Carolinassa nähdään brutaalia, fyysistä väkivaltaa - mutta tässä tapauksessa jälki tulee olemaan kaunista!

NFL-ennakko & -pelivihjeet:

Carolina Panthers – San Francisco 49ers

Sunnuntaina 12.1.2014 kello 20:05

Bank of America Stadium – Charlotte, North Carolina

Lähtökohdat otteluun:

Panthers voitti NFC-etelälohkon kovan kilvanajon jälkeen kaatamalla toiseksi viimeisellä kierroksella Saintsin kotonaan. Yhteensä 12 voittoa 16 ottelusta kerännyt Carolina antoi vastustajilleen vain 241 pistettä koko kauden aikana. Vain yltiöpäinen Seahawks kykeni parempaan tasokkaassa NFC-konferenssissa.

San Francisco keräsi 11 voittoa runkosarjassa, mutta Seahawksin dominoimassa divisioonassa se riitti vain Villikortti -kierrokselle. Niners kaatoi kuitenkin viime sunnuntaina Packersin tiukan taiston jälkeen viimeisten sekuntien potkumaalilla 23-20. 49ersin kausi on ollut varsin nousujohtoinen, sillä joukkue lähtee Carolinaan seitsemän ottelun voittoputkessa.

Panthers onnistui kaatamaan 49ersin marraskuussa 9-10, mutta pudotuspelien maailmassa viime kauden Super Bowl -joukkue on rutinoituneempi menestyjä.

Seuraa heitä – säkityskeisarit tarkkailussa:

Aldon Smith, San Francisco 49ers: Pelasi loukkaantumisen vuoksi vain 11 ottelua runkosarjassa. Oli Packersia vastaan tappavan tehokas ja puski jatkuvalla syötöllä läpi hyökkäyksen linjan. 24-vuotias puolustaja pelaa kolmatta kauttaan, mutta on saanut jo kuusi playoffs-ottelua vyölleen.

Greg Hardy, Carolina Panthers: Iski peräti 15 säkkiä runkosarjassa. Tulee aiheuttamaan harmaita hiuksia 49ers-hyökkäykselle. Vasta 25-vuotias puolustaja pelaa neljättä kauttaan NFL:ssä, mutta lauantain ottelu on uran ensimmäinen pudotuspeleissä.

Ottelun kulmakivet:

Ninersin pelinrakentaja Colin Kaepernick pelasi jälleen loistavan ottelun Packersia vastaan. Kuten koko joukkue, Kaepernick on nostanut tasoaan mitä pidemmälle kausi on edennyt. Vieraiden hyökkäyksen linja joutui huomattaviin vaikeuksiin Packersia vastaan. Kaepernick selviytyi tästä loistavasti, mutta kuten marraskuussa nähtiin, Panthersin etulinja on raatelevan aggressiivinen. Frank Goren, Anquan Boldinin ja Vernon Davisin tähdittämä 49ers-hyökkäys on loppujen lopuksi vain nimiä paperilla, jos linja ei saa pidettyä panttereita kurissa.

Yliopistosarjassa loistanut Cam Newton on uuden haasteen edessä. Runkosarjassa selkään taputtelijoita riitti, mutta nyt Panthers-pelinrakentajan kannukset mitataan vasta todenteolla. Newton pystyy monipuoliseen peliin, mutta laitahyökkääjien avut Kaepernickin vastaaviin ovat heiveröiset.

Loppujen lopuksi vastakkain on kaksi varsin samankaltaista – atleettista, väkivakivaltaista, tehokasta ja hyvin valmennettua - puolustusta sekä pelinrakentajaa. Kumpi pääsee paineen alta paremmin pois? Kumpi löytää paremmat raot?

Arvio & pelivihje:

Kahden todella kuuman puolustuksen joukkueen kohtaamisesta voi odottaa vähämaalista. San Francisco on kokeneempi pudotuspelikävijä ja lähtee vieraissakin otteluun suosikkina. Vaikka Panthers saa pidettyä 49ersin vähissä maaleissa, loppujen lopuksi vieraiden hyökkäys on niin monipuolinen, että se rassaa vaikka väkisin yhden potkumaalin isäntiä enemmän: 49ers 1,82 operaattori poistettu.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

Panthers

49ers

12

2,10 William Hill

1,82 operaattori poistettu

Panthers +2

1,91 William Hill Sportingbet

1,95 operaattori poistettu

Yli/alle 43

Yli: 1,91 William Hill

Alle: 1,91 William Hill

Mystisen Jefu-miehen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: 49ers 1,82 operaattori poistettu