Naisten Itä-Länsi on ollut viime vuosina yhtä kuin Kirittäret Vs. Muu Maailma. Tänä vuonna Kirittärillä ei ole mitään jakoja ja muu Itäkin on heikko.

Tämän vuoden naisten Idän joukkueeseen on kasattu vain viisi Kirittärien pelaajaa. Johanna Vikman pelaa Hyvinkäällä jo 13. arvo-ottelunsa, eikä Vetelin Urheilijoiden kasvatin päätä varmasti enää kylmää kuumassa tunnelmassa. Tänä vuonna Vikmanilta sekä muilta Idän pelaajilta vaaditaan kuitenkin voittoon todella komeita suorituksia, sillä Länsi on saanut jalkeille selvästi paperilla vahvemman ryhmän.

Kempeleen Kirin Sarita Heikkisen jälkeen kaikki Lännen pelaajat löytyvät Rauman, Porin tai Lapuan joukkueista. Nimilista on karmeaa luettavaa. Joukkueesta löytyy tulivoimaa ja jalkoja selvästi Idän joukkuetta enemmän. Ensikertalaisia Lännestä löytyy kaksi, kun Turku-Pesiksen kasvatti Emma Nieminen sekä Lapuan Virkiän Saija-Maria Saari, saavat ensimmäistä kertaa pukea Lännen paidat päälleen.

Idältä löytyy ensikertalaisia kolme kappaletta, kun Aino-Maija Haapamäki, Essi Kylli ja Anni Lipasti saavat tililleen ensimmäiset arvo-ottelut. Peliä Idällä johtaa Lappeenrannan Jukka Mäkinen, joka saakin miettiä monta moninaista seikkaa ennen kuin kellistää vanhan ketun, Lapuan Jukka Liikalan viuhkahommissa.

Vaikka A-poikien ottelussa jäätiin vähille juoksuille, kuten koko viikonlopun, uskon myös lauantain osalta juoksumäärän nousevan runsaaksi. Länsi on todella vaarallinen sisäpelijoukkue, mutta ottelun jännittävyyden kannalta pelkään, että myös aivan liian luja räpylät kädessä. Pääviulua saapuu soittamaan lukkari Kaisa Salmela, jolle arvo-ottelu on jo uran kahdestoista.

Tulosvetäjät voivat huoletta lähteä Lännen suurista lukemista ja hajoittaa Idän juoksuja isolla haitarilla. Pitkävetopuolella Lännen voitosta on hyvä lähteä. operaattori poistettu/operaattori poistettu ei ole vielä avannut kohteitaan, mutta Veikkaus tarjoaa Lännen voitosta kertoimen 1,80 joka sopii loistavasti alustaviin peleihin!