Nyt on Superpesiksessä meininkiä! Alkukausi on taputeltu ja nyt pelataan. Huippukierroksella joka ottelussa on jäätävät panokset ja mittelöt ovat ennakkoon todella tasaisia! Illan helmeen ennakko tästä Vimpeli – Sotkamo 18.00. Muihin otteluihin vihjeet ja ennakot alta. Upeaa, voitokasta pesisiltaa kaikille!

Raahe – Hyvinkää 18.00 Raahen Rännärin kentällä nähdään tänään kahden todella ailahtelevaisen joukkueen kohtaaminen, kun sarjanelonen Hyvinkää lähtee haastamaan sarjassa kuudentena majailevaa Pattijoen Urheilijoita. Rännärin tekonurmella pallo tunnetusti liikkuu rivakkaa vauhtia ja kimmoisa alusta on todella otollinen pompun sekä kumuralyönnin harrastajille. Molemmat illan joukkueista kuuluvat sarjan runsasjuoksuisten joukkueiden kastiin, eikä ilotulitus oli tänäänkään yllätys.

Ailahtelevat, runsasjuoksuiset joukkueet usein pelaavat paljon tasapelejä, eikä tänäänkään supervuoropariin eteneminen olisi sen kummempi yllätys. Hyvinkää kaatoi sunnuntaina Kouvolan kotonaan vasta supervuorossa nukuttuaan totaalisesti ensimmäisen jakson (0-7 Kouvolalle), mutta sai käännettyä toisen jakson ja supervuoron itselleen. Raahe taas haki kaksi pistettä Kankaanpäästä nihkeän esityksen jälkeen 0-1 (3-3, 2-2, 0-1).

Hyvinkää on materiaaliltaan selvästi isäntiä vahvempi, mutta kova kotietu ja Hyvinkään viime aikojen ailahtelevat otteet eivät kirvoita pelihaluja vieraiden puolesta. Sen sijaan tasapelistä tarjottu 2,50 operaattori poistettu on hyvä veto rivien jatkoksi ja todellinen helmi löytyy overvedosta, yli 12,5 juoksua 1,93 operaattori poistettu.

 

Kouvola – Kitee 18.00 Kiteen Pallo matkustaa tänään nousukuntoisen Kouvolan vieraaksi. Jumbosijalta Kirin ohi tiistaina noussut KPL aloitti kauden suoraan sanoen surkeasti. Nyt ilme on kuitenkin muuttunut joukkueen kaadettua Joensuu ja Alajärvi sekä nipistettyään piste Hyvinkäältä sekä Jymy-Jusseilta. Materiaali ei edelleenkään ylisanoja kerää, mutta tärkeät avainmiehet Sami Joukainen ja Saku Kapanen ovat nostaneet tasoaan.

Kiteellä on kaksi kertaa perä jälkeen jo jouduttua jäämään kotiottelussa ilman pisteitä. Ensin verivihollinen Joensuu nollasi KiPan ja tämän jälkeen Vimpeli kävi hakemassa Rantakentältä pisteet. Räväkästi kauden aloittaneen Kiteen pelissä on laskusuunta, joten tänään on ehdottomasti kasvojen kohotukseen paikka.

KiPa on ollut sarjan runsasjuoksuisin joukkue ja juoksuja nähdään usein molempiin suuntiin. 

Kotietu tasoittaa lähtökohtia, mutta materiaali on selvästi karjalaisten puolella. Oman mielenkiintonsa otteluun tuo Kiteen pelaajiston runsas Kouvola tausta. Matti Latvalan ja Sami Partasen lisäksi mielenkiintoista on seurata Ville Postin otteita vanhalla kotikentällä. Posti lähti Kouvolasta ns. ovet paukkuen juuri kevään kynnyksellä Kiteelle. 

 

Seinäjoki – Koskenkorva 18.00 Seinäjoella pelataan kierroksen toinen kärkipään kamppailu, kun kolmantena sarjassa majaileva Koskenkorvan Urheilijat saapuu viidettä sijaa pitävän Jymy-Jussien vieraaksi. Kotijoukkue kohtasi pettymyksen sunnuntaina häviämällä Alajärvelle vieraissa. Kossu taasen sai nipistettyä Vimpeliltä jakson kotonaan tiistaina.

Jymy-Jussit ovat yllättäneet alkukaudesta materiaalin nähden vahvalla ulkopelillään! Pohjalaiset ovat päästäneet vain 45 juoksua, joka on heti Sotkamon ja Vimpelin jälkeen vähiten koko sarjassa. Tänään vastaan tulee todella vahva Kossun sisäpeli, joka Juha Puhtimäen jokeripaitaan siirtymisen jälkeen on entistäkin monipuolisempi. Vieraiden ulkopeli on kuitenkin ollut huolestuttavalta tasolla, 80 päästettyä juoksua on aivan liikaa tälle nipulle kahdeksaan otteluun. Tänäänkin ottelu ratkeaa siihen, miten kestää ilmajokelaisten yhdeksikkö kotijoukkueen paineen.

Luvassa on kuuma paikallispeli, jossa ei kotiedulle voi antaa normaalin suuruista arvoa. Kossu on materiaalinsa puolesta vahvempi ja on viime aikoina osoittanut stabiilimpeja otteita. Jymy-Jussit on myös esiintynyt vahvasti, mutta ailahtelu kuuluu reilusti udistuneen, hitaahkon joukkueen kuvaan. Pohjalaisten paikallinen haisee tasapeliltä ja 2,50 operaattori poistettu kelpaa rivien jatkoksi.

 

Joensuu – Kankaanpää 18.00 Joensuun Mehtimäelle saapuu tänään vieraita kaukaa lännestä, kun Kankaanpään Maila hakee vieraspisteitä kaimaseuraltaan. Joukkueiden alkukaudesta kertoo kaiken olennaisen sarjataulukko: Kankaanpää on PISTEEN päässä JoMasta kun jo 8 ottelua on pelattu. Sarjan suurimmalla pelaajabudjetilla operoiva JoMa on maksanut melkoisesti enemmän pisteistään verrattuna sarjan heikoimpiin materiaaleihin kuuluvaan KaMaan. 

Joensuu näytti jo piristyneen hakemalla voiton Karjalan-Derbystä, mutta jo tiistaina joukkue otti takkiin vieraissa Kouvolalta. Kankaanpää joutui taipumaan sunnuntaina Raahelle nihkeän ottelun jälkeen supervuorossa. 

Joensuu kärsii tällä hetkellä loukkaantumisista Hannu Kiukkosen pelatessa puolikuntoisena ja Lauri Kivisen huoltaessa edelleen polveaan. JoMa on tehnyt materiaaliinsa nähden aivan liian vähän juoksuja, eikä KaMankaan sisäpeli häikäise, joten vähäjuoksuinen lopputulos on oletettavaa. 

Kankaanpää ei luovuta - sen olemme nähneet. JoMa sen sijaan elää juuri nyt selviytymistaistelua. Paineet, valtavat paineet niskassaan joukkue ei ole löytänyt iloa peliinsä. Vain nuori lupaus Henri Litmanen on vakuuttanut ja näyttänyt PELAAJALTA. Kankaanpää painaa pyöreät 500km bussissa ennen peliä, joten kyllä vahvemman materiaalin Joensuu kotonaan suosikki on. KaMan pisteet ei saa kuitenkaan tulla yllätyksenä - niin sekaisin kotijoukkue juuri nyt. Veikkauksen 9,90 vierasyllätyksestä kiihottaa!

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Raahe – Hyvinkää

x

2,50 operaattori poistettu

Yli/Alle 12,5 juoksua

Raahe – Hyvinkää

yli

1,93 operaattori poistettu

Moneyline

Vimpeli – Sotkamo

1

2,03 operaattori poistettu

1X2

Vimpeli – Sotkamo

1

3,20 operaattori poistettu

1X2

Seinäjoki – Koskenkorva

X

2,50 operaattori poistettu

1X2

Joensuu – Kankaanpää

2

9,90 Veikkaus

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Vimpeli 3,20 operaattori poistettu