Kotoinen SM-liiga, toisin sanoen, Liiga pääsee vihdoin käynnistymään. Luvassa on kenties mielenkiintoisin kausi vähän aikaan. Paljon puhutut väkivaltatapaukset ovat edelleen tapetilla, kuten myös Jokerit, KHL ja paluumuuttajat: Jere Karalahti, Petteri Nummelin.. Sarja on ollut viime ajat historiallisen tasainen ja tälläkin kaudella pudotuspeleihin lähdettäessä on taas kaikki auki! Sarja alkaa tänään hieman poikkeullisesti vain kahdella ottelulla, jotka otamme käsittelyyn seuraavaksi.

Saipa – KalpaIdän Ihme Saipa lähtee jälleen kerran kauteen haastajana. Päävalmentaja Pekka Tirkkonen sai kuitenkin viime kaudella revittyä kaiken mahdollisen potentiaalin irti joukkueestaan. Seura on luonut Lappeenrannassa vahvan identiteetin itselleen, jossa työ, raikkaus ja vahva luisteleminen ovat avainasemassa. Joukkueen ykköstähtiin kuuluu työteliään kapteenin Ville Kohon lisäksi kanadalainen pistenikkari Stefano Giliati sekä paluun Sveitsistä tehnyt maalivahti Jussi Markkanen.

Kuopiossa nojataan sen sijaan edelleen taitoon ja kiekkokontrolliin. Päävalmentaja Jari Laukkanen ei pystynyt viime kaudella osoittamaan parastaan ja nyt voidaankin puhua Laukkasen osalta tietynlaisesta vedenjakajakaudesta. Joukkue menetti kenties koko sarjan taitavimman pelaajan Sakari Salmisen, eikä varsinaista korvaajaa hankittu tilalle. Näin ollen valtava tontti jää nuorten pelaajien, eikä vähiten vasta 18-vuotiaan Artturi Lehkosen harteille!

Kalpan otteet European Trophyssa eivät vakuuttaneet. Kalakukot saivat haalitettua vain kaksi voittoa kahdeksasta ottelusta. Saipa ei osallistunut European Trophyyn, mutta pelasi aktiivisesti harjoituspelejä kotimaassa. Voitot tuli neljästä viimeisestä ottelusta, joten harjoituskautta voi pitää nousujohteisena.

Harjoituspeleissä harvoin kuitenkaan ratkotaan yhtään liigapistettä, joten tämän illan ottelussa asetelemat ovat jälleen aivan uudet. Uskon molempien vielä hakevan peliään ja aristelevan alussa. Kalpa on materiaaliltaan vain niukasti Saipaa edellä ja kotiedun vuoksi lappeenrantalaiset lähtevät otteluun suosikkeina. Vähämaalinen lopputulos ei missään nimessä saa olla yllätys. Kalpa on ollut viime kaudet paha vastus Saipalle, mutta nyt uskon kurssin kääntyvän: Saipan voitosta tarjottu 2,40 operaattori poistettulta on lievä ylikerroin ja se nostetaan peleihin!

Blues – TPSEspoossa kohtaavat kaksi suuria muutoksia kokenutta ryhmää. Molemmat lähtevät kauteen uusien päävalmentajien johdolla: Jyrki Aho espoolaisten käskijänä sekä Kai Suikkanen TPS-laivan kapteenina. Myös pelaajaosastolla molemmat seurat myllersivät koko pakan.

Bluesin aktiivinen, taisteleva ja nopea puolustaminen on toiminut viimevuodet mallikkaasti. Tätä tosiasiaa vain vahvistaa Ahon palkkaaminen päävalmentajaksi sekä Mikko Koskisen palkkaus maalille. Kolmen metrin Koskinen pystyy tarvittaessa pitämään hetkellisesti koko joukkuetta yksin pystyssä. Sen sijaan ongelmakohdat löytyvät hyökkäyspäästä. Tähtihyökkääjäksi hankittiin Kim Hirschovits, jonka huippukausien otteita ei meinaa löytää enää edes Youtubesta. Mielenkiintoisin nimi onkin 18-vuotias Juuso Ikonen, joka jo viime kaudella pyöritti loistavasti Bluesin ylivoimaa.

TPS-olisi voinut laittaa rahat tiskiin ja napata siirtomarkkinoiden kuumimman nimen: (ennen case-Karalahtea) Petteri Nummelinin takaisin kotiin. Seurassa haukattiin kuitenkin mieluummin ulkomaalaisiin yrittäjiin ja päästettiin takuuvarma seuraikoni, jonka markkinallista arvoa ei voi sanoin mitata, Rauman Lukkoon - ei hyvää päivää TPS! TPS tilkitsi takalinjojaan paluumuuttaja Fredrik Norrenalla, joka kunnossa ollessaan on sarjan kovimpia maalivahteja. Puolustukseen hankittiin lähes 500 NHL-ottelun Shaone Morrissonn ja hyökkäykseen pistelingot AHL:stä: Dan Sexton sekä Franscis Paré. Viime kauden paras hyökkääjä Brian Willsie palaa joukkueeseen vasta lokakuussa.

TPS on joukkueista paperilla vahvempi, mutta espoolaisten kotietu tasoittaa lähtökohtia. Harjoitusotteluissa Blues voitti neljä yhdeksästä ottelustaan. TPS osallistui European Trophyyn ja haali myös neljä voittoa (kahdeksasta). Tässäkin ottelussa on suuri aristelun ja varmistelun vaara. Molemmilla seisoo maalilla hyvät maalivahdit, eikä puolustusta voi suoranaisesti pitää heikkoutena, mutta kysymysmerkki kuuluu: missä ratkaisijat? Tasapeliltä ja vähämaaliselta haisee.. TPS:stä tarjotaan kuitenkin ylikerrointa Sportingbetillä, joten napataan se kiinni kertoimella 2,70!

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

 Pelimuoto: Kohde: Merkki: Kerroin:
 1X2  Saipa - Kalpa  1  2,40 operaattori poistettu
 1X2  Blues - TPS  2  2,70 Sportingbet