Eilen tehtiin jättitili: sekä JYP (1,80), Ilves (3,05) että Ässät (3,50) napsahti kiinni! Tänään luotetaan KalPan ja Bluesin vaikeuksien jatkuvan.

KalPa – SaiPa: KalPa on sarjassa 11. ja kolmen ottelun tappioputkessa. Tuskaa lisäsi eilen JYP, joka nappasi niukan 1-0 voiton kotonaan. Sarjataulukkoa tai tappioputkea huolestuttavampi asia kuitenkin on, että kuopiolaiset ovat tehneet kauden 11 ottelussa vain 18 maalia – vähiten liigassa. SaiPa sen sijaan on sarjan kolmas, mutta komea kotiputki katkesi eilen, kun Tappara ryösti pisteet 2-4.

SaiPa on tällä hetkellä paljon kuopiolaisia parempi ryhmä. Molemmilla oli eilen ottelut, joten lepoetua ei saa kumpikaan. KalPan kotietu tasoittaa lähtökohtia, mutta silti vierasvoitto 2,95 operaattori poistettu kiinnostaa.

Kärpät – Jokerit: Kärppien loukkaantumishuolet ovat parantumaan päin ja joukkue on jo neljän ottelun voittoputkessa. Jussi Rynnäs on ollut loistava maalillaan, eikä oululaisryhmä ole päästänyt edelliseen neljään peliin kuin neljä maalia. Tämä ei tiedä hyvää vieraille, sillä Jokerit ovat kärsineet valtavista maalinteko-ongelmista. Narrien peli ei muutenkaan ole kohdillaan, sillä edellisestä viidestä ottelusta on napsunut vain yksi voitto.

Kärpillä on Raksilassa suuri kotietu puolellaan. Materiaaleissa ei ole suurta eroa, mutta Kärpät ovat tällä hetkellä paljon vahvemmassa iskussa. Vieraat kaipaisivat edelleenkin vähintään yhtä kovan luokan (keskus)hyökkääjää. Kärpät lähtee otteluun niukkana suosikkina.

Lukko – HIFK: Lukko on valunut huomaamatta jo sarjan toiseksi viimeiselle sijalle. Raumalaiset puolustavat kurinalaisesti omaa aluetta ja taistelevat, mutta tehottomuus vaivaa myös Raumalla: pisteet ovat liikaa Petteri Nummelinin varassa.

IFK on kääntänyt kelkkansa: viisi edellisottelua on tuonut neljä voittoa. Ja mikä kummallisinta, peli näyttää hyvältä! Joukkue puolustaa kurinalaisesti, jaksaa jo lähes 60 minuuttia per peli ja on saanut ykköskentällisen voimin maalejakin aikaiseksi. Maalilla on pelannut jo kaksi voitto-ottelua peräkkäin, yhdellä päästetyllä maalilla, Brad Thiessen, mies jonka uran SM-liigassa piti olla ohi.

Lukolla on parempi materiaali, mutta IFK on kuumassa iskussa. Lukon kotietu tasoittaa lähtökohtia ja isännät ovat nimellinen suosikki.

Ässät – JYP: Ässät kaatoi vieraskammonsa kumoamalla Pelicansin eilen vieraissa! JYP jatkoi nihkeällä linjallaan voittaen Hippoksen Kalpan 1-0. JYP ei ole missään nimessä ollut syksyllä omalla tasollaan: ykköskenttä ei pelaa vielä yhteen ja puolustus on täynnä virhealttiutta, Mikko Luoma kirkkaimpana helmenä. Materiaali ja maalivahti Tuomas Tarkki ovat kuitenkin sillä tasolla, että joukkue taistelee joka ilta voitosta.

Ässät on todella vahva kotona, eikä JYPillä ole viime ajoilta hyviä muistoja Porista. Vaikka JYP on materiaaliltaan parempi, on Ässät kotonaan suosikki. Avauserät ovat olleet todella vaikeita JYPille tällä kaudella ja ottelun kulminaatiopisteeksi nousee, kuinka JYP selviää Ässien alkurynnistyksestä? Pahimassa tapauksessa ottelu on taputeltu kymmenen minuutin jälkeen. Jos JYP selviää ensimmäisestä erästä kunnialla, on ottelusta luvassa ympäripyöreä.

TPS – Blues: Kierroksen jumbokamppailu: sarjan viimeinen, Blues matkaa sarjan 12. vieraaksi Turkuun. TPS on ailahdellut pahasti viime aikoina, niin pelin sisällä, kuin ottelusta toiseenkin. Joukkue vahvistui Nicklas Luceniuksella sekä Brian Willsiellä, mutta tämä ei ainakaan vielä näkynyt joukkueessa odotetulla tavalla, kun IFK löylytti TPS:aa 4-0. Blues sen sijaan nappasi tiistaina uskomattoman voiton Jokereista 1-0. Kahden varsin tehottoman joukkueen nyhjäys ei ollut silmiä hivelevää, mutta juuri sitä mitä Blues tarvitsi: kolme pistettä.

TPS on materiaaliltaan parempi ja kotonaan suosikki. TPS:lla on todella vahvat ulkomaalaispelaajat ja ratkaisuvoimaa löytyy nyt useammastakin kentällisestä. Turkulaisten linja on ollut voittaa joka toinen ottelu, joten IFK-tappion jälkeen, nyt olisi taas voiton aika: 1,95 Sportingbet.

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Kalpa – Saipa

2

2,95 operaattori poistettu

1X2

TPS - Blues

1

1,95 Sportingbet