

Ryan Matthews, San Diego Chargers: Keskushyökkääjä keräsi hulppeat 1255 jaardia runkosarjassa. Tänään Matthewsin tulee taas loistaa kentällä, sillä mitä pitempiä hyökkäyksiä Chargers saa aikaan, sitä pitempään Manning on irti pallosta.

Shaun Phillips, Denver Broncos: Kokenut puolustaja pelasi yhdeksän kautta nimenomaan San Diegossa kunnes siirtyi täksi kaudeksi Broncosiin. Nyt Phillipsin tulee luoda painetta vanhaa seuraansa vastaan. Isännillä ei ole mitään hätää hyökkäyksen puolesta, mutta puolustuksen pitää hommata pallo takaisin Manningille. Tässä tehtävässä Phillipsin säkityksillä on iso rooli.

Ottelun kulmakivet:

Joukkueet kohtaavat toisensa kolmatta kertaa parin kuukauden sisään, joten vastustajan liikkeet ovat varmasti tutut. San Diego on kahdesti pystynyt pitämään Manningin johtaman hyökkäyksen alle 30 pisteessä. Broncosin hyökkäys kuitenkin säästeli itseään tappio-ottelussa Chargersia vastaan, kun loukkaantumisriskit pidettiin minimissä. Manningin no-huddle peli oli runkosarjan aikana silmiä hivelevää. Monipuolinen, nopeasti eteenpäin liikkuva konsepti on äärimmäisen vaikea lukea ennalta. Knowshon Moreno, Demariyus Thomas ja Eric Decker - kaikki yli 1000 jaardia runkosarjassa! Tähän päälle Wes Walker ja 778 jaardia! Manning: 5477 jaardia ja 55 touchdownheittoa. Onhan nämä käsittämättömiä lukuja!

Chargers-puolustus ei riitä pidemmän päälle Denveriä vastaan, mutta hyökkäys voi antaa joukkueelle ohuen mahdollisuuden. Chargesin voimavara on keskushyökkääjä Matthewsissa. Pelinrakentaja Philip Rivers on pelannut myös mallikkaan kauden. Nyt Riversin tulee pelata aikaa, sillä maalintekokilpailussa joukkueella ei ole mahdollisuuksia. Järkevästi lyhyillä syötöillä ja Matthewsin juoksupelillä kulutetaan kelloa ja tehdään hiljalleen itse pisteitä.

Arvio & pelivihje:

Voittoputkessa, kaikki jumalat ja rukoukset mukanaan, kulkeva Chargers on mentaalisesti lyömättömässä flow-tilassa. Tänään tulee kuitenkin nopea paluu maanpinnalle, kun Manning repii vieraiden puolustuksen riekaleiksi. Ottelusta voi odottaa varsin runsasmaalista ja kaikki muu paitsi kotivoitto olisi sensaatio: Broncos 1,23 operaattori poistettu.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

Broncos

Chargers

12

1,23 operaattori poistettu

4,75 operaattori poistettu

Broncos -9,5

1,91 operaattori poistettu

2,00 Sportingbet

Yli/alle 54,5

Yli: 1,95 operaattori poistettu

Alle: 1,91 SportingbetWilliam Hill

Mystisen Jefu-miehen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Broncos 1,23 operaattori poistettu