Niinhän siinä sitten kävi, kuten ennustettiin. Naisten 400 metrillä ei nähty yhtään Amerikan mantereen edustajaa palkintokorokkeella ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1991! Miesten moukarissa osui pelivihje Lukas Melich (1,50), yllätykset eivät osuneet. Tänään lähdetään pelivihjeissä vain yllätykset mielessä!

18:00 Miesten kiekko Miesten kiekkofinaali on todella kovatasoinen koitos! On jopa todennäköistä, että mestaruuteen tarvitaan tänä vuonna yli 70 metrin linko. Suurin suosikki on tasaisesti aina ja ikuisesti suorittava Robert Harting, mutta kovan haasteen antaa 8. kesäkuuta hurjan maailman kärkituloksen 71,84 kiskaissut Puolan Piotr Malachowski. Näille kahdelle järkäleelle en näe haastajia, mutta pronssisesta mitalista käydään kuuma taisto viiden heittäjän voimin. Vanha herra Virglijus Alekna saa allekirjoittaneelta kunniaa ja hatunnoston. Mies ei enää luultavimmin kykene mitaleille, koska jäi karsintaan. Mutta muistakaamme lämmöllä vanhaa kiekkonestoria ja pitäkäämme hänet rankinglistalla ihan vain vanhojen muistoksi! Olkoon Aleknan haamukin haastaja nykyheittäjille. 

A: Robert Harting, Piotr Malachowski B: Martin Wierig, Gerd Kanter,  Julian Wruck, C: Virgilijus Alekna

 

18:35 Naisten seiväs Naisten seipäässä suurin huomio kiinnittyy maailmanennätys naiseen, Elena Isinbaevaan. Venäläistähti on ilmoittanut päättävänsä uransa näihin kotikisoihin. Isinbaeva on osoittanut nousukuntoa ja on aina ikuisesti suosikki, lähtee hän mihin tahansa kisaan mukaan. Silti tänä vuonna Kuuban Yarisley Silva on enemmän osoittanut tasaisuutta ja saa allekirjoittaneelta suosikin viitan, vaikka hapuili karsinnassa. Kolmas mitaliehdokas Jennifer Suhr on vahvin kandidaatti pronssille.

A: Yarisley Silva, Elena Isinbaeva B: Jennifer Suhr C: Fabiana Murer, Silke Spiegelburg, Angelina Zhuk-Krasnova

 

20:10 Miesten 800m Miesten 800m kuuluu yleisurheilun mielenkiintoisimpiin loppukilpailuihin. Matkana kaksi kierrosta on rajuimpia, jonka lisäksi juoksuissa nähdään usein hurjaa tönimistä sekä dramaattisia kaatumisia. Taktiikka on kilpailussa kaiken alfa ja omega. Miten olet säästellyt? Miten et joudu pussiin? Nämä kysymykset nousevat pinnalle loppusuoran koettaessa. Lähteekö joku jopa hurjaan matkavauhtiin alusta asti saadakseen kovimmat kirimiehet ulos pelistä? Sen näemme tänään. Illan suosikit ovat Mohammed Aman ja Duane Solomon, mutta tässä kilpailussa oikeasti jokaisella juoksijalla on mahdollisuus. Kaikki riippuu vauhdinjaosta. Solomon juoksi todella kovan välieräajan ja omaa kauden kärkiajan. Uskon silti, että finaalissa nähdään loppukirikamppailu. Nick Symmonds säästeli itseään välierässä jättäen varmasti parantamisen varaa finaaliin. Kun mennään kirimiehiin, on pakko nostaa esiin ranskalainen Pierre-Ambroise Bosse. Bosse voi räjäyttää kirillään koko pankin ja pankin räjäytämme mekin nappaamalla Bossen peleihin!

A: Mohammed Aman, Duane Solomon, Pierre-Ambroise Bosse B: Nick Symmonds, Ayanleh Souileman C: Adbulaziz Ladan Mohammed, Marcin Lewandowski, Adrew Osagie

Pelivihje: Sijat 1-3 Pierre-Ambroise Bosse 3,25 operaattori poistettu                   Voittaja Pierre-Ambroise Bosse 15,00 operaattori poistettu

 

20:25 Naisten 3000m ej Naisten 3000m esteissä nähdään Kenia-Etiopia maaottelu. Keniaa edustaa Milcah Chemos Cheywa, Hyvin Kiyeng Jepkemoi ja Lidya Chepkurui. Etiopian vihreissä starttaa Etenesh Diro, Hiwot Ayalew ja Sofia Assefa. Jos joku muu voittaa tai on edes mitaleilla, voidaan puhua ihmeestä. On mielenkiintoista nähdä miten ”joukkueet” luovat taktiikkansa. Lähdetäänkö pitämään vauhtia vai luotetaanko kiriin? Vedetäänkö vuorotellen ja yritetään pudottaa vastustajat pelistä? Kilpailu on täysin auki. Kovimmat kärkiajat omaa Milcah Chemos Cheywaja Sofia Assefa, mutta yllätysten hakijat nappaavat kiriherkän Hyvin Kiyeng Jepkemoin lapulleen!

A: Milcah Chemos Cheywa, Sofia Assefa B: Hyvin Kiyeng Jepkemoin, Lidya Chepkurui, Lidya Chepkurui, C: -

Pelivihje: Hyvin Kiyeng Jepkemoi 17,00 Sportingbet

 

20:50 Miesten 400m Miesten 400 metrillä nähdään tulinen kaksinkamppailu Grenadan Kirani Jamesin ja Yhdysvaltojen LaShawn Merrittin välillä. Tälle kaksikolle en usko kenenkään voivan mitään. Pronssimitalista käydään sen sijaan todella raju taisto. Kaikilla nelikosta Youssef Al-Mashari, Tony McQuay, Luquelin Santos ja Jonathan Borlée on mahdollisuudet nousta podiumille. A: Kirani James, LaShawn Merritt B: Youssef Al-Mashari, Tony McQuay,Luquelin Santos,Jonathan Borlée C: -.

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Laji

  Merkki

Kerroin

top3

Miesten 800m

Pierre-Ambroise Bosse

3,25 operaattori poistettu

Voittaja

Miesten 800m

Pierre-Ambroise Bosse

15,00 operaattori poistettu

Voittaja

Naisten 3000m esteet

Hyvin Kiyeng Jepkemoi

17,00 Sportingbet

Valinta kierroksen parhaaksi pelikohteeksi: Miesten 800m Sijat 1-3Pierre-Ambroise Bosse 3,25 operaattori poistettu