Hakametsässä tänään tasaista?

Joukkueet tulevat otteluin päinvastaisista lähtökohdista. Tamperelaiset ovat ennakkosuosikkeja koko loppukautensa ajan Helsingin Jokereiden lähdettyä lomille. Lukko sen sijaan on juuri se joukkue, joka säälipleijareiden kautta tuli ja kaatoi narriryhmän uskomattoman sarjan jälkeen. 4-1 voitoin jatkoon edennyt Tappara joutui maksamaan hirvittävän hinnan viimeisestä voitostaan menettämällä kaksi tähtihyökkääjänsä koko loppukaudeksi, kun sekä Alexander Barkor Jr. että Chris Connolly loukkasivat itsensä. Myös puolustaja Dale Clarken pelikunto on arvoitus. Raumalaiset sen sijaan taistelivat kuudennesta ottelusta voiton viidellä kokemattomalla puolustajalla, ilman päävalmentaja Risto Dufvaa, kun joukkueen parissa pyöri vatsatauti. Nyt Lukolla pitäisi olla taas kaikki miehet kunnossa ja ryhmä pääsee iskemään täysin voimin.

Lukon tuhkimotarinan takana suurimpana henkilönä on maalivahti Petri Vehanen. Maajoukkuemaalivahdin polla kestää vain yksinkertaisesti paikan kuin paikan. Mies saattaa päästää yhden helponkin pelissä välittämästä tuosta tuon taivaallista ja nappaamalla perään 47 taivaallista koppia. Virkaveli Juha Metsola on myös näyttänyt olevansa huikeassa kunnossa. Samanlaista mentaalipuolen vahvuutta en kuitenkaan vielä pudotuspeliensikertalaiselta voi täysin odottaa ja pieni varaus täytyy pitää ilmassa.

Valmentajapuolella ottelussa kohtaa kaksi todellista pudotuspelikettua. Jukka Rautakorpi ja Risto Dufva tietävät kuinka näitä pelejä pelataan – ja voitetaan. Jokerit sarjassa Dufva vei helsinkiläiskollegoitaan kuin litran mittaa. Nyt vastassa oleva Rautakorpi on kovempi pala purtavaksi. Tamperelaisluotsi on rakentanut äärimmäisen kurinalaisen ja tiukassa viisikossa hyökkäävän ryhmittymän.

Ongelmaksi saattaa vain nousta kahden ykköspelaajan, Barkovin ja Connollyn, loukkaantumiset. Koko kauden stabiilit ja viimeisen päälle yhteen hiotut kentälliset joudutaan nyt purkamaan osiin ja kasamaan uudestaan. Toisaalta tämä nostaa isommalle jalustalle (jos Rautakorpi säilyttää yhdessä tämän ketjun) kolmikon Niclas Lucenius-Jarkko Malinen-Dragan Umicevic. Hyökkäysvitja oli jo IFK-sarjassa loistava, eikä vastuunlisäys varmasti ainakaan vähennä tehoja. Lukko sen sijaan joutuu vetäytymään Tapparaakin vastaan puolustusasemiin ja luottaa ratkaisun löytyvän ylivoimalla tai jo käsittämättömät 16 pistettä pudotuspeleissä lyöneen Justin Azevedon yksilösuorituksesta.

Kovien panosten ottelussa marginaalit ovat pienet. Ensimmäinen ottelu näyttää taas suurimman suunnan, mutta toki Tappara on kotonaan suosikki. Veikkaus on jostain syystä tarjoamassa hirvittävää ylikerrointa 4,25 Lukon voitosta, eikä tuota peliä voi oikein pelkällä olankohautuksella sivuuttaa. Silti molempien joukkueiden tiukan pelikurin, huippuveskareiden, loistavan alivoimapelin, kirvesrintojen ykköstähtien loukkaantumisten ja suurien panosten vuoksi undervedot kiinnostavat vielä enemmän. Tällä hetkellä paras tarjous on Sportingbetin 2,10 alle 4,5 maalista.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

TAPPARA

 X

LUKKO

1X2 

1,82 operaattori poistettu

4,35 operaattori poistettu/operaattori poistettu/operaattori poistettu

3,70 operaattori poistettu/Sportingbet

Moneyline

1,46 operaattori poistettu

 

2,75 operaattori poistettu

Over/Under 4,5

Over 4,5: 1,85 operaattori poistettu

Under 4,5: 2,10 Sportingbet

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Under 4,5: 2,10 Sportingbet