Sunnuntaina Blessing Okagbare jäi kaksi senttiä kullasta, kun Brittney Reese jatkoi mestaruusputkeaan. Sandra Perkovicin voitto osui kuitenkin vihjeistämme ja toivottavasti myös rankingit toivat rakkaille lukijoillemme päivän triosta osumia. Tänään on taas todella mielenkiintoisia loppukilpailuja paljon, joten lopetetaan lässytykset ja isketään seuraavat ennakot tiskiin!

18:00 Miesten seiväs Miesten seiväshypyssä voittajasta ei ole epäselvyyttä. Renaud Lavillenie on ollut tänä vuonna pysäyttämätön. Ranskalaisen on huhuttu oikeissa oloissa pystyvän jopa Sergei Bubkan ME-tulokseen 614. Maailmanennätystä emme varmasti näe tänään, mutta ranskalaisjuhlat kyllä. Lavillenie on hypännyt maailman tämän kauden kärkituloksista kuusi parasta. Lavillenien takana tulee kova saksalaiskolmikko, jonka uskon vievän muut mitalit. Yhdysvaltain Brad Walker on mahdollinen yllättäjä.

Ranking: A: Renaud Lavillenie B: Björn Otto, Raphael Holzdeppe, Malte Mohr C: Brad Walker, Jan Kudlicka

 

19:25 Naisten kuula Naisten kuulassa ei myöskään ole epäilystä mestarista. Vuodesta 2007 kuularinkiä hallinnut Valerie Adams on jälleen huippukunnossa. Nainen pukkasi neljä kiloa painavaa kiveä vain pari viikkoa sitten Lontoossa 20,90 ja tämän illan kysymys ei ole kuka voittaa vaan; voittaa Adams yli vai alle 21 metrin työnnöllä? Haastajista tasaisin suorittaja Christina Schwanitz saa ensimmäisen paikan mitalisuosikeissa. Kiinan Lijiao Gong ja Yhdysvaltain Michelle Carter voivat myös pärjätä, kuten myös nousukuntoa esittänyt, kotiyleisön suosikki Evgeniia Kolodko. Mitalin lipuminen tämän viisikon ulkopuolelle olisi jo jättipaukku, enkä itse ainakaan voi nimetä ketään potentiaalista henkilöä tuollaiseen pommiin.

Ranking: A: Valerie Adams B: Christina Schwanitz, Lijiao Gong,  Michelle Carter, Evgeniia Kolodko C: -

 

19:30 Miesten moukari Miesten moukarikisa on yksi näiden kisojen kovatasoisimmista. Useista mitalisuosikeista neljä on heittänyt tällä kaudella moukaria yli 80 metriin. Ennakkosuosikin viitan saa unkarilainen Kristian Pars, joka kuuluu Slovenian Primoz Kosmusin kanssa nimekkäimpien kaartiin. Japanin Koji Murofushia on myös aina varottava arvokisoissa. Venäjän Sergej Litvinov linkosi kotimaisemissa aivan kisojen alla tuloksen 80,89 ja saattaa järjestää vielä totaalisen paukun. Dilshod Nazarov väläytti maaliskuussa hirmuheitolla, mutta on tämän jälkeen hiipunut. Lukas Melich sen sijaan on ollut läpi kauden tasaisessa kunnossa ja kamppailee ehdottomasti mitalista.

A: Kristian Pars, Sergej Litvinov, Lukas Melich, Primoz Kosmus, Koji Murofushi, C: Pawel Fajdek, Dilshod Nazarov,

Pelivihje: H2H Dilshod Nazarov-Lukas Melich 2 1,50 operaattori poistettu

 

20:15 Naisten 400m Naisten 400 metrin palkintojen jaossa saatetaan nähdä podiumilla kolme mitalistia, joista kukaan ei ole kotoisin Amerikan maanosista. Kuka kertoo milloin tällainen tapahtuma olisi viimeksi nähty MM-tasolla (vastaus)? Vahvin suosikki tulee Afrikasta, kun Botswanan Amantle Montsho on mukana. Venäläiset Antonina Krivoshapka ja Ksenija Ryzhova ovat myös varmasti kotikisoissaan kovia. Iso-Britannian Christine Ohuruogu on todella vahva viimeisellä sadalla metrillä ja häntä voi pitää varmana mitalistina. Jenkki- ja jamaikalaisosasto jää haastajapuolelle. Venäläiskaksikolla on hirveät paineet menestymiseen, mutta uskon jo kokeneiden naisien osaavan ottaa kotiyleisöstä kaiken irti. Molemmat ovat osoittaneet nousukuntoa ja varsinkin kokenut Krivoshapka saattaa haastaa, Ohuruogun tavoin, jopa itse Amantle Montshon kirkkaimmasta mitalista. Sportingbet tarjoaa kaameaa 41,00-kerrointa kotisuosikin voitosta ja se on harvoin osuvanakin pakko pelata.

Ranking: A: Amantle Montsho, Antonina Krivoshapka, Christine Ohuruogu, B: Ksenija Ryzhova, Stephanie McPherson, C: Natasha Hastings, Novlene Williams-Mills, Allyson Felix, Francena McCorory,

Pelivihje: Voittaja Antonina Krivoshakpa 41,00 Sportingbet

 

20:30 Miesten 110m aj Miesten pika-aitojen supersuosikki Aries Merritt, maailmanennätyksen haltija lähtee tämän vuoden MM-kisaan pieni kysymysmerkki päänsä päällä. Ylivoimasuosikki loukkasi reitensä kauden alla, eikä ole aivan viime vuoden maailmanennätyskunnossa. Hyvin (omien sanojensa mukaan) kuntoutunut Merritt lähtee silti suosikkina, koska kukaan haastajista ei ole kauden alla pystynyt 13 sekunnin alitukseen. Merrittiä vastaan finaalissa sellainen tarvitaan varmasti. Kovin haastaja on maanmies David Oliver, muut mitaleille kykenevät ovat Hansle Parchment, Pascal Martinot-Lagarde sekä Berliinin mestari Ryan Brathwaite. Kaiken mennessä kuin elokuvissa, on USA:lla mahdollisuus jopa kolmoisvoittoon, sillä Jason Richardson ja Ryan Wilson ovat myös äärimmäisen kovia menijöitä. Sportingbet on asettanut Oliverin suosikiksi. Hyväksyn sen, mutten näin suurella marginaalilla. 3,5-kerroin on hulppea tarjous Merrittin voitosta!

A: Aries Merritt, David Oliver B: Hansle Parchment, Pascal Martinot-Lagarde, Ryan Brathwaite C: Jason Richardson, Ryan Wilson

Pelivihje: Voittaja Aries Merritt 3,50 Sportingbet

 

20:50 Naisten 100m Naisten sileällä satasella on myös mahdollisuudet ihmeeseen. En saa nimittäin millään, en edes väkisin, yhtään Yhdysvaltain juoksijaa mahtumaan top4-rankingiin. Voittajasuosikki on luonnollisesti Jamaikan Shelly-Ann Fraser-Pryce, mutta Nigerian ihme Blessing Okagbare saattaa rynniä viimeisellä kymmenellä metrillä väkisin ohi. Kun Kelly-Ann Babtistea ei kisoissa nähdä, ovat kovimmat pronssisuosikit Murielle Ahoure sekä Yhdysvaltojen mestari English Gardner. Vasta tämän jälkeen täytyy nostaa esiin Carmelita Jeter, joka olisi normaalioloissa jopa mestaruuteen tyrkyllä. Loukkaantumisten johdosta Jeterillä on ollut kuitenkin äärimmäisen vaikea kausi. Gardner on mitaleille nelossuosikki, mutta kerroin mitalista on huikea 5,50 – pakkopeli.

A: Shelly-Ann Fraser-Pryce, Blessing Okagbare B: Murielle Ahoure, English Gardner C: Carmelita Jeter

Pelivihje: Sijoille 1-3: English Gardner 5,50 operaattori poistettu

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Laji

  Merkki

Kerroin

H2H

Miesten moukari: Dilshod Nazarov-Lukas Melich

2

1,50 operaattori poistettu

voittaja

naisten 400m

Antonina Krivoshapka

41,00 Sportingbet

voittaja

Miesten 110m aj

Aries Merritt

3,50 Sportingbet

         top3

Naisten 100m

English Gardner

5,50 operaattori poistettu

Valinta kierroksen parhaaksi pelikohteeksi: Miesten 110m aj voittaja Aries Merritt 3,50 Sportingbet