Sunnuntaina tehtiin jättitili!! Kaikki vihjeet (KoU-Jymy x 4,25, Tahko 1,82 ja Raahe 1,80) osuivat. Tänään kolmella paikkakunnalla on sarja katkolla ja paras veto löytyy henkisesti lyödyn Kiteen kesäloman koitteesta.

Sotkamo-Koskenkorva Kossu osoitti kotonaan miten Jymyn voi kaataa, mutta ikävä kyllä usko loppui liian aikaisin. Kovalla itseluottamuksella tylyä peliä pelannut ryhmä vei ensimmäisen jakson 1-0 ja aloitti toisenkin tekemällä klassisella "pallo monttuun"- jekulla palon etenijästä. Riemu, flow ja hurmos katkesi kuitenkin ensimmäiseen Jymyn juoksuun. Tämä kertoo Koskenkorvasta olennaisen; usko omaa tekemiseen ei riitä.

Jymy on supersuosikki kotonaan tänään. Katkaisupelit eivät paljon rutinoitunutta mitalijoukkuetta jännitä. Jymy ei halua enää matkustaa Ilmajoelle ja se näkyy tämä illan pelissä. Sotkamo pelaa pudotuspelien parhaan pelinsä tähän mennessä ja murskaa Kossun.

 

Vimpeli-Seinäjoki Jymy-Jussit sai käännettyä toisen jakson komealla ulkopelillään sunnuntain peliin supervuoroon ja tekemään siinä juoksunkin. Veto osoitti kuitenkin luonteensa iskemällä voiton 1-2 (3-8, 2-1, 1-2). Näin Vedolla on mahdollisuus edetä tänään välieriin. 

Katkaisupelit ovat aina vaikeita, mutta en usko jo kokeneen Vimpelin sortuvan tähän metkuun. Veto ei varmasti halua uudestaan Seinäjoelle pelaamaan torstaina. 

Vedon ylivoima perustuu tällä hetkellä loistavaan ulkopeliin ja kaksikkoon Henri Puputti-Sami Haapakoski. Puputti oli jälleen pysäyttämätön iskien kärkilyönnit 12/14. En näe keinoa jolla Seinäjoki tuosta selviäisi - Veto voittaa tänään.

 

Raahe-Kitee Pattijoen Urheilijoilla on tänään katkaisun paikka Kiteetä vastaan joukkueen voitettua karjalaiset toistamiseen lukemin 0-1 (2-3, 3-3). Kitee lahjoitti jälleen voiton Raahelle viimeisessä vuorossa päästämällä kaksi juoksua. Jos Kitee taistelikin kotonaan komeasti, lienee selkäranka nyt kuitenkin jo poikki.

Raahe on parempi joukkue ja kotietu tekevät isännistä selvän suosikin. Katkaisupelit ovat kuitenkin aina haasteellisia, eivätkä ajatukset saa karata tulevaan välieräsarjaan. Niin hyvä PattU ei ole, että se tätä läpsytellen voittaisi.

Kiteellä on henkisellä puolella rasitteena musertavat kaksi tappiota viimeisten vuorojen totaalisilla pupelluksilla. Itseluottamus on varmasti tänään kortilla ja jos peli ei heti alussa lähde kulkemaan saatetaan nähdä iso repsahdus. Tuohon luottaen lyömme tänään vetoihin kotivoiton kertoimella 1,68 operaattori poistettu.

 

Joensuu-Hyvinkää Edelliseen peli penättiin Tahkolta parempaa kärjen pelaamista, jotta Juha Korhoselle saataisiin tilanteita sekä Juha Niemen kiinnisaamista. Ja kas, kuin taikaiskusta, Korhoselle saatiin pariinkin otteeseen luotua palotonta ajoa ja lukkari Riku Rantanen vie Niemeä kuin litran mittaan jättäen Iso Jiin nollille.

Tänään pelataan taas Joensuussa ja pelit alkaa niin sanotusti alusta. Molemmat ovat vieneet oman kotiottelunsa hyvin pienillä marginaaleilla, kun sunnuntainakin Tahko voitti jaksot yhdellä ja kahdella juoksulla; 2-0 (3-2,3-1). Tässä parissa on juuri sitä säpinää mitä odotettiinkin!

Tahkolla on potentiaalia edelleen nähtyä parempaan. Mutta kahden kärjen peli ei tuo tehoja, ellei lyöjäjokerikaksikko Petri Kulmala-Timo Rantatorikka herää eloon. Miehet ovat saaneet tasan kerran pudotuspelisarjassa miehen kotiin yhdeksällä yrittämällä. Joensuun yllätykset näen sen sijaan olevan minimaalisemmat. Kun Hannu Kiukkonen pelaa edelleen loukkaantuneena alle tasonsa, jää kaikki vastuu kolmikolle Tuomas Jussila, Aleksi Rautiainen ja Juha Niemi. Näistä yhdenkin miehen kiinni saamalla per peli on Tahko lähellä voittoa.

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Raahe-Kitee

1

1,68 operaattori poistettu