Lauantaille paljon mielenkiintoista pelattavaa

Ilves - TPS: Sarjanousija Tampereen Ilvekselle kyyti on ollut Salibandyliigassa vielä kylmähköä. Tie pääsarjatasolla alkoi kolmella tappiolla, mutta eilen joukkue haki kauden avausvoittonsa jatkoajalla liigan heikoimpiin kuuluvalta NST:ltä, Lappeenrannasta. Joukkue onkin matkustanut yötä vasten yli neljä tuntia bussissa, joten jalat voivat olla ottelun alkuhetkillä muussia. TPS on saanut huilata yli viikon edellisestä pelistään, joten joukkue pääsee tähän otteluun tuoreella jalalla. Turkulaisia ennustetaan tällä kaudella ylempään keskikastiin ja kausi on ainakin alkanut odotusten mukaisesti. Viidestä ottelusta neljä voittoa ja ainoa tappiokin koitui Loviisalle jatkoajalla. Tämän ottelun ennakkoasetelma on selvä: vierailija on jättisuosikki. 

Tranmere - Yeovil: Nousua ensikauden Championshipiin havittelevan Tranmeren alkukausi on sujunut kuin siivillä. Joukkue johtaa Engannin League Onea neljän pisteen turvin, kun 11 ottelua on pelattu. Tällä kaudella joukkue on ollut tappioton, voittaen kahdeksan ja pelaten kolmesti tasan. Yeovil on tällä hetkellä heikossa tulosputkessa. Edellisistä viidestä ottelustaan se on voittanut vain yhden ja hävinnyt peräti neljä. Matkasta sarjan kuumimman joukkueen kotiluolaan voi ennustaa tuskaista.

SaiPa - KalPa: Kuten vedonlyönnissä, myös urheilussa asioilla on tapana kääntyä todennäköisempään lopputulokseen pitkässä juoksussa. Eilen SaiPa onnistui piinaamaan KalPaa aina voittolaukauskilpailuun asti, mutta savolaiset lähtevät silti tähän vieraissakin pelattavaan otteluun selkeänä suosikkina. Joukkueen hyökkäyskalusto on Matti Kuparisen lähdöstä huolimatta viritetty huippuunsa NHL-hyökkääjä Craig Smithin ja virtuoosi Sakari Salmisen myötä. Tänään paremmalla tehokkuudella ottelun voittajasta ei ole epäselvyyttä.

Lukko - TPS: Tässä parissa nähtiin jo eilen, että voitosta kamppaillaan tasaväkisesti. Turkulaiset olivat kuitenkin eilen ottelun loppuhetkillä terävämpiä ja kuittasivat täyden pistepotin maalein 4-2. Kummankaan joukkueen alkukausi ei ole sujunut odotetusti, joten kumpikin kaipaa pisteille verenmaku suussa. Lukon vaihtuessa isännöinti vuoroon, muodostuu siitä myös suosikki. Mielestämme kaksikon - kuten koko muunkaan SM-liigan - tasoero ei ole kummoinen, joten 4,50 vierasvoitosta on ehdottomasti ylikerroin.

TuTo - Jokipojat: Alkukaudesta kompuroinut Jokipojat on löytänyt viimein hienon vireen. Edellisistä seitsemästä ottelustaan joensuulaiset ovat voittaneet viisi ja eilen kaatui vieraissa alkukauden kärkiseura LeKi murskalukemin 2-6. Myös TuTo on voittanut viisi viimeisistä seitsemästä ottelustaan. Viimeksi turkulaiset pelasivat keskiviikkona, jolloin mukaan tarttui täysi pistepotti Savonlinnasta lukemin 2-3. Odotamme kahden hyvävireisen joukkueen kohtaamisesta tasaista.

Pitkävetovihjeet lauantai 13.10.2012

Päivän Varmat
# Kohde Merkki Kerroin Klo
Ilves - TPS 2 1,68 17:00
Tranmere - Yeovil 1 1,70 17:00
Päivän Pommit
# Kohde Merkki Kerroin Klo
Veikkaus SaiPa+1 - KalPa 2 2,85 16:55
Lukko - TPS 2 4,50 17:00
TuTo - Jokipojat 2 3,25 17:00

Vihjeiden seurantamerkit:

= Kohteen tulos ei vielä selvillä

= Kohde meni väärin

= Kohde meni oikein

Veikkauksella on pitkävedossa oikeus kerroinmuutoksiin.