SM-liigan avauskierros tapetilla

SM-liigakausi 2012-13 polkaistaan käyntiin tänään neljän ottelun kierroksella. Kierrokselta löytyy kotisuosikkeja, joten hyvin maksavia vierasvoittoja kelpaa kokeilla tänään kupongilla.

Kärpät - SaiPa: Kotijoukkue Kärppien materiaali on sarjan TOP4-tavaraa, mutta kuten jo niin monesti aikaisempinakin kausina on nähty, piilee avauskierroksilla yllätysmomentti. Vierasjoukkue SaiPa kuuluu sarjan alakastiin, mutta lappeelaisilla on tapana kiusata isompiaan välillä. Kolmen edelliskauden ajan SaiPa on avannut kauden juuri Kärppiä vastaan ja kahdesti SaiPa on ollut parempi. Kärpät on toki koti- ja materiaaliedun iso suosikki, mutta SaiPan yli viiden kerroin ansaitsee pienen pelikokeilun.

HIFK - Jokerit: Helsingissä paremmuuttaan ratkovat HIFK ja Jokerit. Joukkueet ovat olleet viime aikoina tapetilla lähinnä ET-ottelun rähinöistä ja niiden jälkiseuraamuksista, mutta uskon, että tänään Helsingin vanhassa jäähallissa nähdään siisti ottelu. Jokerit on materiaaliltaan ehkä sarjan paras joukkue ja yksi suurimmista mestarisuosikeista kauden alla. HIFK voitti kahdeksasta harjoituspelistään vain yhden. Jokerit sen sijaan hävisi kahdeksasta harjoitusottelustaan vain kaksi, joten vieraiden vire on tällä hetkellä selvästi parempi. Tuossa kohutussa ET-ottelussa Jokerit oli parempi lukemin 5-1. Kotiedulle en laske tässä ottelussa normaalia merkitystä ja en saa millään HIFK:ta ottelun suosikiksi. Jokereiden kerroin on hyvä pelikohde.

Pelicans - Blues: Pelicans eteni viime kaudella aina finaaliin saakka, mutta lopulta tyytyminen oli hopeaan JYPin viedessä kannun Jyväskylään. Täksi kaudeksi lahtelaisten rosteri on heikentynyt ja pelaajia on tullut ja mennyt. Vierasjoukkue Bluesissa on ollut pieni vaihtuvuus ja joukkue tunnetaan erittäin uhrautuvasta ja taistelevasta pelityylistä sekä kovasta työmoraalista. Pelicans on arvioitu avausottelussa liian suuren suosikin asemaan ja Bluesin menestyksestä tarjottu kerroin ansaitsee pienen panostuksen.

Pitkävetovihjeet torstai 13.9.2012

Päivän Varmat
# Kohde Merkki Kerroin Klo

TPS - HPKAlle / Yli 5,5 maalia

Alle 1,70

18:30

Päivän Pommit
# Kohde Merkki Kerroin Klo
Kärpät - SaiPa 2 5,25 18:30
HIFK - Jokerit 2 2,55 18:30
Pelicans - Blues 2 3,40 18:30

Vihjeiden seurantamerkit:

= Kohteen tulos ei vielä selvillä

= Kohde meni väärin

= Kohde meni oikein

Veikkauksella on pitkävedossa oikeus kerroinmuutoksiin.