Jatkaako Colts voittoputkeaan Chargersin kustannuksella?

San Diego Chargers – Indianapolis Colts

Maanantai-tiistai välinen yö 15.10. 2013 kello 03:30

Qualcomm Stadium – San Diego, Kalifornia

Nelonen Pro 1 & Ruutu

Lähtökohdat otteluun:

Vierasjoukkue Colts on AFC Etelän kärjessä voitettuaan neljä viidestä ottelustaan. Kenties maukkain päänahka tuli viime viikolla, kun Seattle Seahawks jäi jalkoihin 34-28. Chargersilla ei ole mennyt aivan yhtä mallikkaasti, kun joukkue on Broncosin ja Chiefsin dominoimassa AFC Lännessä kolmantena, kahden voiton ja kolmen tappion jälkeen. Chargersin kolmesta tappiosta nöyryyttävin nähtiin viime viikolla, kun joukkue törmäsi piskuiseen Raidersiin vieraissa.

Seuraa heitä:

Colts-pelinrakentaja Andrew Luck on ollut jäätävän kovassa iskussa koko kauden, eikä häntä mainitsematta voi selviytyä tästä tekstin osasta. Luck on vihdoin lunastamassa odotuksia ja nousemassa kohti QB-eliittiä. Puolustuksesta kannattaa huomioida Robert Mathis, joka on kaikessa hiljaisuudessa nousemassa seuralegenda Dwight Freeneyn korvaajaksi. Toiselta puolelta on pakko nostaa myös tylsästi esiin pelinrakentaja: Philip Rivers. Kotijoukkueen peli on yksinkertaisesti täysin hänen harteillaan, kun laitahyökkääjistä vain nestori Antonio Gates voidaan lukea vaaralliseksi ja keskushyökkäys on hatara.

Ottelun kulmakivet:

Rivers pelaa kotijoukkueen peliä todella paljon heittopelin kautta, lähinnä onnettoman juoksuhyökkäyksen johdosta. Toivottavasti joukkue saa Ryan Mathewsin takaisin kentälle, sillä muuten juoksijat ovat todella lopussa. Coltseilla on tällä kaudella ollut kivenkova takapuolustus, joten Riversin tulee tänä yönä kenties pelata peliä enemmän myös maan kautta, oli Mathews mukana tai ei. Chargesin hyökkäyksen linja ei vakuuta vielä ja joukkueella voi pitää kiirettä muun muassa, yhdeksän säkitystä viiteen peliin keränneen, Mathisin kanssa.

Colts pystyy monipuolisempaan hyökkäyspeliin. Luck pystyy itse juoksemaan pallon kanssa, kuten myös Trent Richardson, joka saanee enemmän vastuuta pallonkantamiseen, kun Ahmad Bradshaw on mitä luultavimmin loukkaantumisen vuoksi sivussa koko loppukauden. Laitahyökkääjistä ulompana pelaava T.Y. Hilton on Luckin ohella lunastamassa odotuksia ja häntä Luck etsii heitoillaan. Variaatioita on kuitenkin reilusti ja kotijoukkueen puolustuksella tulee pitämään kiirettä.

Arvio & pelivihje:

Colts on saanut valtavan määrän itseluottamusta tekemiseensä voitettuaan sekä viime kauden Super Bowl -joukkue 49ersin että tälle kaudella mestaruusjahtiin povatun Seahawksin. Joukkue on materiaaliltaan kotijoukkuetta parempi ja vahvassa iskussa.