SM-liiga on ottanut rauhallisen startin, mutta nyt päästään jo pikkuhiljaa asiaan! Tänään mukana on jo Jokerit, ehkä toimiva tulosseuranta ja ilmaiskanavalta näkyvä Kalpa-JYP! Eilen osui JYP-Kärpät alle 5,5 maalia (1,65), mutta koska muuten osumat karttoivat, vaaditaan tänään komeita osumia!

Kalpa-JYP Kalpa hävisi sarjan avausottelun torstaina Saipalle vieraissa 3-1. Kuopiolaiset hallitsivat näennäisesti peliä, mutta nopeasti kävi ilmi, kuinka joukkue kaipaisi yhtä kunnon ratkaisijaa. Nuori Kasperi Kapanen viimeisteli todella komean maalin, mutta muuten savolaissydämiä riipi muisto Sakari Salmisen liikkeistä.JYP avasi kautensa häviämällä voittolaukauskilpailussa Kärpille 2-3. Avauserän JYP oli vielä täysin unessa etsien peliään, mutta pelin edetessä hurrikaaniryhmä pääsi peliin mukaan. JYP-puolustus on edelleen rautaisessa kunnossa ja Kalpalle tulee tänään vaikeuksia saada kiekkoa edes JYPin päähän.Materiaaliltaan jyväskyläläiset ovat monta luokkaa Kalpaa edellä ja vierasottelusta huolimatta Kalpa on ollut usein JYPille mieluisa vastus. Hurrikaaniryhmän loistava puolustuspeli sekä Kalpan tehottomuus pitää jälleen ottelun maaliodotusarvon varsin pienenä.

Ilves-HPKIlves nappasi makoisan päänahan kaatamalla paikallisottelussa eilen Tapparan. Todellinen yllätysvoitto nostaa varmasti joukkueen itseluottamusta. Salama-alku johdatti Ilveksen nopeasti johtoon kun Michael Keränen iski kaksi maalia vain 40 sekuntiin! HPK:n kotiottelu ei Pelicansia vastaan ei sen sijaan ollut yhtä riemuisa. Kerho hävisi Pelicansille omaan tehottomuuteensa. Kerho voitti laukaukset maalia kohden 27-14, mutta hävisi itse ottelun 1-2. Tänään on kuitenkin uusi päivä. HPK on materiaaliltaan Ilvestä vahvempi nippu ja jos hämeenlinnalaisten ykkösvitja herää, voi pelistä odottaa ilvesnutuille vaikea. Jos ykkösvitja ei herää, voidaan ottelusta odottaa varsin vähämaalista nahistelua. Kotietu tasoittaa lähtökohtia, mutta silti Kerho on tänään lähempänä voittoa.

Lukko-JokeritMyös KHL:ään ensi kaudeksi matkaava Helsingin Jokerit aloittaa tänään kautensa. Mestarisuosikkeihin lukeutuvat narripaidat matkaavat Raumalle Lukon vieraaksi. Mielenkiintoisimmat nimet löytyy Jokereiden tämän kauden puolustuksesta: Jere Karalahti teki paluun SM-liigaan, aivan kuten Mikko Kousakin ja nuori Teemu Eronen menee varmasti vielä urallaan eteenpäin. Puolustuksen on syytäkin kestää, sillä viime kaudella juuri Raumalla romahtanut Eero Kilpeläinen ei vakuuta vieläkään Jokereiden maalilla. Lukko avasi kautensa eilen todella huonolla esityksellä Porin Ässiä vastaan. Risto Dufva piiskaa varmasti joukkueensa täyteen raivoon 4-0 tappion jälkeen. Kotiyleisön edessä ei ole varaa samanlaiseen sukellukseen. Kotietu tasoittaa ottelun lähtökohtia, vaikka materiaaliltaan Jokerit niskan päällä onkin. Ennakkoon vaikeasti arvioitava ottelu jätetään pelaamatta.

Pelicans-TapparaSelkäsaunan eilen Ilvekseltä saanut Tappara suunnistaa tänään Lahden vierailuille. Kirvesrintojen tilannetta ei ainakaan helpota, että Ville Nieminen on eilisen taklauksensa takia sivussa ottelusta. Nieminen ajoi Ilveksen Atte Pentikäisen joukkuetta herättääkseen laitaan hypäten selvästi irti jäästä. Ilveksen salama-alku kuitenkin muutti paljon eilisen pelin luonnetta ja tänään on odotettavissa vahvempi Tappara. Pelicans haki voiton avausottelustaan, kun Hämeenlinnassa kaatui HPK lukemin 1-2. Tänään Pelicans ei varmasti tule pääsemään yhtä helpolla, sillä eilinen HPK:n näennäinen hallinta oli todella uhatonta. Nyt vastaan asettuu sarjan vahvimpiin joukkueisiin kuuluva kokonaisuus ja Tappara on vieraissakin suosikki, mutta kertoimet ei herätä pelihaluja.

TPS-ÄssätTPS aloitti kautensa Bluesin vieraana kokien 4-3 jatkoaikatappion. Uudet ulkomaalaisvahvistukset Francis Pare, Shaone Morrissonn, Steven Saigo ja Dan Sexton väläyttivät heti kaikki vahvaa osaamista. Ässät sen sijaan pöllytti Isomäen huumassa Lukkoa mennen tullen. Kenties vellova yleisömeri tai ennen ottelun alkua käyty juhlallinen mestaruusseremonia saivat Ässät syttymään, sillä Lukko oli täysin purjeessa koko ottelun. Tänään asetelmat ovat kuitenkin taas täysin uudet. Ottelusta tekee mielenkiintoisen Pekka Virran paluu Turkuun. Turkulaislähtöisen valmentajan edesottamukset Turussa muistetaan varmasti, eikä Virta ole unohtanut sitä, millä tavalla hän sai lähteä.Vastakkain kohtaa kaksi kohtalaisen tasavahvaa joukkuetta, joista Ässät kantaa eilisen ottelun rasituskuormaa mukanaan. TPS:lla on nyt myös kotiyleisön (jos nyt joku Turussa peliä tulee katsomaan) puolellaan. Kotijoukkue lähtee otteluun lievänä suosikkina.

Kärpät-Saipa

Saipa aloitti kauden komealla voitolla Kalpasta. Ottelun sankari oli paluun Lappeenrantaan tehnyt Jussi Markkanen, joka piti joukkuettaan pystyssä vaikeimpien hetki yli. Kärpät sen sijaan kaatoi vieraissa JYPin voittomaalilaukauksien jälkeen. Odotan ottelusta vähämaalista. Saipa pelasi torstaina, joten lepoetu on nyt Lappeenrantalaisten puolella.

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

JYP-Kalpa

2

2,50

1X2

Ilves-HPK

2

2,55

1X2

Kärpät-Saipa

2

4,60